Uppdrag granskning - spanienhundar, del 2.

Börjar om några minuter på SVT 1. Ska ut med Ada en snabbis och sen bänka mig framför tvn för fy satan vad mycket hemskt som kom fram genom det första reportaget om Julie Rescue! Värst var ju veterinären hon jobbade med som bara ryckte på axlarna åt att sjuka hundar skickades till Sverige...





Snart gammal.

R´s bror D trodde att jag skulle fylla 23år den här gången, han verkade jätteförvånad över att jag skulle bli 25år gammal. Nästan så att han inte trodde på oss när vi sa det. Om det är positivt eller negativt vet jag inte. Beror på vad han baserar min uppskattade ålder på. :)

Jag tog en riktigt långis med Ada idag, vi gick över berget till utsiktsplatsen vid Telegraf och sen hem den vanliga vägen på skogsstigarna. Jag var riktigt trött när vi kom hem men inte Adaktusson, fastän hon rejsat omkring som en dåre i skogen. Vet inte vad som har tagit åt henne, hon är så jäkla pigg och orkar så mycket nuförtiden. :D

Nu ska jag lägga mig på sofflocket och varva ner, jag blir så jäkla uppstressad av att ladda inför och genomföra telefonsamtal med företag jag söker jobb på. Extremt jobbigt, både psykiskt och fysiskt. Mina axlar och min nacke är spända, stenhårda och kraftlösa. Hjärnan känns som en enda härva av tankar, den går inte att koppla bort heller utan går på högvarv hela tiden. Det är mest vid anställningssamtal och -intervjuer jag blir såhär äckligt nervös och stressad, när jag jobbade och ringde till folk och när jag behöver ringa privata samtal är det inte alls såhär hemskt. Fattar inte varför det inte går att tala förstånd med hjärnan och få den att bete sig som jag vill, den lever sitt eget liv och fattar sina egna beslut verkar det som.

Just det ja, jag ska på anställningsintervju på en redovisningsbyrå, som ligger på andra sidan stan, nästa vecka. Ringde precis till dem och hörde mig för om jobbet, låter som ett väldigt bra jobb och jag hoppas att jag är lite mindre nervös och pinsam än på de tidigare intervjuerna när jag ska dit.

I födelsedagspresent önskar jag mig, mest av allt, en aldrig sinande burk med Stesolid. "Lugnande, ångestdämpande och muskelrelaxerande." Ljuv musik i mina öron.







Har ni träffat fyllehunden?

Det har jag, igår:


Smaskigt att få dricka öl i samma glas som husse.


MER!


Om jag hypnotiserer glaset kanske det flyttar sig närmare så jag når ner till ölen...


Dalaöl är min favorit, såklart.


Kanske bör tilläggas att hon bara fick i sig några droppar öl allt som allt.





Nedräkning.

Nu räknar vi dagarna jag och Ada. Får ju storfrämmande på Fredag då mamma + pappa kommer och hälsar på och firar min födelsedag. :D Får se vad vi mer ska hitta på, ja det blir ju frallaträff på Lördagen, sen ville mamma såklart kolla i nya Forum (det måste vara från henne jag ärvt mitt shoppningintresse) sen skulle vi ut på Värmdö och hälsa på också. Blir kanske inte så mkt tid över till annat. Skönt att inte ha för mkt inbokat.

Hoppas att inte Ada börjar löpa innan frallaträffen, löpet borde vara på G snart, som hon revirkissar så kan det nog börja vilken dag som helst. Hon är hemsk på promenaderna, skvätter värre än en hanhund, lyfter på benet (!) och trycker upp rumpan mot träd och stenar för att kissa över hanhundarnas markeringar.

Det blir kastrering när det här löpet är över. Inte (bara) för kissandets skull utan för att slippa ev. tjuvparning som råkar föra vidare hennes dåliga gener, ev. göra henne mindre känslig (allergin), slippa vissa sjukdomar, slippa löp osv. Sen kanske vi får lite bättre aptit på köpet, det vore ju inte helt fel. Inte för att hon är mager eller så men lite mer aptit skulle inte skada.


♥ Lilla skruttan


Nu ska vi dricka kaffe och äta stora smarriga chokladbiscotti som vi har fått från farbror D. Bra att ha en bageriarbetare i släkten. :)








Reeent!

Idag har jag städat hela dagen, flera timmar tog det att få lägenheten ren och fin. Nu är jag trött, riktigt trött.

Igår var jag och Ada till kusen på Ingarö, blev ingen ridning då hon var dyngsur, det var blank-is överallt och broddarna var i rätt dåligt skick. Har ingen lust att gå omkull och få benen krossade... Vi tog en riktigt kort men halkig promenad och jag fixade med mat och mockning, sen tog jag med mitt lilla vilddjur till Stora Sand och gick på promenad längs havet. Ada lekte i sanden och sprang runt som en dåre så det var ett riktigt sandmonster som jag fick med mig hem. :)

I Lördags var Ada hos E o B och jag och R åkte till Jeep i Kungens Kurva och provkörde en Patriot -08. Den var riktigt fin och väldigt bra att köra men skulle nog, om man har otur (vilket vi verkar ha med bilar), kunna bli väldigt dyr i drift (enligt mina källor; Internet och pappa)... Tyvärr. Så jäkla synd, för det var en bil som vi båda blev riktigt förtjust i. Det var (trippel-)kärlek vid första ögonkastet, första provsittningen och första provkörningen . :D

Efter Jeep-besöket var vi till Sea hund och katt där vi såg en liten frallabäbis! En liten Snazzy´s Greta, ljus fawnfärgad, fes värre än Ada men jisses vad söt hon var!!! Köpte ett nytt koppel och halsband till damen, så folk ser att hon är en tjej. ;)





Kopplet har såklart samma färg som halsbandet, men fanns ingen bild på det i rätt färg.




