Skogssnigel.

Min hund ser ut som en skogssnigel. En sån där svart slemmig sak som brukar krypa runt på sommaren. Hon är söt.

Snart är det jul, igår gjorde jag och C knäck och chokladgodis som vi ska ta med till mina päron. Jag har två pekannötskakor som ligger i frysen och en hink med sill från R´s jobb som vi ska ta med upp.

Saker som -måste- inhandlas:

*Sele till Ada.
*Hårt fodral till min ganska nya kamera.
*Böcker till utbildningen.

Nu ska jag gå ut till soffan och slöglo på D som spelar zombiespel på X-boxen. Snart kommer nog M också.


Mig, hunden eller båda?

Funderar seriöst på att gå till Södra Station och göra det jag och C har talat om, antingen bara jag eller både jag o hunden, eller bara hunden, men det vore inte snällt....

Ada blir inte bättre i benen, vänster bak är inte alls som det ska, blir det inte bättre så måste hon nog operereras, fast vetten ville avvakta för hon är så ung...

Usch. Nu ska jag gå och lägga mig i soffan med Ada och glo på Dexter. Så jag slipper tänka på allt elände som komma skall.

Knän, höfter, tänder, analsäckar...

Det visade sig att det är Patella Luxation. Medial, och inte den allra värsta sorten. Så alltid något.

I nuläget var det bara att avvakta tyckte vetten. Ev. att man behöver gå in och operera i framtiden om det blir värre. Så nu kommer det absolut aldrig bli några valpar tagna på den här damen. De gav Ada en lugnande spruta och röntgade hennes höfter och knän. Höftskålarna tyckte de var för grunda, hade det varit på en fullvuxen hund hade det inte varit UA, men Ada växer fortfarande så det kunde växa och bli bättre, men det tror inte jag att det kommer bli... Fast om man inte ska ha hunden till att dra slädar eller verkligen arbeta med den på ngt sätt så spelade det ingen roll sa vetten, tydligen många stora raser som har lite grunda höfter men inte har några men av det.

När hon ändå var drogad så passade vi på att kolla i hennes mun, där såg det ut som att ngn hade kastat in tänderna men inga valptänder verkade vara kvar iaf, det var ju skönt. Men det rekommenderades tandborstning för tänderna sitter TRÅNGT=större risk för tandsten. Men borstar gör vi ju redan och det gillar hon faktiskt.

Sen fick hon lite rumpbehandling också eftersom hon har åkt på rumpan lite då och då. Hennes analsäckar tömdes och det fanns en hel del i dem, så det var som jag trodde....

Vad KUL det är att man har köpt värsta måndagsexemplaret av hund, finns det något som är som det ska med henne? Hon är ju söt iaf...


Nu äter hon iaf igen. Hon har bantat sig själv i några dagar. Ville inte äta frukost en dag, nästa dag ville hon varken ha frukost eller lunch och sen ville hon inte äta alls, inte sin egen mat, men allt annat (som jag förbjöd R att ge henne) gick ner... Men idag var hon visst trött på att banta och vräkte i sig sin frukost som vanligt igen. Kanske är det löp på G?

Just det ja, vi vägde henne hos vetten, efter några dagars bantntning vägde hon 10 kg, så i vanliga fall när hon äter som hon ska väger hon nog 10½-11kg. Vilken klump! Det märktes i armarna när jag fick lov att bära henne typ en kilometer till bussen (för att hon var seeeg och bara ville ligga ner efter lugnande sprutan trots uppvakningsspruta) när vi var klara hos vetten, idag har jag träningvärk.

Lika underbart väder idag som alla andra dagar, grått och hemskt. Kommer säkert börja regna när som helst.

Nu ska jag fortsätta mitt Dexter-marathon och gosa med min missbildade lilla jycke. ♥


-------------------

Jo, jag kom på att i Lördags när jag åkte till C i Sumpan så träffade jag ingen mindre än EMY på T-Centralen. Hon gick och stirrade i marken och på Ada så jag fick kasta mig ut framför henne för att hon skulle se mig. Märkligt att man inte ser varandra på flera år (?) fastän jag har jobbat bara några hundra meter från hennes lägenhet och sen springer man in i varandra på T-Centralen klockan 08,30 på en Lördagsmorgon. Hon såg ut som vanligt iaf...









