Helg och pengar.

Nu är det helg, IGEN, veckorna går så snabbt! Imorgon ska vi ut i skogen med C o Flurr, om vädret är ok, och på Söndag är det stallet som gäller.

Lunchen igår var rolig. Det enda jag saknar med jobbet, luncherna med C.

Har städat hela lägenheten och nu håller jag på att tvätta mattor. Såg att jag hade fått studiebidrag igen också, najs!

Beställde jackan från H&M idag, vågade inte chansa på att jag skulle hitta den i vanlig butik så jag beställde den istället. Blev lite annat smått o gott också, totalt 7 grejjer tror jag men inget dyrt, jackan var nog dyrast o den kostade bara 298kr. Tänkte stödja kampen mot AIDS, genom att köpa en av deras linnen designade av Chicks On Speed men idag var alla AIDS-kläderna slutsålda... Antar att de inte ville ha mer stöd....


Jackan.



Man ser bättre hur den ser ut i rött, jag har beställt en svart.




Jag tänkte bli tjejjig på gamla dar så jag köpte den här tunikan/klänningen. :)






Vilket jävla skitväder!

Regn idag igen. Inget kan få mig på så dåligt humör som kasst väder. Jo, hunger, men dåligt väder ligger inte långt efter.

Lunch med C imorgon. Thai. Ska bli skönt att åka in till stan o se något annat än de här fyra väggarna. Ada klarar sig i 3-4 timmar så jag borde hinna med ett snabbt besök i Forum eller Sickla också. :)

20 sidor med PP-övningar idag och sen ska jag svara på alla fågor till FEK-inlämningen så jag kan gå och bearbeta dem resten av veckan. Jag lämnar alltid in sista dagen för jag kommer alltid på något mer som jag behöver ha med dagarna efter jag har skrivit klart uppgiften, så när jag väl ska lämna in den är den färdigbearbetad o komplett o jag känner mig nöjd, hade jag lämnat in den tidigare än sista inlämningsdatum så hade jag säkert kommit på ngt viktigt som jag missat att ta med och gått runt och grämt mig över det. Så den här metoden funkar bra.

Såg filmen "Madhouse" igår, den var faktiskt ok, tom. rätt läskig ibland. Men mentalsjukhus är väl alltid mer eller mindre skrämmande...

Vad ska man hitta på att äta idag då, brownies från D är väl kanske ingen vidare lunch? Jag har så dålig fantasi. Slutar väl med att jag äter en munk, en brownie och en macka. O så kaffe till det. Konstigt att jag inte är JÄTTEFET som jag äter... Men det kommer väl som ett paket på posten när jag fyller 25 eller 30...

Nu ska jag ta min lilla bumbibjörn o krypa upp i soffan o använda henne som värmekudde. :)






Vildhundar i skogen.

Var precis ut med Ada i regnet. Hon är sååå seg när hon har regntäcket på sig, vill inte gå mer än nödvändigt.

När vi stod i skogen bredvid elljusspåret och jag höll på och rättade till täcket på henne kommer det en hund smygandes från ingenstans, en STOOR hund som rusade direkt fram till Ada, såg att den hade munkorg (varför har man en hund som behöver munkorg o kommer fram o morrar lös?) och så ställde den sig mitt framför Ada o stirrade på henne så jag försökte hålla den bakom mig o Ada framför men den vägrade gå och morrade så jag slet upp Ada i famnen (bäst att ta det säkra före det osäkra, jag vill inte ha en biten hund som är rädda för andra hundar) o då ser jag att det kommer en till jävla hund, en liten schnauzer med ett koppel släpandes efter. Hör en visselpipa och en gubbe som skriker hundarnas namn och till slut springer den stora därifrån och den lilla går iväg en stund efter. Ada var duktig och var knäpptyst och stilla (rädd, förvånad?) när det hände.