Vackert, eller hur?




Stallet nästa.

Regn, massor av regn.

 Hästarna lär ju vara dyngsura, så det blir nog bara en promenad, mockning och fodring idag.








Gissa vilka som avbildas ovan?






*suck*

Jag är så pundig!! Den mest nervösa människan i hela j*vla världen. Kan inte ens prata i telefon med folk jag är bekant med utan att bli nervös och stel som en pinne. Ibland är det bra roligt att vara jag, någon som vill byta liv med mig?

Intervjun igår vet jag inte hur den gick, ska jag vara ärlig så vill jag inte ha det jobbet, kände det på kvällen igår, blev superstressad bara av att tänka på hur det skulle vara att jobba där. Massor av krav på försäljning, kontroller och regler om hur och vad man skall sälja osv.

Jag är inte en säljare, det kommer inte naturligt för mig att sälja på folk saker, jag måste verkligen anstränga mig, analysera det jag gör, ska göra, säger, ska säga, har sagt osv. Det tar för mkt. på krafterna, kommer bara må dåligt om jag ska jobba som "supersäljare". Visst, jag gillar att hjälpa folk, lösa problem och leda dem rätt i sitt val av bågar, svara på frågor och komma med lösningar. Men att verkligen sälja, och vara "säljig" till sättet, det är inte min grej. Tyvärr. Hur mycket jag än skulle vilja att det var det. :S 

Idag är en sån där dag då jag gärna skulle tacka ja till en enkelresa till Antarktis för idag känns allt mest nattsvart. Man får väl hoppas på att det gamla ordspråket "efter regn kommer solsken" stämmer, tills dess tänker jag sitta under en filt i soffan och drömma mig bort i filmens underbara värld...


Kommer det bli något  av oss när vi "blir stora" egentligen...?






Dagen i korthet.

Vaknade rätt sent. Röjde undan lite efter ventilationsguvbbarna som var här igår. Duschade. Ut med Ada på en längre promenad i skogen. Tog bussen till Forum. Intervju. Åkte hem igen, med R som åkte förbi Forum och plockade upp mig efter jobbet. M kom hit och berättade att han ska flytta om en månad, lägenheten är nu såld. 900 fick han för den. Rätt bra betalt för en etta på 37 kvadrat. Kul för honom! :D Så nu blir det väl hyresrätt för honom, tills han vet vad han ska göra med sitt liv.

Christine, jag behöver tala med dig, jag försökte ringa men kom inte fram. Jag provar snart igen, lyckas jag inte då får du gärna ringa mig när du har tid att prata. :)

Nu ska jag o Ada ut på en kissrunda.




Inget jobb.

Jag fick inte jobbet på redovisningsbyrån. Fick ett mail idag som bekräftade mina misstankar. Men det gör inget, nyttigt att gå på intervju och kul att jag blev vald till intervju av 200 sökande. :D

Nya friska tag! Imorgon ska jag på intervju för ett vikariat (1år) på 59% hos en optiker här i närheten. Kul. :) Får se hur det låter, om det verkar bra eller ej när man väl sitter där och har frågat alla sina frågor och "känt lite" på personerna som jobbar där och som man blir intervjuad av.

Skickat iväg två ansökningar idag till jobb som verkade väldigt roliga, intressanta och bra. Båda är ekonomiassistentsjobb. :) Någon gång måste jag ju hitta ett jobb som vill ha mig, och ser vilken bra investering jag är. Jag hittar iaf. många jobb som jag verkligen vill ha. :D

Precis kollat en film, "Amusement" lite samma grej som Saw-filmerna, en hel del tarmar, blod och "äckel". Men den var inte sådär superbra, slutet kunde verkligen ha varit bättre. Handlingen var också lite väl tunn. Ett plus för rätt många påhittiga tortyrscener. :)

En film som också bara var halvbra (som vi såg för rätt länge sedan men som ändå har stannat kvar i huvudet) är "Anamorph". Jag gillar alla fiffiga, coola mordscener som är med i den. Riktigt snyggt! Värd att se bara för dem, även om handlingen är rätt kass.

Nu ska jag slänga mig i duschen.








Enkät hos FBK.

Ska precis börja fylla i hälsoenkäten hos fbksverige.se. Hoppas att MÅNGA fyller i den så att de får en ordentlig dokumentation på hälsotillståndet i rasen. Alla som har en renrasig fralla får fylla i enkäten, man behöver inte vara medlem i FBK.

Klicka på rubriken "Avel", sedan på rubriken "Hälsa", där ligger enkäten.


Det vore skönt med lite sommar och värme snart.





Seeeg dag idag.

Inte fått mkt gjort idag. Känt mig seg och allmänt trött.

Imorgon ska jag söka massor av jobb som jag har hittat utannonserade, shit, AF skulle vara stolta över mig om de visste hur många jobb jag söker. Lära mig mer SPCS, jag håller på med den frivilliga "kursen" nu, det är mer som en guide/bruksanvisning som förklarar en massa olika funktioner i programmet.

