Andra ögat också.

Så, nu var båda ögonen infekterade då, märkte det imorse när jag vaknade, det var ju trevligt. :S Hoppas att det går över snabbt. Fick världens rethosta igår men den har gått över nu. Irriterande att vara sjuk när det är så bra väder ute, jag o Ada ligger på soffan hela dagarna o dricker kaffe o lyssnar på talboken "Män som hatar kvinnor", vi har kommit ungefär halvvägs. Helt ok hittills.

Tänkte hälsa på J igår men kom på att det kanske inte var en sån bra idé då han kanske blir smittad av min förkylning och det vore ju inte bra för hans sår/benbrott och deras läkning. M sa att han har blivit beordrad stillhet av doktorn nu igen för att det inte läker som det ska. :( Ingen idé att hälsa på innan jag är helt frisk.

Nu ska jag o träskpaddan ut på promenad, en kortis får det bli. Träskpadda kallas hon nu, för igår när vi var ute på kvällsrunda i skogen slängde hon sig ner i träsket vid elljusspåret och hoppade runt där o blev helt sumpig o äcklig. Då var hon inte ett dugg rädd för att blöta ner sig, iofs. var det ju extremt lite vatten där nu pga. värmen men blött o sörjigt var det iaf. i dyn.

Vad vi ska hitta på ikväll vet jag inte, bio blir det iaf. inte, filmen är 2½ timme o börjar 21.00 så det får vi ta till helgen. Nya Batman är det vi ska se.


Ole provar Adas scarf hemma i Dalarna.







Märklig förkylning.

Vaknade inatt av att mitt ena öga värkte och inte gick att öppna men orkade inte bry mig om det då. När jag släpade mig upp ur sängen imorse var ögat illrött och helt tjockt och uppsvällt. Jag kan inte se någon vagel eller så utan det verkar som att det "bara" är en inflammation. Ska skölja med ögondropparna jag köpte till Ada (koksaltlösning) och hoppas på det bästa.

Tvättade båda bilarna igår kväll, kändes bra, nu är det väl bara att vänta på det dåliga vädret som ALLTID brukar dyka upp då vi äntligen fått ändan ur och tvättat bilarna.

Såg en igelkott igår när vi gick på promenad med Ada, den gick omkring i buskarna som står på vägen upp mot E o B´s hus. En liten en, kul att de inte har blivit helt utrotade, än.

Idag ska vi ta det luuugnt och försöka kurera mig, men jag antar att jag iaf. måste gå till centrum för att köpa parmesanost och creme fraiche så jag kan göra den där laxpastan som R tjatat om så mkt på sistone. Får ta med två kylblock och lägga i väskan så kylvarorna håller sig hela vägen hem utan att ruttna nu när det är rötmånad.

Nä, nu ska jag gå och dra i mig lite näspulver för jag känner att det stramar i ena bihålan. Och en inflammation där är det jag minst av allt behöver nu.



Trött, tröttare, tröttast + bilder från skärgården.

Ada gjorde något ovanligt idag, vi var ut vid halv 9 på första promenaden och sen gick hon självmant och la sig i sin nattsäng igen. Hon ligger fortfarande kvar där nu och smackar. Ser väldigt sömnig ut.

Igår var vi till Sickla o handlade mat på Willys, det var en hemsk upplevelse! De hade bara tre kassor bemannade och det var typ 20 pers i kö till varje kassa. Tog säkert en halvtimme innan vi fick betala och det var inte så kul att stå där med alla kyl- och frysvaror i värmen. Många gav upp, lämnade sina fulla korgar och gick. De förlorade nog många kunder igår, både på kort och lång sikt. Vet inte varför det var så lite kassor öppna, det sprang ju runt personal och plockade med vagnar och varor i butiken, kunde inte de ha satt sig i kassorna också?! Frågade inte han i kassan varför det var som det var, han såg nog plågad och stressad ut redan, och det var ju inte hans fel heller.

Projektorlampan är trasig, så nu kan vi inte se på film. En ny kostar typ 2800kr om man skickar efter den. Kanske köper en ny nästa månad.

Ser ut att bli mer frallavänligt väder idag, mulet men ändå varmt, skönt!

Här kommer lite bilder från vår vecka i skärgården:


Det fanns massor av roliga saker att spana på!



Man kunde springa lös överallt!



R var snäll och fångade fiskar åt mig.



Det var roliga små djur!



Jag väckte matte och alla andra tidigt, runt 5 varje morgon, så vi kunde gå ut på bryggan och göra morgongympa ostört i gryningen.



Bryggan var mysig.



Fåglar att spana på fanns det gott om.



Badtunnan läckte vatten så den kunde tvåbeningarna inte bada i.



Jag åker gärna tillbaks till skärgården igen, med eller utan matte!




Sjukling + semesterbilder.

Den här gången är det INTE Ada som är sjuk utan jag, skönt som omväxling. :S Halsen är tjock och näsan dummar sig. Men det är nog bara en förkylning, hoppas att det INTE är körtelfeber, kul att behöva hasa runt i den här värmen med hunden i tid o otid med feber o hamsterkinder...

Ska ta det väääldigt lugnt idag, kan inte kolla tv för den har R gjort ngt med. Den får ingen signal. Så det får bli böcker för hela slanten. Har ju en hel hög pockets från biblioteket jag behöver läsa ut så det kommer inte gå någon nöd på mig.