Gjort det jag ska i PowerPoint och FEK idag, så nu ska jag kolla film o dricka kaffe. R kommer hem snart så jag väntar nog in honom innan jag börjar kolla.

Ada var duktig idag när jag skulle klippa/fila klor, hon har börjat lägga sig på sidan/ryggen då och då när jag filar så hon börjar nog vänja sig vid det ordentligt nu, hon tom. sätter upp framtassen när jag sätter mig framför henne med filen. Så hon vet vad som väntar och tycker nog att det är ok, annars skulle hon väl inte frivilligt ge mig tassen?



Gastroskopi.

Nu är R på sjukan för sin gastroskopi. Han verkade väldigt nervös i morse, hoppas att han inte svimmar där borta... E o B skjutsade till sjukan för han ska ju bli nersövd o då var det tydligen ingen hit att sitta o köra bil hem sen... Hoppas att läkarna hittar orsaken till hans problem!

Igår var vi hos Stormy allihopa och Ada o R följde med när jag red. Ada var lös i skogen och racade som en galning bland klipporna och blåbärsriset. Helt galen! Hon är duktig och springer inte för nära Stormy när hon går bakom och när hon går framför stannar hon hela tiden 10 meter framför och vänder sig om och väntar in oss. :) Men en sak som inte är så bra är att hon inte kan låta bli hästbajset och torven, vilket resulterade i en svart spya i bilen på hemvägen... Tur att vi har ett sånt där hundskydd i baksätet.

Förresten, Ada har mer och mer börjat ligga som den "Frogdog" hon är, JÄTTEKUL!

Nu ska jag ta tag i veckans skoluppgifter och slänga i en maskin med tvätt.




I skogen.




Påväg hem från stallet, använder dörren som huvudkudde.




Leker groda.




Visar upp sin bästa snigelpose.






R hemma igen!


R är hemkommen. De ballongsprängde hans matstrupe på två ställen, den var 7 mm istf 20 mm som är normalt. Inte konstigt att han inte kunde få ner maten som folk. Togs prover från slemmhinnan och han ska dit fler gånger och spränga i halsen som nu är lite större men inte tillräckligt stor. Skall göras fler tester också. De visste inte varför det var så trångt i halsen, men det verkar som att det har växt ihop på ngt sätt... Snart ska vi gå till Centrum och hämta ut medicin som han ska äta.

Dags för sängen.

Vi kollade nyss på en sååå tråkig film, "Deep Fear", urdålig monsterfilm. Se den INTE.

Ada har redan gått och lagt sig i sin säng och jag ska snart göra detsamma.

Var i Farsta idag och koftan fanns såklart inte kvar men R hittade en jättefin huvtröja med ludd i och ny kallingar på H&M. Köpte en repknut till Ada o gröna tuggben som hon gillade.

Imorgon blir det stallet. Nu sängen.

Shaun of the dead, kanske??

Soundtracket är ju super, vi kanske skulle ta o se om filmen för hundraelfte gången ikväll. Den är ju så himla kul!

Idag SKA jag bli klar med mina inl.uppgifter, Excelgrejjen är nästan helt klar så den ska bara finslipas lite o sen är det FEKen som ska göras. Men det verkar inte så svårt...

Lördag = Farsta centrum. Kolla på kläder, för en gångs skull. Sen vi fick hem Ada har vi knappt kollat på kläder alls, tappat intresset för det. Samma sak hela tiden ju... Men jag skulle vilja kolla på Carlings om den där koftan med döskallar finns kvar, men det var så längesen jag såg den så den finns säkert inte kvar längre.

Söndag = ridning på schemat, men Stormy hade visst haft lite ont i ett framben i veckan så vi får se hur mkt det går att göra med henne. Hoppas att hon är ok.

På Måndag ska R till doktorn och bli nersövd, hoppas att gastroskopin går att genomföra den här gången. M ska på en andra intervju hos sitt favvobilmärke (BMW), hoppas att det går bra.

