Idag håller vi tummarna...

...hela dagen för J som ska opereras i TIO timmar. De ska försöka laga benet och foten, flytta ben från andra benet för att laga ett stort glapp på 10cm där det fattas ben. Hoppas att det går vägen!!!

Ser ut att bli en varm dag idag också, M o jag kanske ska gå upp på berget med Ada o kolla på utsikten. Vi skulle förresten gå till Telegraf häromdagen o dricka öl/kaffe, kollade på deras hemsida för att se öppettider och då möttes vi av det här:


           
Nytt på Telegraf
--------------------------------
RESTAURANG TELEGRAF KOMMER INTE ÖPPNA IGEN
PGA KONFLIKT MED FASTIGHETSÄGARNA
VARUÄKESSTÖLD OCH EGEMÄKTIGT FÖRFARANDE

Förresten så har inte kommunikationsboken kommit än, hoppas att den dyker upp idag!

Oj, vilken chock jag fick igår när vi kollade på 100 Höjdare! Min mormors syster och mammas kusin var med i ett inslag! Jag satt o berättade för M o R att jag hade släkt i USA som också höll på med film, precis som han i inslaget, att de bor i Milwaukie. Då sa M att "ja men dom är ju i Milwaukie NU!". Sen när jag gick ut i köket skriker M att personen i programmet har en svensk mamma som heter Monica. O då fattade jag att det är MINA släktingar som är med i programmet, min pundiga släkt som platsar i ett avsnitt av 100 höjdare...:S Som tur var så verkade min släkting rätt normal om man jämförde med hans flummiga sönderknarkade polare som också var med. :) Jag måste försöka hitta programmet på nätet o visa mamma o mormor!

Tillbaks till studierna!



Sommarvärme.

Jisses vad varmt och kvavt det är. Följde precis M (som är ledig den här veckan eftersom han har slutat på Carnegie o börjar på HB nästa vecka) till Centrum och jag är helt slut, såg att det är 22,1 grader i skuggan och över 23 här inne i lägenheten. Inte undra på att man är svettig som en gris. Men det som är konstigt är att det knappt är någon sol ute. Mulet men ändå så varmt, kanske blir åska?

J verkar vara jäkligt illa ute, det kommer bara fram mer o mer skador, nu såg de att han har krossat skulderbladen och ena foten. M hade varit o hälsat på honom på Karolinska o han ligger på intensiven i ett mörkt extra varmt rum i respirator o fullproppad med droger, två sköterskor som övervakar hela tiden och massor med apparater och skärmar inkopplade. Det ser ut att dröja tills vi kan hälsa på, nu är det nog inte ens någon idé eftersom han är nersövd, i respirator o riktigt dålig.

Ada lekte med en Cavaliertik på 8 månader igår. Hon jagade den runt runt runt men den verkade inte ta illa upp, sen när vi skulle gå hem så var hon så trött så hon inte ville gå utan bara la sig på gångvägen hela tiden. Fast när hon såg något spännande längre fram så var hon helt plötsligt inte trött längre och sprang på som vanligt... Hon är lurig den där typen.

I Lördags var vi hos E o B och deras grannar har tagit över en 11månaders Schäferhane, när Ada träffade honom var hon inte alls lika tuff som igår. Sprang iväg när han närmade sig, gömde sig och gnällde o pep hela tiden. Fegis. ;)

Kommunikationskursen börjar idag men boken har inte kommit än, den ska vara skickad så den kommer nog snart, förhoppningsvis idag.

Redan fått solexem fastän jag inte har varit ute så mkt i solen, händerna är helt prickiga. :(



Stora mattpiskardagen?

Jisses, folk har piskat mattor som galningar den här veckan o ffa. den här dagen. Och själv har jag en ryamatta som står och väntar på pisk ute i hallen. :) Nu kommer folk här i husen säkert tro att jag piskar den bara för att alla andra har gjort det den här veckan, men det är inte sant för jag har tänkt piska den länge nu men inte kommit till skott. :)

Ada bara sover o sover. Måste vara all mat hon åt.

Nu kommer R hem snart, ska köra iväg den gamla diskmaskinen till E o B o sen till tippen imorgon o så kanske vi kan städa o tvätta bilen också. :)


Usch, hemskt.

Vi åkte förbi J´s olycka igår utan att veta om det, när vi var påväg hem från Sickla såg vi ambulanshelikopter och poliser i kurvan mot Saltsjöbaden, det var J som hade kraschat där. Tydligen fått sladd och sen rätat upp cykeln o då hade det tagit tvärstopp så han hade flugit av cykeln in i räcket.

M sa idag att ena lungan var punkterad, någon kota i nacken var krossad. Benet hade de satt skruvar i och det skulle bli bra iaf. Men hoppas nu att det inte blir några problem under veckan och att han kan slippa respiratorn och vakna sen.