Det lönar sig att smöra. Hunden har fått en DVD!

Igår fick jag hem en DVD med fyrverkeriljud som man kunde få gratis från ett fyrverkeriföretag för att vänja hunden inför nyår. De sa att den var slut men skulle kolla om det fanns ngn liggande någonstans. Och det fanns det tydligen. Jag vill tro att de ansträngde sig lite extra för min skull pga. mitt fina mail jag skickade, jag skrev inte bara namn och adress o "hit med DVD:n" utan jag förklarade utförligt varför just jag o min Ada skulle ha nytta av deras DVD och hur bra det var att de ville hjälpa hundar o ta sitt ansvar.

Är det något jag har lärt mig av att jobba i butik så är det att TREVLIGA KUNDER FÅR BRA SERVICE, otrevlig kunder ligger längre ner på prioriteringslistan...

Idag regnar det igen, vad förvånad jag blir.

imorgon ska jag o C åka till Kungens Kurva o gå på IKEA o Rusta. Mest saker till Ada som ska införskaffas, märkligt... Hmm, vid närmare eftertanke är det faktiskt BARA saker till Ada eller som jag måste ha pga. Ada som jag ska köpa...

Igår var vovven ensam i två timmar! Det är längsta tiden hittills. Och det gick jättebra, iaf vad vi kunde se. Vi gick hemifrån utan att hon gnällde eller ojjade sig. Vi kom hem till en knäpptyst lägenhet som var ren o hel o en hund som satt lugnt o stilla i sin säng när jag tittade in på henne i sovrummet. VILKEN DUKTIG HUND JAG HAR!!

Så imorgon ska hon få träffa Flurr och vara ensam med honom ett tag när vi är ute o shoppar. Bra för henne att få träna mycket på att vara ensam, hon är en riktig morsgris och har blivit mer självständig o lugn hemma sen vi började lämna henne ensam längre stunder, kan ha att göra med att hon har blivit ngn månad äldre också. Nu följer hon inte efter mig heeeeela tiden. Hon kan ligga i ett annat rum o sysselsätta sig själv o jag kan få gå på toa ifred. Hon behöver få känna att världen inte går under bara för att hennes mamma försvinner ur sikte. ♥


-------------------------

Veterinären på Måndag. Ada är halt. Hoppas att det inte är PL. :( Hoppas att det "bara" är växtvärk som de trodde hos veterinären... Sen ska hennes tänder kollas, hon har inte tappat alla mjölktänder än. Och rumpan som hon åker på ibland, kan vara/är antagligen analkörtlarna som spökar..

Usch vad nervöst, hoppppppppppaaaassss att det inte är ngt allvarligt!



Nu ska jag fortsätta titta på Dexter...

**Önskelista**

I år blir det inga julklappsköp för min del eftersom jag inte har någon som helst inkomst men om någon mot förmodan skulle vilja ge mig julklappar så kommer här en lista:

Ge mig gärna:

*Bekväma, snygga och rejäla gummistövlar storlek 39.
*Ett nytt regntäcke till Ada, gärna den modellen från Rusta som hon redan har fast i större storlek, kostar typ 59kr. Storlek 50 eller 55. SUPERBRA!
*Hundbajspåsar, MÅNGA.
*Boken "Kontaktkontraktet" av Eva Bodfäldt.
*En hårklippning.

Ge mig inte:

*Kläder.
*Godis.
*Hundgodis.
*Prydnadsgrejjer eller andra inredningssaker.
*Smycken.

Ja, det var väl det jag kunde komma på för tillfället...



Men nej, inte mer regn...

Ingen lust att gå upp ur sängen den här morgonen.

Ada vaknar vid halv 5 då R åker till jobbet. Hon somnar om. Ada vaknar igen vid 6 av att monsterhundarna ylar i trappuppgången... Hon somnar om. Ada vaknar igen vid 7 och skäller så jag tvärvaknar. Hon somnar inte om. Ut i regnet. Hem till sängen, matte somnar om.