Massa sol idag, Ada kommer få springa lös i skogen o kanske kommer hon passa på att sola sig lite också. ♥

Snart helg igen.

Den här veckan har varit ganska lugn, har gjort lite varje dag på det plugg jag har att göra den här veckan, så nu när jag inte har massor kvar att göra i slutet av veckan känns det som att jag har missat något...

Var nyss ute med Ada i skogen och hon var jätteduktig på att komma på inkallning. Snabb som en raket när jag visslade. Studsade över blåbärsriset som en liten bumbibjörn. :)

Vissa dagar är hon sååå duktig och vissa dagar får man lust att krypa ner under täcket och glömma bort att man har hund... Idag är iaf. en bra dag.

R funderar på att byta bruksbil, sälja Ford Ficusen och köpa en ny Peugeot 107 eller en Citroën C1, det är ju ungefär samma bil men lite skillnad i pris och så. Det skulle bli hälften så dyrt med bil då, drar hälften så mkt bensin och skatten är bara en fjärdedel av Ficusens. Försäkringen blir också billigare. Och service, däck och annat förbrukningsmaterial kostar inte heller så mkt som för Ficusen.

Problemet är bara hur man ska göra sig av med Ficusen, ska man lägga ut på Blocket, byta in (känns som ett dåligt alternativ) eller försöka lura på R´s pappa den? Det var ju en dum bil att köpa från första början men jag hoppas att R har lärt sig en läxa nu. Han ångrar iaf att han köpte den.

Nu ska jag försöka göra klart Exceluppgifterna och läsa klart kapitlen i ekonomiboken. Och dricka KAFFE. Espressomaskinen är fortfarande ett av mina bästa köp här i livet. ♥



 


Ett av dom första korten jag tog på Ada, i bilen hem från Gbg.



Första dagen hemma i Sthlm, trött efter den långa bilresan.




Seeegt och grötigt.

Så känns mitt liv just nu. Allt går så lååångsamt och inget roligt händer. Samma sak varje dag, jag skulle kunna leva mina dagar blundandes och ändå göra det jag ska, dvs. samma sak som dagen innan och dagen innan den och...

Sitter och plockar in lite ny musik i min mobil, har inte gjort det på typ ett år så det var dags.

Igår såg vi "Run Fat Boy Run". Den var ok.


Helgen i bilder.


På begäran kommer här några bilder från helgen.





På Fredagen spelade vi TP med J, M och D.



På Lördagen var vi i Sumpan och gick promenad, fast då var inte kameran med så vi tog en bild från tidigare i veckan istället.



Igår, Söndag, var vi i stallet och hälsade på Stormy och gick på promenad i skogen.



Efter en ordentlig dusch, för att bli av med all hästlukt och smuts, blev Ada trött och däckade i soffan.



Idag ska vi ta det lugnt och kanske träna lite mer på olika konster.




Jag fick MVG i Affärsjuridik! Hoppas FEK går lika bra!



Jo förresten, mina groddar blev inte bra, de låg för länge tror jag. När jag skulle smaka av dem i morse så var de beska och äckliga, nästa gång låter jag dem bara ligga i 3 dagar, det är nog lagom.




Stallet.



Ada, R och jag har varit i stallet idag. Jag red och de andra gick efter i skogen. Ada var lös och tyckte att det var jättekul att springa efter Stormy, R tyckte att det var jobbigt och fick ont i benen. Han är nog den mest otränade människan i hela världen, för det var inte en speciellt lång tur.

När vi kom hem tvättade jag Ada med schampo och det var nog på tiden för det rann brunt vatten när jag sköljde av henne... Nu är hon ren, blank och luktar gott. :)

Vi har precis städat hela lägnheten och rensat avloppen i badrummet som var proppfulla med hår o tvålrester, fick plocka isär hela badkaret för att kunna skruva bort avrinningsröret från badkaret där det satt en 3 dm lång grej med skit som stoppade upp....

Nu ska vi äta sushi, kolla tv o ta det lugnt. M också.

