Dalarna imorgon.

Jag var hos Stormy igår, Ada fick följa med. R var ut med D och spelade golf. När jag skrittade fram ute i skogen flög det ner något och satte sig på stormys hals, jag är nästan helt säker på att det var en sådan där äcklig älgfluga (jag har studerat bilder av dem på nätet), jag knep fast den mellan tummen och pekfingret och klämde ihjäl den, man fick ta i hårt för den var platt och hård. Nu kommer jag vara på helspänn när jag rider där igen. :S

Ada var duktig och satt i sin bur i bilen när jag red, annars var hon med bredvis Stormy hela tiden, hjälpte till med bajsstädning gjorde hon också, fastän jag sa till henne att INTE äta bajs, hon skiter som en häst av det och i värsta fall kräks hon också upp en del av skiten. :/ Blev inget kräks igår iaf, hon fick inte i sig så mkt. som tur var.

M berättade att han ska sälja sin lägenhet nu. Han har tydligen redan träffat mäklaren och bestämt tid för fotografering! Varför har han inte sagt ngt till oss om det?! Ska flytta till stan, Östermalm eller ngt. Blir ensamt här ute i betongen då. :(

Var till Forum idag och lämnade tillbaks de nya springskorna jag köpte i Lördags. Märkte, när jag kom hem, att jag måste ha en storlek större. Så jäkla synd för det var de skönaste skor jag har provat, NIke Air Max Moto 5 +. Fanns ingen storlek större kvar i affären och Moto 6 + var inte alls lika sköna. :( :( :( Jag har så svårt att hitta skor som passar och det suger verkligen att det inte fanns rätt storlek kvar när jag äntligen hittade en sko som var som klippt och skuren för mina plattfötter. Ingen av affärerna jag var in i idag hade den modellen heller. :(

Har packat, tvättat, storstädat lägenheten (i TRE timmar) och fixat inför min avresa imorgon. Borde ha tvättat Ada också men jag orkar verkligen inte, hon dör ju inte av att vara otvättad heller så jag får ta det när jag kommer hem igen.

Nu ska jag äta äppelsmulpaj (gjord på mormors goda äpplen) och vila i den nystädade soffan. :)






Varför plockar alla svamp?!

Helt plötsligt ska hela Sverige ut och plocka svamp, varför? Har det blivit "hett" och "trendigt" eller vad sysslar folk med? ALLA ska plocka svamp nu, i alla tidningar står det om svampplockning och folk är helt galna, jag funderar på att sluta plocka både svamp och bär (som jag har gjort sedan jag var en liten knatte) för jag HATAR fästingar och kryp (och det kryllar av dem i skogarna nuförtiden).

Fick höra talas om en riktigt vidrig varelse höromdagen som kallas älgfluga och som tydligen finns där ute i snårskogen, kanske får börja använda någon slags totalt tät dräkt när jag är ute och går för jag skulle dö om jag fick en sådan på mig.

Tillbaks till studierna, som för övrigt har kört ihop sig. :S



Sista helgen hemma i Sthlm på ett tag.

Åker till Dalarna på Tisdag så det här blir sista helgen här i betongen på ett tag. Fan vad skönt. Jag står inte uuut med alla puckon till folk och all betong och allt spott på marken och all hundbajs överallt som puckona till människor inte tar upp efter sina jyckar. Ska åka till Säter, sätta mig på en stubbe i skogen och bara njuta av att slippa allt det här.

Tvättar tvätt (som vanligt), ska ta tag i plugget och försöka få alla uppgifterna klara idag så jag slipper helgjobb, sen ut med Ada på en promis och när allt är klart kanske jag tar bussen till Sickla och möter R där för mathandling och fönstershopping, det enda jag har råd med.


Håkan Hellström, måste vara Sveriges (världens?) BÄSTA artist genom tiderna.







Om man ändå hade hus och jobb...

...då skulle jag ringa Hundstallet och anmäla mitt intresse för en av de hundar de har med på sin hemsida just nu. Verkar så fin, mysig, sportig och en perfekt kompis till Adaktusson.

♥WILDA♥

Drömma får man ju...

En bra pluggdag?

Jag har suttit koncentrerat (för en gångs skull) med RoB-kursen -hela dagen-, men det känns ändå som att jag inte fick något viktigt gjort. *suck*

Jag lyckades även klämma in lite motion idag, duttig Sara!

Imorgon kommer mor och far o hälsar på innan de drar vidare till Estland. Ada kommer bli sååå glad! :)






PA, det enda som går framåt.