Jag vill flytta till en stuga i skogen där Ada kan var lös hela tiden och man inte behöver stå ut med alla människor som förpestar tillvaron för en jämt och ständigt.

Idag åker det enda julpyntet vi har fram, en elljusstake. R vill absolut ha den framme i sovrumsfönstret där julstjärnan (som jag har slängt) hängde förra året.

Nu ska jag väcka zombiehunden för en supersnabb skogspromenad.

Söndag.

Ada har fått sin skogspromenad och har busat av sig, nu är hon avslappnad och sömnig.

Jag och R är rena och fina, tvätten är tvättad.

Frukost är äten men inget mer, dags att hitta på ngt mer att äta nu. Kanske gårdagens pajrester.

Trodde att jag och C skulle ses idag men hon är inte anträffbar på MSN och det brukar betyda att hon inte är hemma.

Redan mörkt ute... Hemskt. Jag önskar att det kunde komma lite snö, helst mycket, så det blir en ordentlig vinter och lite ljusare. Det är ngt konstigt med luften också, det är för varmt, det ska inte vara 5 plusgrader när det är början av December, det ska vara 10 minus. Man kan ju inte andas när det är så här varmt och fuktigt ute. Man blir slö och apatisk av det här vädret, hit med lite kyla så ska det nog bli fart på mig!

Paj och kaffe, det blir bra. Jag är så glad att jag köpte min espressobryggare, och överlycklig att jag köpte en helautomatisk, för det är så enkelt och smidigt att fixa kaffe med den. Enda nackdelen är väl att den är högljudd.

Man kanske borde ringa C, eller iaf skicka ett sms... ♥

FY FAN för datorer!

Jävla helvetes skitdator!

Vi köpte en ny dator för ngn månad sen och den har aldrig funkat som den ska, vi har gått tillbaks o lämnat in den på felsökning men de kan inte komma fram till vad det är för fel och rekommenderade oss att ominstallera Windows Vista.

Så, det har vi nu gjort två gånger och det funkar fortfarande inte!!! JAG BLIR GALEN!!!!

Först ville datorjävlen inte uppdatera sig, Windows Update funkade inte, sen ville den inte installera MSN Messenger. Nu vill den inte ens gå in på Internet! Så nu får vi använda den gamla datorn som stänger av sig lite då och då och ibland inte ens vill starta. KUL!

VAD FAN ÄR DET FÖR FEL!!??

Dom på dataaffären verkar ju helt tappade bakom en vagn, de kunde ju inte komma på vad problemet var sist vi lämnade in den och rekommenderade att vi ominstallerade Vista, sen när vi kom hem o skulle göra det så hittade vi ingenstans i datorn där man kunde ominstallera, tillbaks till dataaffären och väl där så visste dom inte heller hur man ominstallerade! Hallå, jävla klåpare!!!

Nu vill jag bara slänga ut datorhelvetet genom fönstret och stampa på den tills den inte längre existerar.

Men jag antar att vi får åka tillbaks med den till affären och be dem fixa allt så det funkar, kan de inte det, vilket jag antar att de inte kan, så vill jag ha pengarna tillbaks och så ska jag aldrig mer köpa en färdigbyggd dator i hela mitt liv! Anledningen att vi köpte en färdigbyggd var ju att den skulle vara lätt att handskas med o inte krångla som hemmabyggena har gjort, och så jävlas den mer än något hemmabygge någonsin har gjort!!

Så, aldrig mer en Acer, aldrig mer Windows SKIT-VISTA och aldrig mer den där JÄVLA DATAAFFÄREN!!!

Ada ligger o snusar i sin säng. Önskar att jag kunde ta det lika lugnt som hon gör.

Nu ska jag gå till Centrum o köpa broccoli o göra en paj. Det är godare än pizza. Och tusen gånger godare än flottig kinamat.

Hunden får stanna hemma.

Just det ja, sen ska jag hämta tennisbollar från M och tvätta o torktumla dunjackan.




-----------------------

Hoppas att Nip/Tuck avsnitt 6 kommer snart, SPÄNNANDE!





RSS 2.0