Just det ja, igår var jag o Ada till C i Sumpan. Åkte kommunalt och det gick faktiskt bra. Ada är lite ovan vid att åka buss och ta sig fram i tunnelbanan men vi kom fram tillslut, även om det gick låååångsamt ibland.








HELG, kallt, sol, popcorn, plugg och semlor.

När jag o Ada skulle ut på första promenaden för dagen kollade vi på termometern för att se hur mkt vi skulle klä på oss och gissa om vi blev förvånade när vi såg att det vara -7 grader ute! Så kallt har det ju inte varit på hela vintern, typ. Och solen skiner idag också. Igår fick vi någon millimeter snö så vintern kanske är påväg?

M kom förbi med semlor igår, kors i taket! Så semlor och kaffe blev det igår kväll + film. Vad var det vi såg, hmmm, jo just det, en film om dvärgar som inte var sådär jätterolig. "Tiptoes" hette den. Se den inte.

Idag ska jag kolla mer film , en gammal favorit som "Constantine" kanske, och äta popcorn som jag fick i födelsedaspresent av C. :) Tulpanerna, som jag också fick av C, är jättefina och lyser upp hela köket!

Jur.provet igår var lite småknepigt, inga självklara svar på vissa frågor. Men jag tror det gick bra. På Måndag börjar Företagsekonomi, det blir nog kul. :)

Jag har mungbönsgroddar under tillverkning i köket, det ser ut att bli många! Först var det inte så mycket men det bara växer och växer i burken, jag kanske måste dela upp det på två bukar snart. Gott ska det bli iaf!

Massor av Excel-uppgifter att göra, ligger efter, så idag blir det måååånga sidor att ta sig igenom i den boken om jag ska hinna klart till på Söndag.

Imorgon ska jag o Ada kanske ut o åka buss o tunnelbana, till Sumpan. Eller så får R köra oss om han också vill följa med o äta världens godaste vedugnspizza o min superstarka latte från C´s espressobryggare. :) Jag längtar!

Jag har använt min motionscykel massor den här veckan, kanske kommer den till användning idag igen, om jag känner mig duktig. Kan behövas, så mycket pizza, kakor, semlor och paj som jag äter!

Hoppas att "Life of Grime" går på tv idag, jättekul serie. Man får se hur snuskigt det är på restauranger och hemma hos folk. Jo, 12,30 på 9:an är det idag igen. Nu ska jag göra lunch och ta en paus från datorn.









Jippi! Vi har snöstorm! Kom precis hem från en promenad med Ada o när vi var ute sken solen o det var jättefint väder. När vi kom in i lägenheten försvann solen och det började toksnöa, helt vitt ute i luften! Hoppas att det kommer MASSOR av snö!








Prov och inlämning + fint väder!

Solen skiner! Otroligt!

Idag ska jag göra ett prov i juridiken + lämna in sista uppgiften för den kursen. Hoppas att det går bra... Nervöst.

En bok ska vara tillbaks idag på biblan så idag MÅSTE jag gå till Centrum, hoppas att solen inte har försvunnit då.

Tvättade fönstren igår och vilken skillnad det blev, nu ser man ju ut, det gjorde man inte innan, det såg ut som att någon hade kräkts på fönstren. Men nu är dom genomskinliga igen och lägenheten känns ljusare. Kommer antagligen få tvätta dom en gång till sen i vår, det brukar bli skitigt igen när de ska ta upp sanden från vägarna...

Nu ska jag kolla igenom juridikboken lite snabbt o sen göra provet. Så jag blir av med det. ♥









Skogen nästa!

Städat lägenheten, dammigt efter helgen.

Har ungefär 15 sidor med olika excelövningar per dag att göra + 1 prov i juridiken och 2 inlämningsuppgifter den här veckan, mycket som ska hinnas med alltså!

Hade tänkt ta en promenad till Centrum idag men vi får se om jag hinner.