Ada åt två bravoburgare (den ljusgröna Specialen med vom istf. lamm) imorse, blandat med Viacutan och Standardt Immun, som jag tänkte prova o se om det är ngt bra. Så nu är hon tjock, mätt och trött.

Den lilla griseknoen smög upp i sängen den här morgonen också, vid 7 dunkade det till i sängen och sen låg hon på R´s plats och myste, jag orkade inte lyfta ner henne för det var så skönt att sova... Sen sov vi till 09.45. Enda gången hon sover länge, ligger hon i sin egen säng springer hon runt o vägrar somna om ifall hon vaknar tidigt. Men i sängen verkar det gå bra att sova hur länge som helst... Lite impad blir man ju också när den lilla tjocka grisen lyckas ta sig upp i en continentalsäng med höga ben. ;)

Sol idag, inte ett moln på himlen. Blir sen långis för Ada idag, bara korta kissrundor nu på dagen, annars orkar hon inte, tar väl tid att vänja sig vid den plötsliga värmen.

Vi var o tittade i ett närbeläget bostadsområde igår där det är ett hus till salu, hade jag haft ett fast jobb nu så hade jag gärna flyttat dit på en gång. MYSIGT område! Fast till ett annat hus än det som är till salu just nu, såg inte alltför roligt ut i besiktningsprotokollet...:/ Blir nog en dyr historia för den som köper det... Utg.pris på ca 3,5 millar och sen en massa livsnödvändig både invändig och utvändig renovering på det. Usch.

Nu ska jag försöka få till veckans inl.uppgift, jag gjorde den igår men något är fel för balansräkningen stämmer inte. Men jag fattade inte vad som var fel igår, hoppas att jag kommer på det idag!

Vi ska beställa den där diskmaskinen som jag hade en bild på igår, kollade på den i Sickla igår och den ser bra ut. :)



J ligger på sjukhus.

M ringde ikväll o sa att J ligger på sjukan, nersövd, respirator. MC-olycka. :( Brutit massor av ben, slitit av artär, krossat kotor, sa M.

Hoppas att det lät värre än vad det är, att M hade fel o att det inte var så illa som han sa. HEMSKT!

Får höra mer imorgon från M, antagligen ingen idé att hälsa på J (man kanske inte ens får det) om han ligger nersövd i respirator...

Det här blir årets varmaste dag, hittills!

Hjälp vad varmt det är. Kom precis in från en kort promis med Ada, hon flåsar som en galning och vill lägga sig vid varje skuggig plats hon går förbi. 12-13 grader i skuggan, REDAN.

Ska gå till centrum och kolla på biblioteket om det finns några nya böcker som är läsbara, kanske finns ett nytt nummer av hundtidningen också. Sen behöver vi fylla kylen, slut på en massa saker, måste komma ihåg att ta med mig ryggsäck. Apoteket kommer tjäna pengar också, ögonskölj och fuktspray till Ada. Som nu ligger däckad på sidan ute i hallen, hon klarar inte värmen bra inte. Undra hur det ska gå i sommar?

Vi ska till Sickla idag o kolla på diskmaskiner, blir nog en 45cm sk. "smaldisk", en 60cm kommer nog inte få plats, luckan kommer antagligen ta i ett dörrhandtag när man ska fälla den och om vi ställer diskmaskinen längre bort kommer inte slangarna att räcka till, man kan ju få dem förlängda av Electroluxpersonal men det känns onödigt och blir nog en dyr historia. Förresten behöver vi nog inte en 60cm, blir svårt att fylla på en dag och det kommer ju aldrig bo någon stor familj i den här lägenheten, max 2-3 pers så när man säljer lägenheten så nöjer sig nog folk med en 45:a. Blir ett glapp på ca 19 cm men där tänkte jag sätta en vit skiva med krokar på för kökshanddukar, det har vi inte plats med nu så det blir perfa!

Vi har kollat på en sån här på nätet, den verkar rejäl o bra men den finns inte i silver, en lite sämre modell finns i silver men den är mer högljudd så den går bort. Rätt snygg ändå för att vara vit! Hoppas att den ser bra ut/är bra i verkligheten också.



Jag lyckades fånga den fulaste minen Ada kan göra idag, hon ser så läskig ut när hon gör såhär. Jag blir rädd för henne, på riktigt! Fast hon gör det ju inte med flit, läppen fastnar sådär ibland, väldigt sällan, som tur är. :)





Bio igår, "Varg".

Var på sen bio igår med R o D. Såg "Varg" med Peter Stormare. Den var väl sådär. Inte superbra o inte så dålig så man kan kalla den dålig. Lite seg o tunn handling. Men själva ämnet var ju bra o Peter Stormare är ju alltid kul, en jäkligt kärv karl...