PA, den kursen är helt ok, många sidor att läsa men inl.uppgifterna är bra, man får leta information själv och sitta och fundera på hur lagar ska tolkas och vad som är rätt och fel. Hållt på med den kursen hela dagen, de andra två har jag inte ens börjat med. Borde jag ha gjort men det tar emoooot, får inte tummen ur. Men jag vet ju att jag måste, har inlämning i alla tre kurserna på Söndag, senast. :S

Jag o Adaktusson var ute på en solig (för en gångs skull) promenad idag vid lunchtid. Hon flåsade och tyckte att det var för varmt, hon har ju redan satt en tjockare päls och nya halsbandet var nog lite som en för varm halsduk på henne i värmen (det är ju väldigt brett och mycket tyg runt hennes lilla hals), vi får byta till vanliga sommarhalsbandet igen.

Åker till Dalarna Tisdag den 30:e. Liftar med mamma o pappa som ska hem från Tallin då. Skönt med bil, slippa trängas med hund o alla prylar på tåget. Stannar ett tag, har inget att göra här på dagarna iaf (plugget kan jag ta med mig, en fördel med distansskola). Sen är jag så trött på alla intelligensbefriade idioter till människor här i STHLM också. Behöver en paus innan jag blir galen och börjar mörda folk.

Dags att åter ta tag i MBL-förhandlingar och ev. en glutt i Redovisning och Beskattningsböckerna, som är min största fiende just nu. Urk. :/


Snart får du slagga på fårskinnet igen, Adaktusson. :)











.........

Frallaträff den 11/10 kl 12.00. Ser jag fram emot.


Skolan, blä. Så trött på den just nu.


Har inget vettigt att berätta.




Söndag.

Stallet snart.

Igår köpte jag en ny kontorsstol, tillbringaren jag ville ha, halsbandet från Hurtta till Ada och en stor "superfäll" som jag ska klippa till två mindre fällar, ska ha en hemma o en i buren i bilen.

Gossip Girl är ju så sjukt bra, såg flera avsnitt igår som jag inte hade sett innan, SPÄNNANDE!!!


En sådan blev det, skön och bra stöd för ryggen, men inte vad jag hade tänkt från början.









Film.

Igår såg vi "X-files, I want to believe". Den var inte direkt sevärd. Trist, jag hade sett fram emot den.

I förrgår såg vi "The Flock", den var RIKTIGT BRA! Påminde lite om "Suspect Zero". Kul när man ser en film som är BRA, man plöjer igenom 100 skitfilmer och sen hittar man ett guldkorn någon gång ibland.

Känner mig som en stor miniräknare. Annuitetsmetoden, nuvärde, pay-off tid.... Blaha blaha...










Gah, det går så trögt.

Skolan känns så himla seg o trist o trög. Inte alls lust att göra ngt i någon av kurserna. Men jag MÅSTE ju. Det tar emot.

Ada har slutat löpa, äntligen! Så nu ska jag väl snart våga ha henne lös igen, det kommer hon uppskatta. Hon älskar ju att springa lös o fnatta runt, snabbt snabbt.

Provade stolar på IKEA men ingen var jättebra. De som var ok kostade runt 2600kr och det är mer än vad jag är beredd att lägga. Sökandet efter den perfekta stolen går vidare...

Ska köpa ett reflexhalsband till Ada, har hittat en lysgul modell jag gillar, från Hurtta, såg det i Kungens Kurva på en affär. Det är smart för det har ett plastspänne (samma typ som finns på ridhjälmar) man lätt knäpper ihop och sen sitter det en spärr som gör att spännet inte kan gå upp av sig själv och det har dubbla ringar, en på varje sida av spännet så ifall det skulle gå sönder så kommer inte hunden loss iaf. :)


Så ser det ut. Gäller bara att hitta rätt storlek till bruttan, får ta henne med till affären och prova.

Hittade ingen tillbringare på IKEA, hade sett en modell jag ville ha och den var såklart slut. :S Typiskt. Får ta det nästa gång vi åker dit. Den är smart, för det finns en grej i mitten av tillbringaren man lägger in i frysen och så håller sig vattnet/saften kall sen utan att man behöver en massa is som smälter och gör saften blaskig. :)



Köpte en klicker som jag har börjat använda men Ada kopplar inte godiset och klicket än, hon undrar bara vad det är som låter så konstigt och ser jätteförvirrad ut när det klickar till. :) Men snart så fattar hon nog. Köpte även en rund, röd blinkgrej man sätter på kopplet eller i halsbandet, den är super, man ser den på lååångt håll. Billig livförsäkring. Bäst att köpa på sig lite reflexprodukter nu när det börjar bli mörkt ute.