Jag har snart sett klart alla avsnitt av Veronica Mars, trist att det snart är över... :( Men då kommer jag få mer tid över till annat och det är ju bra, man blir fast när man väl har börjat titta, det går inte att sluta.

Ska kolla om vi ev. kan boka en resa till Tallin eller Riga också, fick en gratiskupong av mamma och pappa, det vore kul om vi kunde utnyttja den, speciellt då jag fyller år snart, det skulle passa perfekt. :)

Blähä, nu ska jag gå och sova, trött som ett as. Så mycket tankar som snurrar i huvudet hela tiden...


Jag saknar Tyskland...




Länsförsäkringar is the shit!

Jag lyckades tigga till mig en jättefin (fejk-läder, mörkblå, rätt stor) fickkalender på LF idag när vi var där och skulle fixa med R´s betalkort och även flytta pengar till dem från Swedbank. Fick dem att flytta pengarna åt R också, först ville de inte men jag sa att det har de ju gjort åt mig alla gånger jag har avslutat konton och då gick det tydligen bra att göra det åt R också. Hala typer det där, de försöker slingra sig och få en att göra jobbet åt dem när de själva kan fixa det på en minut.

Handlade sedan vin, tre flarror = en hel årsförbrukning för oss, massor av mat på Willys och semlor såklart (blev lite inspirerad av Linnéa)! SMARRIGT! O, just ja, jag hittade en pocketbok på Willys för 25kr också, "En man med litet ansikte" av Helene Tursten. Så nu har jag läsning också. :D

Nu ska jag snart springa ut med Ada i snöovädret och sen soooova!

På onsdag kommer de där underbara vantilationsgubbarna hit igen också. :/ Undra vad de ska göra här för tredje gången?









En sådan här fick jag. Mycket bra!







 

Intervju, igen!

HA HA HA, vad jag är bra!! Nu ska jag på en till intervju. Hos en optiker (som ligger väldigt nära min bostad, superlätt att ta sig dit också) denna gång. :) Jag söker alla jobb jag kan tänkas få och som jag är intresserad av (alltså inte bara kontorsjobb). Kul att de vill träffa mig. :D På Torsdag em. ska jag dit.

Ev. ett annat jobb på G också, genom en kontakt denna gång. Mer om det senare, om det blir ngt av det.

Jag ringde precis till rekryteraren jag var på intervju hos för en vecka sedan (hon har inte ringt mig och det var lite skumt då det verkade som att jag skulle få besked rätt snabbt om hur det gick), det blir nog inget av det jobbet. Chefen på företaget hade personligen träffat två av kandidaterna, vi är 4 st, en var hon väldigt "förtjust" i och det bådar ju inte gott för min del då jag inte ens har fått komma på intervju hos dem. Så det jobbet kan jag nog glömma. Men jag deppar inte ihop för det, då var det inte meningen att jag skulle jobba där. Det går fler tåg. :D Bra att veta hur landet ligger iaf. så jag kan koncentrera mig på de andra jobb jag söker. :)

Nu ska vi snart åka och handla. Jag ska ta ut Ada på en snabbkiss och göra mig iordning nu.


Hej så länge!






Nyckelviken.

Idag har jag varit i stallet, red ut med mina två "ridkompisar", vädret var bra, tycker jag, lite mulet men bara någon enstaka minus och pyttelite snöfall. Min äldsta ridkompis är aldrig riktigt nöjd med vädret, men jag är nöjd bara det inte ösregnar eller är 20 minusgrader. Kusebusan var pigg som attan och gjorde lite jämfotahopp nere längs stranden. Kul att det är lite krut i henne. :D

Efter stallet var jag ut med Adaktusson på en promenad, sen in för att tina upp i duschen. R har inte varit ute i dag öht. Skönt för honom. :)

Igår var vi till Nyckelviken med Ada, det finns promenadvägar, motionsspår, en liten lantgård med barnvänliga djur, ett café och en trädgård. Vi gick runt där med Ada och tittade på djuren, jag kände mig lite malplacerad då vi var de enda "vuxna" där (förutom russinen då) som inte hade en eller flera ungar med oss. Vi gick runt och visade alla djuren för jycken istället. Ada gillade kossorna, fåren brydde hon sig inte så mycket om, inte hästarna heller, hönsen var tydligen spännande, kaninerna bevärdigade hon inte ens med en blick. De hundar som var där var desto mer intressanta... Som vanligt.

RIKTIGT FIN NATUR där iaf, mysigt och inte alltför mkt folk. Jag gillar det hundra gånger bättre än Hellasgården, det är överexploaterat, ligger mycket längre bort, de tar betalt för parkeringen och det är inte ett dugg mysigt. Så Nyckelviken är nog mitt nya favoritställe. Ska bli kul att åka dit i sommar när det är grönt ute och alla blommorna där har vaknat ur sin dvala. Märkligt att vi aldrig har varit där tidigare, jag har ju bott här i 4 år nu. Ja, iaf. så har jag ju Ada att tacka för den nya upptäckten, det är ju pga. henne vi åker till olika ställen och går på promenad. :D



Kolla, en KO! Vilken mysig typ, nästan som en häst, bäst att sticka in huvudet mellan spjälorna så man kan gosa ordentligt med henne!



En del av byggnaderna och en frusen damm.



Sötnos!



Vi såg en familj svanar.



Fjäderholmarna, tror jag.



Den här bilden gillar jag, MYCKET!



Den här med, det var riktigt skönt ljus ute.



Också en favorit.