Nästa vecka börjar kursen i kommunikation. Verkar kul o mindre tung än den här jäkla FEK B...

R har fixat nya handskar åt mig som jag ska prova att rida i, får se hur det fungerar.

Ada har slutat banta o äter massor igen, som vanligt. :) Hoppas att det håller i sig!!

På dagens schema står piskning av ryamattan, som jag ska lägga undan ett tag (Ada har spytt efter maten en hel del på sistonde o jag vill inte behöva skicka mattan på kemtvätt). Får se om jag lyckas få ner den själv till piskställningen, den väger säkert 10 kilo, tung som fan.

Vaknade den här morgonen av en liten gris som hoppade upp o nosade runt i sängen, undra -vem- som har lärt henne det!? Inte jag iaf...

Håkans nya skiva är inte så bra som den borde vara, väldigt ojämn, vissa låtar är klockrena o vissa är riktigt dåliga. :/ "Kärlek är ett brev skickat tusen gånger" är klockren men "Kär i en ängel" är ju bara hemsk, tvingade hans brutta honom att skriva den eller? :S

Jag vill gå på frallaträff igen! Nuuuu!

image63
Inte ofta vi är såhär trötta, inte jag iaf, Ada däremot kan sova närsomhelst och varsomhelst, nu sover hon i mitt knä med fönsterbrädan som huvudkudde.




Bilen hämtad, bild!

Gick bra att hämta M's nya bil igår, var lååångt att åka men han verkade tacksam över att vi följde med iaf.

image62

Ja, den var ju rätt fin faktiskt, ser helt ny ut inuti, coolt med svart/röd fluffig skinnklädsel. Verkade gå bra också. Lite småfix utanpå men den har ju några år på nacken så det var väl väntat.

Ser ut att bli bra väder idag också, skönt, kan man sitta ute på ballen o läsa/dricka kaffe. :)

Blir bio ikväll, har biljetter som går ut idag. Hoppas att det går någon bra film...







BMW, diskmaskin, Håkan Hellström.

Idag ska vi åka o hämta M´s pärla, en BMW 840 som han har köpt. Vi kör hans pappas BMW dit o sen får han köra sin nya bil hem o vi kör den gamla.

Var i stallet igår och R ringde när jag precis skulle köra ner på grusvägen mot stallet. Hann inte svara o sen svarade inte han när jag ringde upp. Var säker på att det var ngt med Ada. Men det var diskmaskinen som läckte ut vatten på golvet, genom luckan. Så nu är den körd, inte värt att laga, den har ju några åt på nacken och vi behöver iaf en större. Så nu måste vi hitta en bra modell. Silverfärgad, rätt storlek och rostfri innuti, inte som den gamla som hade plast innuti, det blir jätteäckligt o missfärgat. R kanske kan fixa en till ett bättre pris genom sitt jobb, de säljer Electrolux så han kan få en till inköpspris, om vi hittar en bra modell.

I Lördags var vi på HH. Jättemkt. folk och vi funderade ett tag på att sälja biljetterna o gå på restaurang istället eftersom prisökningen på dem var över 100%. Där hade man kunnat göra sig en hacka... Men vi gick iaf, o det var tur för det var en bra konsert. Ganska lång o jäkligt SVETTIG. Ada var hos svärmor o svärfar och det hade gått bra, D hade varit där o gått på promenad med henne på kvällen, helt självmant, jag blev jätteförvånad när jag hörde det!!

Måste köpa nya ridhandskar, de gamla slängde jag igår när jag red, de var helt utslitna med stora hål i och blanka o jävliga så tyglarna bara gled ur händerna, blev ju inte bättre av att någon smart typ hade haft manglans på tyglarna heller... Antingen åker jag till Sickla o köper handskar eller så blir det Hööks i KK. Skulle vilja ha ett par nya shortchaps också för de jag har börjar bli ganska trasiga o slitna. Så det blir nog Hööks. Sen ska jag ta med ett par lädertyglar hemifrån på Söndag så jag slipper tygtyglar som är fulla med manspray.

Nu ska jag ta tag i deklarationen. Måste kolla igenom allt så det stämmer o sen godkänna, lätt o borde gå snabbt men jag har skjutit upp det...


 Så, nu var deklarationen klar.

Ada o jag var ute på promenad för ett tag sen och solen skiner som på sommaren, JÄTTEVARMT ute o Ada flåsade som en galning. Kommer nog bli jobbigt för henne i sommar med all sol, vi får lägga promenaderna på morgon/förmiddag och eftermiddag/kväll. När vi gick utanför huset blev det skuggigt och Ada slängde sig ner på asfalten helt plötsligt, sen ville hon inte gå därifrån, låg o tittade "under lugg" o plattade bara ut sig mer när jag försökte få henne att följa med. Fick putta upp henne o sen gå in i huset. Men nu ligger hon i solen igen och sover.