Det är två lampor som blinkar i den, syns bara en på bilden men ska vara en på höger sida också.

Regnstället från Hööks fick jag såklart lämna tillbaks men de hade slutat sälja den modellen och den nya modellen kunde de inte ge mig för den hade högre pris (dålig stil, inte mitt fel att de slutat sälja den modellen jag hade köpt, som dessutom gick sönder) då skulle jag få lägga till 350kr på de 500kr jag redan betalt, så jag tog pengarna och gick. Kunde de väl ha bjudit på, jag var ju missnöjd redan eftersom jag fick lov att åka tillbaks med det trasiga stället och nu är jag regnställslös och ännu mer missnöjd... Får börja om min jakt på regnställ, JOBBIGT! Behöver ha ett ganska omgående också då det oftast regnar när jag är i stallet och vi inte har tillgång till ridhus. :S

Måste äta ngt idag. Mår allmänt illa o är bara slö, slapp och likgiltig så jag har inte orkat ta tag i dagens lunch. Jag lär ju inte bli piggare av att inte äta men det är så trist att försöka komma på vad man ska äta varje dag.

Man tycker att R skulle kunna göra mat ngn. av veckans alla dagar men "Nej, deeet gååår inte för du äter ju inte kött!" När jag påpekar att han alltid äter det jag gör, som inte är kött, så är ju det en heeelt annan sak. Jasså, hur då?

Spela tvspel är tydligen väldigt viktigt, viktigare än mat. Viktigare än att bjuda tillbaks. "Men jag kan ju köpa sushi, eller pizza?" Eh, nej, jag vill inte leva på skräpmat ditt lata fanskap, ansträng dig förfan. "Jag kan göra (snabb)nudlar." *suck*

"Sara, du tar väl haaaand om R, gör mat så han har när han kommer hem från jobbet?!" Varför är det ingen som frågar R om han någonsin gör mat till mig? "Nej för du är ju hemma hela dagarna, du har ju all tid i världen." Ja, jag pluggar ju bara på heltid, har en hund att ta hand om + att jag sköter all tvätt och städning så visst, jag har ju verkligen massor av tid och ork att stå och laga mat åt någon som aldrig hjälper till utan bara sätter sig i soffan och spelar tvspel.

Vad trött jag blir. Nu har jag -verkligen- lust att göra mat.






Plugg (som vanligt) och sedan KK (IKEA m.m.)

Ska till Kungens Kurva med R snart, han slutar vid halv 3, hemma vid 3, och då ska vi äta pannkakor, jag lovade att göra det så det står klart lagom till han kommer hem. Ska gå på IKEA, Hööks, Rusta o ev. Sea hund o katt. Behöver lite grejjer till Ada, bla, vattenskålar och reflexgrejer, en vattenkaraff till mig när jag sitter o pluggar, ska klaga på mitt regnställ (hos Hööks) som har spruckit 1dm i en söm, man ser att tyget är ihopsytt helt fel där det har gått sönder (sömsmån, vad är det?), ska kolla på kontorsstolar osv...

Idag började PA-kursen (personaladministration). Den är tusen gånger lättare än de andra två kurserna. Tack för det, hade den varit lika knepig som de andra två så hade jag nog tackat för mig och gått o grävt ner mig någonstans.

Bäst att börja med pannkakorna nu så jag hinner allt jag ska göra innan vi åker.


Avslutar med en vacker bild på en trött hund. :S






Bilder, bilder, bilder.


Den här pärlan klarar man sig inte utan...


Älskar kopparna jag fick av kusin med familj när jag fyllde år! Duken från mamma går heller inte av för hackor. :)


Ada sover på konstiga sätt i soffan.


Slappar med brallorna på, hon bryr sig inte om dem ett dugg. :)


Jag lagade mat (för en gångs skull) och tänkte läsa tidningen under tiden, men det tyckte inte Ada var någon bra idé.


Kela med mig istället!

Skriv under namninsamlingen mot tidelag!!

Jag vill tipsa om den här namninsamlingen
Kräv en lag mot tidelag / Djursex

Klicka på adressen och skriv under!

http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2369

Snabbt snabbt!