Huset med café, det var tydligen här "Skilda Världar" spelades in. :D


Ja, det var allt för idag. :)

Kollade precis på inlägget, bilderna gör sig tusen gånger bättre i större format. Synd att det inte får plats så stora bilder i bloggen. M o P, ni får se dem i bättre storlek när ni kommer och hälsar på. Påminn mig då. :)









Dagens skörd av bilder.

Var precis ute på en promis med M och Adaktusson, M är hemma från jobbet pga. en förkylning han har dragit på sig och lite frisk luft skadar ju inte.

En god nyhet, B´s dator, som de trodde tjuven hade lagt vantarna på, har återfunnits, polisen hittade den i en plastpåse under B´s skrivbord när de gjorde brottsplatsundersökningen. Tjuven hade lagt dator och sladdar där och tänkt ta med sig hela köret men lämnat kvar den när han blev tvungen att slänga sig ut genom fönstret! :D En granne hade även hittat en väska med fjärrkontroller, kläder och ev. något mer i under en släpvagn på sin tomt. Han skulle köra väskan till polisen för provtagning och sen får de väl tillbaks den, så det verkar som att de slipper köpa nya fjärrisar också. :) Nu ska vi hjälpa B att göra om huset till ett ointagligt fort, lampor ska förhoppningsvis upp på fasaden och sen ska de göra om vid fönstren och dörrarna så att de inte går att lyfta ur.

Dagens bilder:


Idag var det kallt, då åker täcket på.



Intressant skylt som något företag i industriområdet har satt upp vid sina containrar. De kunde väl ändå ha stavat rätt...



This is the face of a happy dog!








Papper, hunden, böcker...

Jag ska göra klart alla a-kassepapper idag och skicka in dem. Måste gå och lämna tillbaks böckerna på biblioteket, Turstenboken måste jag också lämna fastän jag inte har hunnit läsa den än, den gick inte att låna om...:( Hoppas att jag hittar lite nya böcker att låna, men det brukar vara så dåligt med nya böcker i "vårat" bibliotek, riktigt uselt om man jämför med alla andra bibliotek jag har varit på, tex. Säters bibbla, den är hundra gånger bättre. :/

Ada ska få sig en genomkörare också, får bli en lång skogspromenad för hennes del, hon har så mycket spring i benen och orkar gå MYCKET längre och snabbare än vad jag gör. Det där med att hon inte vill gå på promenad, det stämmer nog inte riktigt längre, på senare tid så har hon varit helt outtröttbar på promenadfronten. :D

R´s pappa B ringde igår, han hade kommit hem och överraskat två inbrottstjuvar som var i full färd med att länsa deras hus på värdesaker. Han skrek åt dem och den som var på övervåningen slängde sig ut genom ett fönster där uppe, hoppas att han gjorde illa sig, det är rätt långt ner till marken och där är det bara berg och grus. De lyckades sno med sig B´s nya laptop, smycken, alla dosor till TV, DVD-spelare, digitalbox osv. men TV´n hade de bara lyckats bära ut på altanen så den lyckades de inte sno. Den nya digitala systemkameran klarade sig också. Polisen var där och sökte med hundar men jag tror inte att de hittade någon. De skulle dit idag igen och undersöka brottsplatsen, var visst för mörkt igår. Trots larm, grannar hemma, låsta dörrar osv. så går det visst inte att värja sig mot tjuvar. Hoppas att de lyssnar på oss nu och installerar lampor och strålkastare med personvakt runt huset, som vi har tjatat på dem att göra sedan de hade inbrottsförsök i somras, det är ju rätt dumt att ha en tomt som är kolsvart där tjuvarna kan jobba ostört...


Jag saknar sommaren när jag ser den här bilden.
(Gustavsberg 2004)







Dagens bedrifter.

Idag gick jag upp tiiiidigt, halv 7, GÄSP!

Ut med Ada på en morgonkiss, åt frulle och tittade lite på Veronica Mars, ut med Ada i skogen på en längre promenad (hon fick springa lös på sitt favvoställe idag också), duschade, bussen till Forum, pratade med en person på Synoptik där jag funderar på att söka ett vikariat på 59%, upp till AF, möte med min "underbara" handläggare på AF (en riktig karikatyr av en AF-handläggare; vill och kan inte svara på frågor, stram/ingen humor, smått otrevligt sätt (fastän jag ansträngde mig att vara extra trevlig, tji fick jag), kollade lite snabbt i några affärer, tog bussen hem till Adaktusson igen. Shit vad luuuugt och sköööönt det är här hemma, man blir ju mörkrädd när man är ute och far och ser alla läskiga typer som finns "på utsidan".


Ja, alltså, frallafrälst som jag är så lyckas jag se frallor överallt, tom. i morgonens avsnitt av V.M. (T-shirten)



Detta hade jag med mig hem från Forum. En Vecko Revyn, som de delade ut gratis, och min underbara handlingsplan från AF.



Den första boken, "Det lömska nätet" av Helen Tursten har jag inte hunnit läsa än, den andra har jag precis läst klart och den var skitbra!! Den tredje är min "komihågbok" där jag skriver upp alla böcker som jag vill läsa.



Trist ute; grått, blött, smutsigt och ingen snö kvar. Men jag har iaf. en söt lampa i fönstret. :)

Nu ska jag ääääta!






Ada hjärta barn.