Imorse var hon knäpp o satt nedanför sängen och gnuttade, först trodde jag att hon kanske trodde att R låg där under täcket, för hon brukar göra så när han ligger kvar i sängen på Söndagarna när jag ska till hästen. Men hon fortsatte sitta o gnutta där fastän jag visat henne att det inte var någon i sängen. Sen gcik jag därifrån o sen blev det tyst, gick dit o kollade o då står hon i sängen o ser väldigt nöjd ut med sig själv. Busig till tusen o med en egen vilja som inte är av denna värld. Hon -vet- att hon inte ska vara i sängen, när jag sa åt henne att hoppa ner lydde hon faktiskt direkt, för en gångs skull...

Handdisk är ganska kul faktiskt, man har något att sysselsätta sig med när man lagar mat o väntar på att den ska bli klar. :) Idag åt jag curryquorn med ris. GOTT! Och snabbt, riset o quornet tar 20 minuter att göra, lagom tid att diska på.




Inne i väggen, inte utanför.

Kabeln är inne i väggen nu och kontakterna är ditsatta så nu slipper vi den där fula kabeln som hängde i hallen o gjorde det omöjligt att stänga dörren till garderoben. :) Tack D!

The Killers är fortfarande favoriter i mina, och Adas, öron. Den HÄR gamla godingen gör dom riktigt bra!

Imorgon ska jag till Stormy men jag vet inte hur jag ska göra med Ada, kan inte lämna henne hemma för då blir det över 6 timmar, så jag antar att hon får följa med. Hoppas att hon är lugn och att jag kan lämna henne i boden ett tag så kanske jag kan rida på volten en stund. Ta några skutt kanske om jag hittar hindermaterial nog, alla bommar verkade ha ruttnat sönder sist jag kollade..:( Plastbommar tack!

Blir semester v.27, Ada ska leka skärgårdsbo på Holmen! O självklart åka till Sandhamn o glassa någon dag! ;)

Jag vill till USA igen! NU! Florida o kanske Californien... Vore N A J S som fan! I Florida skulle jag vilja åka till Sawgrass igen, gå omkring i Del Ray, äta munkar o dricka kaffe på Dunkin´ Donuts, smaska glass på Cold Stone, utforska Miami mer o allt annat vi missade förra gången.

Californien har jag aldrig varit i o det vore kul att se västkusten också, ffa. LA. :) Vet att R är sugen också, så det kanske inte är helt omöjligt att åka inom en överskådlig framtid. Har en massa dollar över sen förra gången som bara väntar på att spenderas!!! M kanske också vill följa, han tjatar ju jämt om USA och LA. Fast han är sååå feg så han vågar väl inte. ;) Jerry blir nog bara glad för ett besök igen, han var så snäll så det skulle vara kul om vi kunde bo där igen. :)

Sickla idag, blev inget igår. Måste kolla hur många klipp jag har kvar på remsan bara. Den måste iaf göras slut på innan den här månaden är slut annars är den obrukbar...

Nu FEK B, sen Ada-promis i skogen, mat o Sickla.



Nä, det blir inga Sickla, inte tillräckligt med klipp kvar om jag ska kunna ta mig hem från stallet imorgon.

Var upp på berget med Ada idag igen, soligt o fint, satt där o tittade på båtarna ett tag. Ada fick fnatt på samma ställe som förra gången (hon sprang lös nästan hela tiden), man blir nästan lite rädd när hon håller på o "fnattar loss", springer som en dåre, ligger ner i kurvorna, en riktig explosion av energi o glädje. Men det tar på krafterna. Direkt när vi kom hem var det "framstupa sidoläge" som gällde o där ligger hon än o snusar.

image60

image61

Hon har så söta läppar, man vill bara gå fram o pussa på dom!



Gahhh, rastlös...

Jag är såååå rastlös, kan inte sitta still, det kryper i kroppen när jag kollar tv eller läser, men sen när jag rör på mig vill jag bara sätta mig ner o vila. Hopplös är vad jag är.

Så sötsugen hela tiden också, men äter jag något sött blir jag bara att må illa. Kaffe dricker jag för mkt o pigg blir jag iofs men inte mer tillfreds med tillvaron. Bara mer rastlös. Så nu ska jag dricka chaite istället så jag kan sova inatt.

R o M är på gymmet. Bilen som M kollade på igår var tydligen fin men det skulle komma mer folk idag o kolla på den så den kanske ryker innan M hinner få den besiktad av verkstaden, tar inte folket den idag så besiktar han den imorgon o är allt bra så köper han den. Hoppas!

 Nu, Rent Hus!