Oj, här går det undan!!

Jag fick min sista FEK-bok såld precis. Har haft den ute på annons ett tag men inget napp. La upp annonsen igen för några dagar sedan och idag fick jag två seriösa svar. :) Helt plötsligt dök det upp en karl här utanför och hämtade boken. Najs! Skönt att bli av med den och få in lite pengar. R var och hämtade en begagnad bok efter jobbet idag som jag ska ha till Personaladministrationskursen som börjar snart, den blev ju nästan gratis nu när jag fick pengar för den redan färdiganvända boken. :)

Går tröööögt med studierna, det är inte precis lättsamma ämnen vi läser nu. *suck*

Ska fika nu och ta tag i FINKA sen igen. Blä.








Idolbild på Ada med blöja!


Här kommer en bonusbild på Ada när hon ligger och slappar i soffan med blöjan på. :)








Bantar Björn har slutat banta!

Nu vräker Ada i sig mat, fick tom. ett litet morr från henne när jag kom på att jag skulle ta upp maten på bänken igen och hälla lite varmvatten på den innan hon fick äta upp. Hon är tillbaks! ;) Hon var dålig i magen som attan i några dagar, allt hon åt kom upp efter några timmar och det rann ur rumpan på henne när vi var ute, lite svält, sedan ris i små mängder och sen ris blandat med vanliga maten gjorde susen. Nu är hon superpigg och bra i magen igen, som en bonus har hon fått tillbaks matlusten. :) Men vi är försiktiga med maten ett tag till, ska ge henne små portioner 3ggr om dagen istället för lite större mål 2ggr om dagen, som jag brukar göra annars.

Jag gjorde sushi igår, det blev rätt bra faktiskt (och mycket, två fat fulla med rullar). Första gången jag gjorde rullar och andra gången jag gjorde sushi. :)



Tack J för boken!










Spykalas.

Vaknade kl 6 imorse till det underbara ljudet av en hulkande hund. Flög upp ur sängen och ner på golvet där jag famlade mig fram, utan glasögon, till Ada som låg med huvudet utsträckt utanför sin säng (som tur var!) och kräktes. Luktade perkele och det var inte lite som kom upp heller. :S Skrubbade golvet och somnade om igen bara för att väckas efter en timme igen av en Ada som hade smugit sig fram till mig och nu stod bredvid sängen och kräktes. Det var så gulligt, hon gillar när man klappar på henne när hon mår illa så jag antar att det var därför hon kom fram och kräktes bredvid mig. :) Jag klappade på henne och hon såg sååå ömklig ut, torkade bort det värsta och gick ut på morgonkiss, vad fint väder det var sådär tidigt på morgonen! Mkt finare än vad det är på dagarna. Kom hem, åt frulle, moppade golvet och tände doftljus (mådde illa av kräklukten), pluggade och kollade på en konstig dansk film, Ekko tror jag den hette. Se den inte. Så dålig. :S

Var ut med Ada till träsken vid elljusspåret där vi satt ett tag o plockade bort död päls från Adas ben (hon fäller mängder nu), sen hem genom skogen, där det var jättelerigt, passade på att schamponera Adaktusson när vi kom hem när hon ändå var lerig och full med löpgegga/lukt, hon behöver ju sina schamponeringar för hudens skull. Nu ligger hon i sin säng och sussar och jag ska kolla på en till film, vilken vet jag inte.




GMO - fan vad sjukt.

Såg precis en dokumentär om GMO och dess effekter. Helt sjukt att det får användas och säljas när det inte är testat ordentligt och varför är det inte testat? Jo, för det KOSTAR för mkt. och antagligen så vill inte företagen att det ska dyka upp en massa obehagliga sanningar om GMO för då kan de ju inte längre sälja skiten och tjäna en massa PENGAR (för det är ju det viktigaste i livet :S). Dokumentären var full av idioter, stora som små, gemensamt för dem alla är att de är själviska jävla egon som tror att de kan leka Gud, och lyckas med det. Eller så skiter de bara i vad som händer med andra och framtiden så länge som de kan tjäna mkt. PENGAR på sin GMO-soja, GMO-majs, GMO-raps osv.

Och i Canada var det ju totalt jävla sjukt, där hade ett företag patent på sin GMO-raps och kunde med lagens hjälp ta över andra jordbrukares fält och skördar bara för att deras GMO-raps hade förpestat de "vanliga" odlarnas fält genom att frön och pollen hade spridit sig i luften. WHAT?! Så sjukt!