När vi var på väg hem från vår skogpromis idag så mötte vi Chanel, ett barn, ganska stort sådant, men ändå ett barn, som Ada har träffat några gånger tidigare. Idag var Adaktusson så glad så hon inte visste vart hon skulle ta vägen när hon såg henne komma gåendes på vägen ropandes hennes namn. Eftersom Ada inte har någon svans så viftar hon ju på hela kroppen istället och hon svängde omkring som en galning när hennes människobarnskompis hälsade på henne. Så kul att se att hon börjar förstå att barn inte är farliga, att de tom. kan vara roliga att umgås med. :D

Inte hört ngt om jobbet jag var på intervju för i Lördags, hoppas att hon ringer imorgon. Jobbigt att vänta på besked.

Imorgon ska jag till AF. Ska passa på att kolla i Nacka Forum lite då också, det är det enda bra med AF, att den ligger i Nacka Forum. :)


Dagens promenad:



Äääälskar pinnar.



Gnaga på pinnen, brottas med pinnen, släpa på pinnen...



Gött!



Kolla tungan! Här ser jag helt kocko ut.



På väg upp för att hugga pinnen matte hade i sin hand.



Rejsa på stigarna är KUL! Kolla på mina demonögon.



Här gillar jag att rejsa omkring, vild och galen.



Och här också. Farligt säger matte, skitkul säger jag.





MGMT

Sitter och lyssnar på en ny skiva (ny för mig iaf).

MGMT-Oracular Spectacular.

RIKTIGT BRA!








Vilddjuret.

Idag var vi ute på skogspromenad. Ada hade inte fått vara lös och springa av sig på några dagar, så när hon väl fick det idag så var hon helt GALEN! Frallefnattade i typ 5 minuter, över stock och sten, jag höll på att svimma, hon är ju livsfarlig när hon sätter igång sådär. Blicken är helt vild och hon slänger sig ner för berg, över stockar, stenar, igenom buskar och snår, ibland har hon en pinne i munnen som man är livrädd ska fastna i något och pålspetsa henne. Ska försöka låta henne springa av sig lite varje dag, så kanske vi slipper de där helgalna explosionerna.

R har skaffat Facebook, det var ju på tiden. Men M han vågar inte. Typiskt honom.

Jag har beställt betygen från min ek.ass.utbildning. Hoppas att de kommer hit snabbt.

Imorgon blir det inget AF-möte, de ringde och ombokade, i sista minuten precis som de alltid brukar. Så jag ska dit på Onsdag istället. :/

Nu är det sängen som gäller.


Guten Nacht.





Duttiga igår.

Igår tvättade vi bilen, den hade inte blivit tvättad på några månader så det var verkligen välbehövligt. Shit vad skiten satt fast, ingrott som sjutton, fastän vi använde massor av avfettning. Kändes lite onödigt att tvätta den för den blev ju skitig på en gång igen när vi åkte hem från EoB, där vi tvättade den. Men man kan ju inte låta bli att tvätta den heller, då blir den ju helt omöjlig att få ren sen till våren och så kommer den nog att ändra färg till rostbrun också... :S

Idag är det mååånga plusgrader här och all snö är borta igen. :(

Imorgon ska jag till mina favvisar på Arbetsförmedlingen. :S Ja, det kan ju iaf. vara värt att åka dit för att få svar på hur jag ska fylla i ansökan om a-kassa, jag vill få det rätt från början för blir det fel så kommer det ta tusen år innan jag får ersättning, om jag nu får det. Tanten jag talade med där sist sa att jag inte behöver skicka in något intyg om studier men när man läser vad det står på a-kassans hemsida så verkar det som att jag ska det iaf. Imorgon hoppas jag att jag får ett ordentligt svar på vad som är riktigt.

Ada mår bra, hon är vild och galen som vanligt. Klorna växer som ogräs så de måste klippas idag igen, hon har nästan slutat fälla nu så det ligger inte små vassa hår överallt längre.

Dags att äta ngt och sen gå på promis med Adaktusson i skogen, hon behöver springa av sig, och rastgården kommer jag hålla mig borta ifrån, så skogen får det bli.






Intervjun avklarad.

Och det gick rätt bra. :) Jag var nervös men det gick ändå över förväntan, jag är faktiskt lite stolt över mig själv. :D Får veta mer nästa vecka, hon skulle ringa och kolla referenser och så är det ju tre andra som också skall intervjuas, men jag har ju 25% chans att få jobbet, inte så dåliga odds. Tack för alla lyckönskningar förresten!! :D

Var massor av rea inne i stan och jag fyndade tre t-shirtar, en på H&M och två på BikBok.


Den här, från H&M, hade jag letat efter ett bra tag, gissa om jag var glad när jag såg att den fanns med på rean. :D


Närbild på frallisen! Dålig bild, blev konstig färg när jag stängde av blixten.


Myspyströjor från BikBok, 2 för 99kr. Ord. pris per styck var 249kr, så de var ett riktigt fynd!


Långa ärmar är skönt på vintern.


Tryck på baksidan.

Nu ska jag slänga mig i soffan och läsa i min bok ("En sorts kärlek"). Spännande, men sorglig och hemsk. Den handlar om cancer... :S

God natt!



WOHOO, intervjutajm.

Jag ska på intervjuuuuu. Hjälp, vad spännande, och nervöst!! Imorgon ska det ske. Nu måste jag skynda mig och förbereda mig, skriva ner mina frågor och tänka ut bra svar på knepiga frågor som kan tänkas komma.