*morr*

Ada spydde galla idag igen, inte konstigt då hon inte ville äta mer än halva sin frulle igår och sen inget mer på hela dagen. Idag ville hon inte heller äta men tigga ost från husse gick bra (fick ingen såklart) och även spy på golvet och mattan. Morra o nafsa åt matte som torkade upp spyorna var tydligen också helt ok enligt fröken, men inte enligt matte vilket lilla snorkfröken fick klart för sig! Matte kan också morra...

Vaknade vid 6.30 av en hoppande hund. Morgonpigg jycke idag o när man väl är väckt så är det svårt att somna om.

Läst klart kapitlen o ska börja med inl.uppgiften nu. Hoppas att den inte är jättekrånglig... Min hjärna är seeeg som gröt.

Kanske åka till Sickla idag på em. o sen passa på att få skjuts hem av R. Behöver komma ut från det här stället ett tag.

M var o kollade på en BMW 840 igår, hoppas att han tyckte att den var lika fin i verkligheten som den såg ut att vara i annonsen. Hans drömbil ju! Får väl höra ikväll hur det  gick.

Hoppas att D kommer förbi efter jobbet ikväll o fixar kontakterna till den inbyggda nätverkskabeln så vi kan slita bort den där fula provisoriska som hänger i hallen.

Nu har Ada fått ett ryck o ligger o sprattlar på golvet, tur att det finns bitleksaker att avreagera sig på, annars hade vi nog inte haft någon lägenhet kvar vid det här laget. Hon har varit väldigt duktig med att bita på rätt saker, aldrig bitit sönder något som inte är hennes, peppar peppar, inte ens när hon var en liten bäbisvalp. Tom. plastsängen som vi köpte när hon var relativt nykläckt ser ny ut fortfarande. :)







Var precis ut med Ada...

...till vårt utsiktsberg, man kan se rakt över till Lidingö (så nära att man skulle kunna simma dit) och så ser man Nacka Strand, Globen, husen i City o allt annat. :) Jäkligt bra väg upp dit, inte en hund så långt ögat kunde nå så Ada fick gå lös, för en gångs skull, och det tyckte hon var toppen!

Räjsade som en galning när vi gick av från stigen o kollade på en bäck som rann förbi, fick ett riktigt frallefnatt där nere vid vattnet, hoppade över bäcken, snurrade runt, sprang fram o tillbaks o runt mig som en dåre med ett glatt flin på läpparna. Så kul när hon kan vara lös och få busa av sig! Den vändan får vi gå fler gånger, enda nackdelen är att den är i längsta laget att gå ofta, för Adas del, nu är hon trött, ligger utslagen på mattan i hallen o sover.

Ska äta nu o läsa sista kapitlen av FEK B för den här veckan, o kanske, om jag känner mig pigg o glad, börja på projektet, sen kolla på en film som belöning. :)



Vilket jävla VIDER!!!

Jag syftar på det HÄR äcklet. Hoppas att man inför dödsstraff i Sverige bara för hans skull... Jag anmäler mig friviligt som bödel.

HUR kan ett sånt helvetes jävla äckel få gå runt obemärkt i samhället??!!  Vad fan har polisen sysslat med i alla dessa år efter Pernillamordet, han låg ju på deras skrivbord, färdig att plockas??!! Varför sitter han inte redan inne, på livstid, RIKTIG livstid, han har ju redan gjort sig skyldig till flera sexbrott innan det här hände...

Kan man bli annat än illamående när sånna här saker uppdagas?


Ge mig allt som finns...

....HÄR.

Var i stallet igår, ösregnade när jag åkte dit, kom på att jag tycker mer om att köra bil när det regnar än när det är fint väder. Man syns mindre då o ingen blir sur om man skulle vara lite feg när man kör, det är tillåtet när det regnar. :)

Var riktigt dåligt väder även ute vid stallet, M o Zorro såg lite molokna ut och var nog inte alls sugna på att ge sig ut i skogen med mig o Stormy. Men jag hade med mig mitt ridregnställ från Hööks så jag såg fram emot att rida, gör ju inget att det regnar när man inte blir blöt o kall! :) Stormy hade haft det väldigt mysigt ute i hagen och var blöt o helt svart av lera men jag fick bort det mesta innan vi sadlade o red iväg. Sen var vi ute i typ 2 timmar och det enda jag frös om var händerna, handskarna var pissblöta o iskalla och händerna röda o stelfrusna. Annars var allt prima. :)

Ada har återhämtat sig efter Lördagens fralleträff, hon sov hela vägen hem från träffen och sen låg hon däckad i soffan resten av dagen/kvällen så det vore ju konstigt om hon fortfarande skulle vara trött. Igår slappade hon bara med D o R också så nu är hon sitt vanliga pigga jag igen. Äter gör hon som vanligt också, har slutat banta. :) Blir långpromis i skogen idag, för nu är det soligt o fint ute och jag måste röra på fläsket. Äter mer grejjer från D´s bageri än mat...:S Fick supergoda biscotti med choklad på häromdagen, beroendeframkallande!

image58
image59
Vi vill gå på träff igen, det var ju så kul!