Och stackars kossor som hade blivit iproppade GMO-majs av en intet ont anande bonde (idiot) och sen fått grå diaré och därefter dött.

Och Brasilien, hur jävla lama är dom egentligen?! Det är förbjudet att odla GMO-grödor där men bönderna gör det ändå, varför? Jo, de vill tjäna mer PENGAR. Och nej de kommer inte sluta med att olagligt odla GMO-soja förens någon tvingar dem att sluta. Hallå, Brasilianska staten, vart håller ni hus?! Det är förbjudet med GMO hos er, bränn ner böndernas fält och sätt dem i fängelse! Men nej, det är klart, eftersom Brasilien nu är världens andra (tredje?) största producent av GMO-soja så kan man ju inte bara ta bort den STOOORA inkomstkällan, för då förlorar ju landet en massa PENGAR.

*SUCK*


Det är fan rätt åt oss om jorden går under och om alla ungar som föds blir missbildade slemhögar (om man ens kan producera ungar i framtiden pga. att all GMO-skit och annan idiotisk skit folk håller på med förstör reproduktionsförmågan).




Torsdag, helg snart igen. :)

Den här veckan har varit lugnare än förra veckan och veckorna innan dess. RoB-inlämningen är inte lika jobbig som de förra har varit. Skönt, så man kan andas lite.

R jobbar sent idag, han har ju öppnat i en månad men nu börjar han vanlig tid och kommer hem vid 17.000 igen. Bra, han får sova lite längre på morgonen och jag får några timmar extra på em. till att plugga. :)

Måste till Centrum idag igen, igår lämnade jag böcker på biblioteket och självklart glömde jag att köpa frimärken, behöver ha ett NU så jag kan få mina CSN-pengar någon gång! Ett jäkla strul med min ansökan, fastän jag frågade skolan hur jag skulle göra med ansökan nu när jag inte ska läsa på heltid hela terminen så blev det fel, nu är det förhoppningsvis löst så jag kan få pengarna, och rätt summa också.

Blev fel eftersom jag trodde att jag skulle skriva att jag läste 75% (det blir det om man slår ut det över hela terminen). Men tydligen så kan jag inte söka för -hela terminen- (fastän det gick att göra det på CSNs hemsida) eftersom den är uppdelad i två PERIODER och jag bara har blivit antagen av skolan till den första (där jag kommer läsa 100%), jag kommer bli antagen till den andra perioden längre in på terminen. Suck. Så jag var tvungen att göra om min ansökan (så jag får bidrag för 100% och inte bara för 75%), fastän jag skrivit och förklarat i den första hur det låg till med poäng och studietakt, in i minsta detalj (just för att det inte skulle kunna bli fel!), det verkar de inte ha brytt sig om att läsa. J*la idioter. Varför har de en ruta för övriga upplysningar när de ändå inte läser den?!

Present till R, hjälp, har ingen än! Måste fixa det idag också!!!









5-årsjubileum.

Kul, nu har man blivit kallad till 5-årsjubileum i Rättvik. Var det verkligen så länge sedan jag gick där?! Men jag åker nog inte. Blir för krångligt. När det har gått 10 år, då kanske man vågar sig tillbaks igen...

Orka.

Inte mkt som händer här; pluggar, städar, tvättar, lagar mat och kollar film precis som vanligt. Ada fiser en massa, hoppas att det beror på löpet och att hon slutar med det när hon har löpt klart, man får lust att spy när hon lägger av en smygare, luktar så jävla äckligt. :S

R fyller år på Söndag, har ingen present, han vill ju inte ha något, vad ska man hitta på?!

Inte fått något besked från CSN än, hoppas det sker snart, skulle sitta fint med lite pengar på fickan, med betoning på -lite- för det är ju inte mkt man får, men man får väl vara tacksam för att man får pengar överhuvudtaget.

Jag körde BMW i Lördags, hemskt. Styrde dit den själv ville, måste varit något fel med styrningen. Inte så kul att köra på okänd mark halv 4 på natten heller, med galningar som ligger i baken på en och blinkar med helljusen och raggarbilar med fulla förare som stannar mitt i filen på motorvägen och sen startar igen och vinglar hit och dit. Så ser jag inte så bra i mörkret heller, kunde lika gärna ha kört med ögonbindel. Jag hatar att köra bil.

Nu ska jag försöka få grepp om den här veckans uppgifter i FINKA och RoB.










RSS 2.0