Jag har inga bra nerver ibland, känns nu som när man skulle in på banan för att hoppa eller rida dressyrprogram. Skakigt och nervöst. Jag fattar inte varför jag blir så nervös av just arbetsintervjuer, men det är nog mina förhoppningar som gör att jag blir så nervös. Ska intala mig själv att det inte är hela världen om det går åt skogen, det kommer säkert fler chanser (kanske). Men jag vill ju verkligen ha det här jobbet, det skulle vara PERFEKT!!

Vad ska man ha med på intervju nu då...? Jo, betyg, jag har ju inte fått betyg från Jensen än men jag har ju ett intyg på att jag har gått utbildningen iaf...

Hmm, ringde precis Nacka Kommun, som ska skicka betyget till mig, men damen som har hand om det är på semester till den 15:e. Så jag får skriva ihop ett eget tillfälligt betyg, jag har kopierat studieresultaten från min sida på Jensenplattformen och klistrat in i ett Worddukument, det borde duga, iaf. för tillfället.

Kalender ska jag ha med, papper och penna. Nyladdad mobil, pengar, busshäfte, shit, det måste jag ju ha ett nytt! Jäklar, det kanske R kan fixa nu när han åker hem från jobbet. Ska ringa på en gång och fråga. Så, då var det fixat också, han köper ett sådant i Pressbyrån på vägen hem. :D



Idag var jag och Ada ut på en promenad runt Myrsjön. Tänkte att hon skulle få springa av sig lite i rastgården, det var en annan hund där, en amstaffblandis, hanhund. Jag frågade om det var ok att vi kom in, om hunden var snäll och sådär. Allt var ok, ägaren verkade vettig. Så jag gick in med Ada, hon var harig, som vanligt, hunden var stooor och lite för på för att hon skulle känna sig bekväm. Så hon var väldigt mammig och ville bara stå och kura vid mig hela tiden.

Då kommer en människa med en Schäfer, en människa jag inte fått ett bra intryck av tidigare då jag har sett honom och hunden ute på gångvägarna (gapar och skriker på hunden, rycker och sliter i den, hunden skäller på ALLT och ser väldigt olycklig ut).

Han står där utanför utan att säga ngt, har grinden öppen, står där lääänge och jag tänkte att det var ju bra att hunden iaf. får lugna ner sig innan den går in men han kunde ju fråga först om det var lugnt att han kommer in med den, helt plötsligt kommer Schäfern farandes som ett skott, springer fram till Ada och börjar cirkulera runt henne och skälla en massa, tillsammans med den andra hunden. Hon var inte alls bekväm i den situationen (helt förståeligt) och börjar morra och försöker se farlig ut för att de ska lämna henne ifred, men de blir bara mer och mer upptrissade och närgångna så jag hugger tag i hennes halsband och går iväg en bit. Försöker lugna ner henne, för hon skakar och är väldigt rädd, ville inte bara fly därifrån med henne utan få henne lugnare i den situationen som vi var i.

Då kommer ägaren till Schäfern fram och frågar vad som skulle hända om jag släppte henne nu? De andra hundarna "leker" med varandra en bit därifrån och låter oss vara nu men det är fortfarande väldigt spänt och en upptrissad stämning. Jag säger att jag inte vill släppa iväg henne för att hon blir väldigt osäker när andra hundar skäller på henne och att hon inte är så van vid att umgås med stora hundar, att det är bättre att hon får bekanta sig med en hund åt gången.

Då börjar han prata om hur dum hans hund är, att han önskade att han också hade haft en liten hund, att om han hade haft ett elhalsband skulle han "ela" Schäfern och så säger han "dö hundjävel". Jag tänkte att okej, han verkar sinnessjuk, bäst att ta sig härifrån innan det händer en olycka. Då ser jag hur amstaffblandisen hoppar upp mot honom och står lutad mot hans bröst, då säger han till sin schäfer "säg åt honom" och Schäfern lyder och hugger den andra hunden över nacken. Jag kopplade snabbt upp Ada och gick därifrån.

Jag var rätt skakig efteråt för det känns som att den där hunden är en tickande bomb som kan smälla när som helst, vilken tur vi hade som klarade oss helskinnade därifrån. Jag har varnat R för dem och jag kommer ta lååånga omvägar om jag ser dem igen. Vilka j*vla människor det finns!! Inte undra på att man får läsa om "kamphundar" och hundattacker med jämna mellanrum. Vissa människor borde inte ens få komma i närheten av djur. Man blir ju mörkrädd!

Nu ska jag göra mat, fryst Lidl-pizza (mozarella och spenat, eller är det pesto det där gröna?) blir det nog. Den är maaaakalöst god! ;)

Oj, vad lååångt det blev. :D



Jag älskar mobilbilderna jag tog när vi precis hade kommit hem med Ada från GBG. Söt sööööt!






Oinspirerad.

Jag har inte lust med något alls just nu förutom att se på tv och film, fika och mysa med Ada i soffan. Och städa och tvätta lite då och då. Känns lite hopplöst det här med att hitta ett jobb.

Jag önskar att jag bara kunde försvinna in i Gossip Girl eller i en Håkan-sång...



Dags att sova nu, vi är trötta, godnatt...







Gorillafejset.







Såhär har dagen tillbringats, liggandes på sofflocket.






Undrens tid är inte förbi!

Ada har lärt sig att hoppa upp i mitt knä, när jag sitter vid datorn, från golvstående!

GRATTIS ADA, världens mest osmidiga hund! ;D

Det tog 1år och 7månader att lära sig, men det var det värt min lilla snuffis!







Grammisgalan.