Frallaträff!

Vi har varit på vår första träff idag. Ada som inte är så van vid andra hundar var lite blyg o osäker i början men på slutet hade hon funnit en riktig själsfrände och lekte som en galning emellanåt, när de inte låg o vilade tillsammans. :) Jättekul att se henne leka med någon som förstår henne och leker tillbaks. Det var så spännande att se hur de kommunicerade, mycket fint kroppsspråk! De andra frallorna hade hon lite svårt för eftersom de var så glada o framåt o ville börja leka vilt med en gång utan att riktigt "presentera" sig först. När dom hoppade fram mot henne så sprang hon o gömde sig bakom mig eller R på en gång, men sen var hon fram igen o kollade läget, så hon är nyfiken men försiktig. :)





Ada med sin galna kompis!



Ada med tigrerade polare på grönbete (harbajsätning, BLÄ).



Oj vad hon rullade o gjorde sig till för Ada. :)



Spanar på de andra.



Full fart! Ada jagar någons rumpa!



Mysigt med en vän...



Såhär trött blir man av att leka, orkade inte ens gå tillbaks till bilen utan att ta en liten paus, mitt i vägen...

Kontering, debit/kredit, BAS-konton...

...SNURRIG är vad man blir av allt det där! Men jag tror att inlämningen den här veckan kommer gå bra, gjorde precis klart uppgifterna och jag fattar mycket mer nu än vad jag gjorde förra veckan. Men ändå... Känner mig som värsta nybörjarpuckot. :)

Behöver man muntra upp sig själv lite grann så bör man lyssna på det här: Pontiak, vilken rolig typ. :)

Imorgon blir det frallaträff i Hagaparken! Vad vi har längtat och nu blir det äntligen av!!

Nu ska jag ut med Ada på promis o sen sushi eller pizza, och FILM såklart! D kommer förbi, kanske M. Hoppas J kommer förbi snart också och berättar mer om sin love, verkade lovande när vi talades vid sist. :) Hoppas att allt gick bra...

O vad läskigt med den där lilla tjejen som har försvunnit. Såg att de har häktat chaffisen, så nu verkar det rätt kört. Tänk om dom aldrig hittar henne, om hon ligger dumpad någonstans i skogen eller är instängd någonstans o inte kan komma ut... Fy fan vad HEMSKT!!! :( Nästan som en skräckfilm, typ Suspect Zero...

Fritz har gått och dött, RIP Fritte. :(




4 svåååra år. ;)

Så länge har jag o R varit tillsammans.Nä, bara skojar, speciellt svåra år har det inte varit. Lugna, glada o bra år. :) Jag hade tyvärr helt glömt bort detta men inte R. Fick rosor och prinsessbakelser av honom när han kom hem från jobbet. :)


Najs!


Ada blev glad när husse kom hem. :)





Tur att vi inte har bytt till sommardäck. :)

Vitt ute när man steg upp idag. Ligger fortfarande kvar lite snö, täcker gräsmattan här utanför iaf. :) Men det kommer nog försvinna under dagen.

Var hos D igår och hjälpte honom att röjja upp i sin lägenhet, fy fan vad äckligt o skitigt det var. Fick ihop typ fem påsar med reklamtidningar som låg över hela golvet innanför dörren, lika många påsar med pantflaskor och burkar som låg utspritt över hela lägenheten (lever människan på läsk eller?!), massor av gamla glasburkar o flaskor, plastburkar o flaskor o annat bråte samlades ihop, och just det ja, hans fd. sk. flickväns kläder som låg över hela lägenheten blev till slut tre fulla sopsäckar som åkte in i garderoben (går hon runt naken hemma i sin egen lägenhet eller?!). Avslutade med att ta bort ett ton med döda, och levande, skalbaggar, krossat glas o annat äckelpäckel från golven... Nu kan man kanske gå och hälsa på där lite oftare utan att frukta för att hundens eller ens eget liv är i fara...

Idag ska vi hjälpa honom att ta den gamla ytterdörren + gamla dörrkarmen till grovsopsrummet, den har stått o blockerat vägen i hans lilla hall i typ ett år nu så det är väl på tiden. Just det ja, vi ska ju panta alla burkar o flaskor som vi fick ihop igår också, undra om det räcker till vegoburgare på Max? :)

Nu ska jag läsa mer om bokföring. Åhh, det går så trööögt...



Jaha, nu kommer det mer snö. :) Ska ta ut Ada med lina och sele idag så hon får springa av sig lite i snön, hon ääälskar snö!