Nu ska jag ut med Ada i skogen och sen är det lunchtime.

Idag är det frost ute, lite kallare än vanligt, skönt. Lättare att andas då.




Snart helg, IGEN!

Bravo är snart slut och vi måste åka till GB o köpa mer. Hoppas att dom har fått in Specialen som är gjord på vom, skulle vilja prova den också innan jag köper en hel låda.

Helt otroligt att Ada är så bra i magen nu, varje gång hon gör nr 2 så är det perfekt, går snabbt och är precis den konsistens det ska vara, förut var det väldigt varierande men väldigt ofta bara en kletig gegga som kom ut, både med Hills och Standardt, dock bättre med Standardt men inte tillräckligt bra. Aptiten är också bra, hon äter varje mål som hon ska och är inte alls som innan då hon bara gick fram o nosade på maten o sen struntade i den. :) Pälsen är fin o blank o hon kliar sig inte som förut. Mjällen har minskat också. Trodde inte att det skulle bli en sån skillnad med färskfodret men det är ju skitbra att det verkligen fungerar!





Äntligen är det slut på blödandet! Tre veckor blev det, men nu är det slut för den här gången. Så, bye bye blöjan!




iPoden är jättebra att ha när man pluggar, mycket lättare att koncentrera sig med låg musik på i lurarna, när jag sitter i lägenheten o den är helt tyst kan jag inte koncentrera mig alls, bara funderar på tvätt o städning o annat som jag "måste göra sen". Att den är pytteliten o supersöt skadar ju inte heller...






Dags att plöja igenom Jordabalken o skriva/lämna in en uppgift till juridiken, som f.ö. snart är slut.

Vill helst vara klar med allt plugg till helgen så jag bara kan ta det lugnt då, med gott samvete. ♥



Bäversafari.

Jag har använt mina födelsedags-espresso-koppar som jag fick av kusiner med tillhörande familj. Funkar skitbra, bättre än de jag hade eftersom de här är mycket tjockare och kaffet inte blir kallt lika snabbt som i de gamla. Tack!

R öppnar på jobbet idag och kommer vara skittrött när han kommer hem, igår kom han hem, åt och la sig på soffan med hunden o sov hela eftermiddagen/kvällen. Antagligen kommer samma sak hända idag igen. Men först tänker jag tvinga iväg honom till affären så vi kan köpa semlor o mer mjölk.

Igår var jag o Ada ute på bäversafari igen men vi såg ingen bäver. Massor av fällda träd men ingen bäver. Jag har inte sett någon hydda heller så jag undrar vart han/hon bor?




Ada undrade också vart den gömde sig...





Det var jobbigt att leta bävrar...






Nej, nu är det dags att ta tag i juridiken igen!





Just det ja, här är kameraväskan jag köpte för mina födelsedagspengar, tack mamma o pappa!









Överraskande födelsedag!

Igår kom det en avi från posten att vi hade ett stort brev att hämta ut. Vi förstod inte vad det kunde vara så det var spännande att hämta ut det, visade sig att det var en iPod shuffle! Man fick tydligen en sån när man skaffade bredband från Bredbandsbolaget, och så kom den på min födelsedag, måste vara ödet!

Fick en överraskande grattulation också, från Estland, jag visste inte att de hade mitt nummer....? Och så var det några gratulationer som uteblev.

Marcus bjöd på födelsedagssushi och vi kollade på film, "No country for old men" - den sög.

Pissväder idag igen. Vad förvånad jag blir, NOT.

Just det ja, när jag städade igår och damsög under tvbänken ramlade damsugarröret ner på mitt öra (ont som f** gjorde det och jag trodde att jag skulle svimma o att örat sprack) och nu har jag en stor, hård och öm blodblåsa på baksidan av örat, nog den märkligaste skada jag någonsin haft.

Massor av läsande att göra, två inl.uppg. i juridiken den här veckan + tre kapitel med Excel. Jag vet inte var jag ska börja.