HÅKAN!! Jag såg Håkan på tv nyss. *LOVE*
Håkan och Carolina Gynning på samma scen, det trodde jag aldrig att jag skulle få uppleva, vilket omaka par. :D

Och Pär från Wannadies satt och kramades med Amanda Jensen. Ehh?

Dags att krypa till kojs nu, läsa lite i boken ("En sorts kärlek" av Ray Kluun) och soooova.

Jag vill ha en puppis, jag och min gullis (Ada) skulle verkligen uppskatta det.

Godnatt.




Önskelista

På begäran: önskelista inför min 25-årsdag:
  • Pengar, alltid lika användbart ;)
  • Presentkort H&M
  • Presentkort Body Shop
  • Elements bärbar hårddisk, gärna 1 TB
  • Flexikoppel, "Summertime", Rosa, BAND ej lina. Ska klara minst 15 kg.
  • En snäll och extremt lydig Ada :D
  • En gul ♥ frallabäbis ♥ som gärna får vara en exakt kopia av den underbara lilla guldklimpen nedan. *love*


Petit Libelle Chaplin, tack för bilden Marlene! :D






Onsdagens ickeäventyr.

Idag har det inte hänt mycket. Jag har tvättat två maskiner, gjort manikyr på både mig själv och Ada, plockat undan efter helgen, kollat på Veronica Mars-marthon på TV. :D

Igår var jag suuuur, M kom hit och levde rövare som vanligt, D och R skulle spela Monopol med honom, jag ville inte vara med, dels för att det börjar bli trist att alltid spela Monopol (jag vill hellre spela TP) och dels för att jag var trött på M. Så jag tog ett långt bad istället, läste tidningar, peelade kroppen och ansiktet, filade fötterna, rakade benen och smorde in mig. Skönt med ett varmt bad efter den där rätt så kylig promenaden vi hade varit ut på tidigare under dagen.

Kallt ute idag igen, Ada vill bara ta korta kissrundor och sen fort hem igen. För tillfället har vi -9 grader ute.

Nytt GG-avsnitt påväg hem, I LOVE!!




Tisdagens äventyr.

Idag vaknade jag och Ada sent, vi tog en lång morgonkissrunda och försökte sedan väcka den där R som verkade ligga i dvala.

Åkte till Hellasgården med R´s bror D. Gick en runda som tydligen ska vara 11km lång, men D valde riktigt korkade stigar där man var tvungen att bestiga hala och isiga bergsväggar för att ta sig fram, svårt när man har en liten hund med sig, men det gick. Ada var pigg som aldrig förr och var precis lika energisk och vild när vi kom tillbaks som när vi gick iväg. Kanske är laxoljan som gör det eller så var det för att det inte var snorkallt idag, bara någon enstaka minusgrad ute, perfekt promenadväder.


Märklig stark "stjärna" på himlen, snett till höger nedanför månen, kan det vara Venus man ser?




Igår amputerade jag ett öga på tigern, Ada försökte suga loss det och lyckades nästan. :S


Kolla vad duktig jag har varit, han är nästan död!


Han behöver lite mer stryk.


Dö din jäkel!


Man kanske kan mosa ihjäl honom med tassen...


Jag ♥ min skabbiga tiger.




Jag gillar min frallakasse som jag köpte på Hund 2008.


T-shirten med samma motiv är underbart skön och är gjord i mjuuuukt men ändå tjockt bomullstyg. ♥





Vi gick förbi en djurkyrkogård idag.


Ada inspekterade de fina gravarna.


D vägrade använda vantar. :S


R syns inte så bra, blev en väldigt mörk bild. Det var ljusare IRL.


Utflykten avslutades på MAX med varsin fiskburgare. Mums!






Måndagens äventyr.

Idag har Ada varit hos EoB, de verkade glada över att se henne, E ville genast gå ut på promenad med henne. Men Adas tassar gillar inte kylan, två trampdynor på en framtass har spruckit tvärs över (AJ!) och hon står och lyfter på både bak- och framtassar nu när det är såhär jättekallt ute. Jag smörjer med Idomin och hoppas att laxoljan ska börjar göra underverk med päls och tassar snart, hon gillar den iaf jättemkt. och vräker i sig maten som jag har hällt den på. :D

Jag o R var till Forum, vi lämnade tillbaks en champagne som vi hade över från nyår, vi köpte två och den som vi lämnade tillbaks var fel sort så det var likabra att lämna tillbaks den. Vi har kvar den andra från nyår också, blev inget dricka av den eftersom vi var krassliga då. Jag ska öppna den när jag fyller 25år istället. "Bonnaire, Brut Tradition", min favvo!

Reklamerade de där jäkla ceraten som jag hade köpte på Lindex, jag hittade kvittot så jag gick dit och sa att de la sig som stearin på läpparna, för det gjorde de ju, och jag fick byta dem mot andra varor för samma peng så det var BRA, jag hade blivit skitsur om det inte hade gått att reklamera dem. Tog några superstora hårspännen (2 guld och 2 silver) istället, det har jag alltid användning för. Roliga och snygga var de också.

R letade täckbyxor men hittade inga som passade och var i rätt prisklass. Att betala 1000-3000kr för ett par vanliga täckbrallor kan man inte göra om man bara använder dem högst 5 gånger om året på vanliga promenader. Så det får vänta tills det blir mer rea på dem sa han.