R var hos doktorn igår och de ska spränga hans hals igen, vet inte när, halsen går tydligen ihop lite efter sprängningen och de hade tydligen inte sprängt den till normal storlek förra gången så det behövs en gång till, minst. Sen fick han tid hos en dietist också som ska hjälpa honom att gå upp i vikt, doktor tyckte att 63 kg till nästan 190cm lång gubbe inte var så lyckat...

Provet de tog i halsen när de sprängde förra gången visade bara på en inflammation, men inget mer. Tog blodprov också för att se vad han är allergisk mot, doktorn tyckte att det var konstigt att det kliade i halsen på honom när han drack vissa sorters öl, det hade han aldrig hört talas om förut, en man som är allergisk mot öl! ;) Sist han gjorde allergitest var ju när han var jätteliten så det var väl dags att göra ett nytt. Sen fick han ny astmamedicin utskriven också, och jag hade en fundering som R framförde till doktorn att det kanske kunde vara astmamedicinen som har gjort att halsen har växt ihop, det kanske kunde bero på det sa han... Läskigt.





Riktigt urkväder. Och en galen gubbe i skogen.

REGN!

Jag hatar regn, blir så trött av det, och omotiverad, läsa i FEK-boken känns inte så lockande som det borde göra.

Var ute med Ada i skogen vid lunchtid och där mötte vi en konstig gubbe, han hade typ 50cm långt skägg o verkade lite kufisk. Ada ville ju såklart fram o hälsa men eftersom vi tränar på att inte slita o dra så fort hon ser en människa eller hund på promenaden så ville jag inte att hon skulle göra det o det sa jag till gubben när han upplyste mig om att "-Han- vill hälsa på mig". Försökte ta mig förbi gubben så fort o smidigt som möjligt o hörde i förbifarten ett surt mummel, typ "Du skulle aldrig få....". Jag undrar vad det var jag aldrig skulle få? Hoppas att jag slipper träffa honom i skogen igen.

Nu ligger Ada o eftermiddagsslappar på soffan i sin nya T-shirt som jag bara var tvungen att köpa på Rusta igår, 39,90:- det är väl inte så farligt för en fin rosa T-shirt. Hon gillade ju mina kläder så jag tänkte att hon skulle bli glad över att få en helt egen tröja. Dessutom så kanske folk ser att det är en tjej om hon har en bäbisrosa T-shirt på sig? Alla tror ju att hon är en kille hela tiden...

Vi såg film igår med D, "Outpost", nazispöken som slaktade folk i en gammal bunker från 40-talet. Var väl sådär, ganska läskig ibland men rätt menlös som helhet.

Just det ja, vi var o tittade på ett hus på Ingarö igår, men shit vad lite man får för 2 miljoner här! En rutten barack med svajjiga gropiga golv som luktade mögel. Nej tack!


Såhär glad blev Ada när hon fick sin rosa T-shirt!



När det är pissväder så är det skönt att slappa i soffan. Annars också för den delen...

Jag kom på en till bra sak med tröjan, nu slipper jag vara orolig för att trampa på Ada när hon ligger på golvet, hon är ju så mörk annars så man inte ser henne om hon ligger på någon av de svarta mattorna. :)








Jag hittade båda tröjorna!

Var in till stan i fredags och hittade båda tröjorna från Nümph som jag ville ha. Den gröna köpte jag på Millers (Folkungagatan) och den gråa tjocka på Wardrobe Sthlm (Hökens Gata).


Gröna toppens mönster.


Gråa tjocktröjan.

Nu har vi kollat på "Storm Warning" och den var helt ok. Red med Zorros matte idag också och det gick bra och var kul med sällskap. :)

Ada roar sig mer än gärna med katten och ligger och piper utanför garderoben långt efter att jag lagt undan den.


Ada ♥ Katten!







Han får ta en hel del stryk, kattskrället. Sydde ihop honom igår.


Ada funderar på att börja jobba på Friskis o provade uniformen.


Sen hjälpten hon till med att städa i garderoben o fick ihop tre kassar med gamla paltor som vi skänkte till Erikshjälpen. Några tröjor tog Ada för eget bruk, bla dessa två. :)






Vad grått och underbart det är idag.

Solen har försvunnit, grått och tråkigt igen. :(

Har tränat med skivstången både igår och idag (träningsverk i rumpan efter utfall), nu ska jag springa ut med Ada, duscha och åka till stan, hoppas att jag hittar någon av de grejer jag vill ha iaf. Skulle göra mig mkt glad!

Ikväll blir det film, "Frontiers", som tydligen ska vara bra, bättre än "Hostel" och "Saw" enligt beskrivningen. Till det, kanske en pizza, Isabel! :) D kommer förbi, kanske M, om han inte har ngt bättre för sig. Han har blivit mkt gladare sen han fick veta att han fick jobbet på HB o kan sluta på hemska C. Jag förstår hur han känner...