Skolan drar igång igen den 11:e, hoppas att de uppdaterar hela boklistan snart så man kan köpa böckerna som behövs. Appropå böcker så skulle jag sälja två av mina avklarade skolböcker igår, väntade och väntade på den bestämda platsen men efter en halvtimme gav jag upp och gick hem. Kul med seriösa människor som inte ens kan ringa o säga att de inte hinner dyka upp. :/ Ska göra ett nytt försök idag, går det inte skiter jag i det.

Avslutar med några bilder från Tyskland.


Alpvatten, på väg till Berchtesgaden.


Weissbier, najs.


Berchtesgaden.


Eagle´s Nest, Kehlsteinhaus.


Utsikt från Kehlsteinhaus.


Från vårt hotell i Berchtesgaden.


Münchens rådhus, underbart!!

Vad ska man hitta på i den här värmen?

*Bada?
*Plocka med mat/fika o ligga o slappa i skuggan någonstans?
*Åka till IKEA?

Bada låter ju bra men man får ju inte ha hunden med någonstans och så är det ju fullsketet med folk överallt så man kan ju inte hitta ngt avskillt ställe där man kan smyga ner med Ada.

Ligga o slappa i skuggan låter ju också som en bra idé, på papperet, vart ska man ta vägen? Det är ju folk -överallt-, man kan ju inte andas. Jag tror jag flyttar tillbaks till skogen igen snart.

IKEA är nog folktomt nu så bra väder som det är, eller smockfullt om alla tror som jag att det är bra att åka dit nu pga lite folk... Säkert omänskligt varmt där inne så det är nog ingen bra idé att åka dit.

Jag ska ta tempen för jag känner mig sjuk, snorig o ont i halsen o VAAARM. Har lillungen smittat mig med körtelfeber?! :S

Resan hem igår var HEMSK, tåget var kvavt och inget syre kvar, PROPPAT med folk, väskor och barnvagnar, ingen ventilation och Ada flåsade så jag trodde att hon skulle kollapsa och dö. Försökte kyla henne med en blöt handduk iaf o så fick hon vatten med jämna mellanrum, blev bättre efter Sala då det gick av en massa folk o vi fick sätet bredvid oss ledigt hela vägen till Sthlm.

Sälja böcker idag, 18.00, måste komma ihåg det!!








VAAAARMT.

Hemma igen, hemskt varm tågresa för Ada. Skriver mer sen, nu vill hon ut. :)

Surströmming.

Tre stycken blev uppätna av mig igår, smakade som det gjorde förut, konstigt va?! ;) Hälsade på folk i Norbo och Ada fick träffa en massa fyrbeningar, lekte med en av dom också, sååå kul att se!

Var till skogen idag o plockade kantareller, hittade lite men det är för tidigt för de riktigt stora än. När jag kom hem hade jag två fästingar på mig o Ada hade en. :S BLÄÄÄÄ!

Blåbär finns det hur mkt som helst nu och hallon också, så det har vi varit uppe i skogen och plockat, blir fint till vintern det. :)

Ska gå ner på byn snart o kolla om det händer något intressant (gör det antagligen inte) sen ska mamma klippa mig, hoppas jag.

Imorgon blir det nog Blge och sushi där! :D

Förresten, grattis till Freddan o Johanna som har förlovat sig! O krya på dig Nicklas från din "pussjuka".









Dalarna till Lördag.

Stannade kvar i Dalarna, med Ada, hos mor o far. Lillebror N är sjuk o är hos VC just nu, han ser ut som en hamster, halsen är tjock o han kan inte prata ordentligt.

Var o såg Mamma Mia med mamma o F´s tjej igår, den var väl ok. Vissa scener var bra o vissa inte. Ojämn, men musiken var ju skön iaf. :)

Ska ut till Norbo idag o äta surströmming, det var läääänge sen, hoppas att jag fortfarande gillar det. :) Ada lär ju gilla lukten iaf, får passa henne så hon inte lägger sig o rullar där vi häller ut spadet. :S

Ska tvinga mamma att klippa mig nån dag den här veckan. Trassligt längst ut i topparna, behövs tas av rejält med hår för att det ska bli ok igen, jobbigt att tvätta håret när det är såhär långt också, det går åt massor med balsam och torkar aldrig efteråt heller.

Två saker till som jag vill göra när jag är här är att äta sushi i Blge, har aldrig provat sushin där, och sen vill jag äta thaimat också (i Blge), buffé, brukar vara sjukt gott!!

Ska passa på att gå på Kupolen också o se om jag hittar Paris Hilton´s parfym, "Heiress", hoppas den går att få tag på än, den är nog rätt gammal.

Nu ska jag ta Ada o gå ut i solen med henne, kanske släpa med henne på en promenad eller så får vi slappa lite på gräsmattan om hon inte orkar gå.






Hemma igen, men snart i Dalarna!

Kom hem igår, nu ska jag packa om IGEN och lämna hemmet en tredje gång för att hämta Ada i Säter och gå på Nostalgidagarna också.

Tvättar en massa tvätt nu, ska gå iväg o köpa mat o sen leta lite mer efter Adas favvoboll som jag inte kan hitta, såg att grannens hund lekte med en exakt likadan imorse så jag har säkert tappat Adas ute o så har dom hittat den. :( Men valpen såg ut att ha kul med den iaf, så den kommer väl till nytta iaf.. Synd bara att det var just den jag tappade, det är hennes favorit av alla leksakerna. :/



Packa om.

Varit på ön en vecka, nu ska vi till München i en vecka. Bara att packa om och ge sig av igen, växlade pengar idag.

Jäkla skitväder här, hoppas att det blir bättre där nere.

Ätit sushi, tvättat kläder och fixat, nu ska vi hälsa på J en snabbis.


RSS 2.0