Ada blöder mindre nu, hoppas hoppas att det är påväg att sluta!





Måndag, massor att göra.

Jaha, då var helgen över och allvaret börjar igen.

Idag är det inlämning på tredje juridikuppgiften, jag har inte arbetat tillräckligt mycket med den i veckan så idag fick jag sitta i några timmar och göra klart den. Nu är den inne iaf.

Programhanteringen lämnade jag in igår, hoppas att den blir godkänd, jo, det borde den bli.

Igår var vi (jag, R o D) ju till KK. Jag hittade allt jag skulle ha o lite till. Kameraväska i svart skinn (139kr), precis lagom till kameran, varken för stor eller för liten, satt som en smäck. Brallor till Ada (79kr) o skrivbordslampan (49kr) köpte jag också. Kunde inte låta bli att köpa två svarta fleeceplädar (39kr/st) till soffan, 100 värmeljus (19kr), två matskålar till Ada (1kr/st!), ett tvåpack med grenuttag som har brytare (49kr) o ett tvåpack lampor till skrivbordslampan (19kr).

Det blev falafel också, och den var lika god som vanligt! Fast jag fick äta själv för de andra ville inte ha, de gick runt o kollade på Media Markt istället...

Ada var hemma själv när vi var i KK. Tre o en halv timme. Det går framåt med ensamhetsträningen, sakta men säkert. Nu har hon väl varit själv 4 timmar som mest tror jag. Och det verkar gå riktigt bra, hon piper lite när vi går men när vi kommer hem är hon lugn o sansad o sovrummet, som hon sitter i när vi är borta, är helt o rent. :)

Löper gör hon fortfarande, jag hoppas att hon slutar blöda snart, på Onsdag är det tre veckor som hon har blödit konstant o det är fortfarande lika mycket nu som i början...

Nu ska vi ut på promis o sen ska vi äta ngt. Fram till Richards ankomst blir det mer pluggande. Städat lägenheten o diskat har jag redan gjort.

Till kvällen blir det förhoppningsvis sushi (på Marcus bekostnad) och kanske kommer E o B förbi idag också, hoppas att de har tårta med sig. ;)

Nej, nu måste jag ut så jag får äta nån gång, jag håller på att dö av hunger. Ada däremot går det ingen nöd på, hon ligger o snarkar i sin säng. ♥









Ada har slutat fisa!

Nu när Ada har ätit färskfoder (Bravo) i över en vecka (två veckor?) så har hon slutat fisa, är mkt bättre i magen också, inga omställningsproblem heller. Först fick hon äta Bravo Special med lamm men den har slutat tillverkas så nu får hon äta Bravo Bas, som tydligen inte var lika gott som den där STINKANDE Specialen, men den gick ner iaf... Basen luktar ingenting och det är jag glad för!

Igår var släkten här och grattade mig, och Marcus lyckades komma precis lagom till fikat (märkligt att han ALLTID lyckas med det) så han fick vara med också. Jag åt världens godaste pizza också, Isabel (färska champinjoner, ruccola, grillad aubergine, paprika o squash, vitlök och mozzarellaost) den kommer jag äta fler gånger!

Vi hade snöstorm igår också och när alla skulle åka hem låg det flera cm snö ute och nu dalar snöflingorna ner så jag hoppas att det blir rejält med snö och att den ligger kvar ända fram till sommaren!

Nu ska jag äta frulle o städa/diska efter gårdagen. 10 pers + en vildhund stökar ner och genererar VÄLDIGT mycket disk!

Hoppas att R vill åka till Kungens Kurva idag, hunden behöver ett par till löparbrallor (Hööks) och jag behöver en spotlight till datorn/tangentbordet (IKEA). Sen kanske man kan få sig en bit mat också när man ändå är där (världens godaste/STÖRSTA falafeltallrik på Heron City).





 
Brallor från Hööks




Spotlight från IKEA










RSS 2.0