Ada matvägrar fortf, igår åt hon frulle men inte något mer o idag har hon inte ätit ngt än... Ögonen ser tidvis bättre ut, men jag tror inte att det är en inflammation längre utan något hon är känslig mot, provar att sluta med godis o nötkött o se om det blir bättre...

Var ner till sjön bakom D´s jobb igår, jisses vad Ada röjde! Var helt vild o galen. R kastade sten i vattnet o Ada var jätteintresserad o var nästan påväg i ett par gånger. Stod o slog med tassarna i vattnet o såg jätterolig ut! :)

Måste städa idag också, men inte förens R kommer hem så att han kan hjälpa till. Jag ska sluta städa utan hans hjälp...







Vilken låååång dag...

Vaknade vid 8, orkade inte sova längre så jag gick upp o ut med Ada.

Sen gjorde jag debet/kredit-uppgiften, men jag vet fortfarande inte om jag har gjort ett enda rätt.. Fattar inte grejen än, det är så dåligt förklarat i boken, inte LOGISKT på något sätt. Hoppas att jag får en AHA-upplevelse snart...

På Söndag ska jag förhoppningsvis rida med Zorro o hans ägare, KUL!

Igår var vi o kollade på CMC-gymmet där R o M antagligen ska börja träna snart, bara M börjar på nya jobbet och slipper jobba till 8 varje kväll... De fick fribiljetter o ska provträna, antagligen idag, om dom hinner o orkar. Jag ska inte börja träna, har inte råd, eller jo, pengar finns ju men inte till DET, jag har ju skogen och gympadojjor o det får duga så länge tills jag har skaffat jobb o inkomst.

Vi såg en film för ett tag sen, "The Mist" baserad på en roman av Stephen King, SUPERBRA film! Läskig o hemsk. :)

Igår såg vi "The Eye" med Jessica Alba, jag har svårt för henne o filmen var inte bra så den kan man låta bli att se med gott samvete...

Funderar på att ta mig till stan imorgon, vill få tag på dom där frallatröjorna från Nümph! Onödigt att beställa om det går att få tag på dem i stan. Hittar jag dem inte beställer jag från Bonnie & Clyde.







Måsar, sol och tussilago.

Nu är det vår!

Igår var vi ute med R o M på långpromis, den längsta Ada har gått, gick jättebra, fast jag o R turades om att bära henne lite då o då. Vi mötte 4 hundar varav 3 ville äta upp henne (morrade o slängde sig mot oss), en Yorkshireterrier, en Golden och en Rhodesian Ridgeback. Den Irländska Varghunden vi mötte verkade lugn o sävlig. Efter promenaden gjorde vi pannkakor och läst skvallertidningar från E. :)

Läst klart kapitlen i FEK B idag och jag fattar nada av debet o kredit, när och på vilket konto ska man lägga in olika händelser, VARFÖR? Allt är så ologiskt. Boken blev man ju inte klokare av. Vad underbart att jag har en inl.uppg. till på Söndag som handlar om just detta...

Förresten, Mamma, om du får en prova-på-prenumeration (3 nummer) på Hus o Hem så bli inte förvånad! ;)


Där det finns sol, där finns Ada...




Jag får 12 230kr. :)

Välbehövliga pengar kommer snart rulla in. Fick deklarationspapperena igår, najs!

Bloggen har legat nere i ett tag, de håller på att byta "bloggplattform", inte för att jag vet vad det betyder men det har inte funkat att gå in på bloggen i några dagar iaf...

Blev väckt imorse av en morgonpigg mor. Ada var tröttare än vad jag var för hon vaknade inte av att jag var uppe o sprang efter telefonen.

Vi träffade två jyckar idag på promisen, dels den gamla favoriten svarta labradoren (vars husse gärna skulle vilja ha en Fralla) och sen en ny bekantskap i form utav en svart blandis som mest morrade o verkade besvärad av Adas glada hopp och hälsningar, lite duktig var Ada iaf för hon fattade vinken efter ett tag o lugnade ner sig o hälsade lite snällare.

Varmt o soligt idag, vi har suttit på ballen o solat, läst o druckit kaffe. :)

Köpte en provpåse Robur Lamm o Ris på nya djuraffären, Ada älskar det och verkar må bra i magen av det lilla hon har fått hittills iaf (dessutom luktar det gott) kanske ett alternativ om inte Standardt Normalen funkar? Färskfodret verkar hon ha tappat intresset för lite grann för det har hon börjat sniffa på o struntat i att äta några gånger nu. Viacutanet älskar hon och slickar i sig först av allt. :)






RSS 2.0