Handlade ansiktscremer på H&M åt E också, hon behövde mer och de hade extrapris på dem, jag fick mer poäng på mitt H&M-kort så det var också bra. :)

Sen åkte vi till stan och kollade efter täckbrallor där, tittade i en häst- och hundbutik på Kungsgatan och sen åt vi sushi- och kinabuffé på favvostället Bamboo Palace. MjammI! Sååå gott! Den tillhörande glassbuffén går inte av för hackor den heller, åtta sorters smarrig och rolig (After Eight, Blåbär, Lion, Lakrits osv.) glass att välja på, de hade den där supergoda apelsinsorbeten nu också, skulle kunna äta en hel 5-literslåda av den.


Apelsinsorbet från Diplom-Is, så jäkla gott!

Nu är jag så mätt att jag skulle kunna spy, åt FÖR mkt. god mat, friterad banan och glass. Ska lägga mig i soffan och smälta maten nu.





Söndag.

Var i stallet idag och jisses vad jag frös!! Hade täckbyxor och tjocka vantar, öronmuffar, långkallingar, fleecetröja och allt möjligt men jag var iskall när jag klev av hästen. Händerna var helt stelfrusna och jag kunde knappt få av sadel, träns och benskydd. Antar att det är så många gamlingar känner sig, för jämnan, kraftlösa och stela i händerna. Stackars dom!

Kusebusan var inte sitt vanliga jag idag, hon la sig ner i hagen och låg och såg nästan död ut ett tag när jag mockade innan ridturen, utsträckt på sidan. Sen snubblade hon en massa när jag red, blev en rejäl vurpa och drog mulen i marken precis innan vi kom hem till stallet, så hon blödde från två ställen, pyttesmå sår. Hon har problem med magen och mår dåligt av och an. Stackars liten. :( Hoppas att det blir bra snart eller att de åker till vetten med henne och att h*n kan se vad som är fel.

Imorgon och på Tisdag är R ledig, får se om han orkar hitta på ngt då eller om han ska ligga hemma och sova hela dagen då också. :S

Nu ska jag dricka kaffe och äta digestivekex. Blir nog en film eller två också, som vanligt. :D


Säter, mycket hundar att klappa på där.

Va?! Jag, gilla döskallar?! Inte då!
;)




Lördagsgodis.


Mattes snask. Supergoda och krispiga, inte så feta som originalet.






Adas snask. 100% fett. ;D






Grattis Therese!

25 år idag! Halvvägs till 50, hurra! ;) Jag är snart där själv, om ca en månad. Ser jag fram emot. :D Kanske man får sluta visa leg på Systemet snart.

Idag har Ada och jag varit ute på en kylig skogspromenad tillsammans, vi hade 10 minus när jag vaknade imorse. Sen gick jag och M till Orminge Centrum och handlade laxolja (blev Grizzlys laxolja), Digestivekex, svartpepparkorn, Comviq Kontant Amigos och mörk choklad, superbilligt extrapris, annars hade jag inte köpt den, nu var jag ju tvungen. ;) M köpte parfym, Aqua Di Gio, min favorit bland herrparfymer. :D








Kallt kallt.

Nu är det 8 minus ute, så kallt har vi nog inte haft det tidigare den här vintern.

R är trist, han bara sover och sover, hela dagen har han sovit. Förutom då jag tvingade ut honom på en kort promenad.

Jag får väl läsa en bok eller ngt. och hoppas på att han vaknar snart.




Första dagen på nya året.

R är krasslig, Ada är pigg och glad som vanligt, jag har åkt på värsta kärringförkylningen och går runt och nyser hela tiden. Kom precis hem från en promenad, kallt ute idag, 6,5 minus. Ovanligt för att vara här. Ada trivs verkligen i sitt nya täcke, det är varmt och sitter helt ok, hon får lite skav på frambenen, det är det enda negativa. Så hon ser lite skabbig ut där, hårlösa symmetriska fläckar.

När vi var ut på promis igår på dagen träffade vi en dam och en borderterriertik ute i skogen, hon undrade om Ada ville leka och det brukar hon alltid vilja så jag släppte henne. Men maken till dryg hund har jag aldrig sett, den jagade Ada runt runt med blottade tänder och försökte hela tiden bita henne över nacken (kanske hon ville åt Adas rosa reflexhalsband), Ada är så snäll och fattar ju ingenting utan sprang bara runt och snurrade omkring så jag fick dra loss den där jäkla hunden från henne och gå därifrån.

På kvällen tog vi det lugnt, åt gravad lax med potatis och hovmästarsås, drack cola, spelade tv-spel och kollade film (bla. Miami Vice-filmen, som faktiskt var bra) på projektorn. Vid 12-slaget stod vi på M´s balkong och tittade, Ada satt i min famn och kollade på fyrverkerier, först ute på balkongen och sen inne i M´s kök, hon bryr sig inte speciellt mkt om dem, blir inte ett dugg rädd. Hon hittade en pappgrej på köksgolvet som hon började leka med fastän det small och blixtrade precis utanför fönstret, skönt att ha en så cool hund. :D

Idag ska vi vila, göra potatisgratäng och lax. Blir mkt. lax nuförtiden. Ada ska få börja äta laxolja också, måste bara hitta en olja som är både bra, överkomlig i pris och går lätt att få tag på häromkring. Har kollat på Oliver Petfoods olja, Standardts, Kronch, Salmopet och några andra. Olivers är ju billigast, men då måste man beställa för över 300kr för att få det fraktfritt och det står ingenting om hur stora nivåer av de olika fettsorterna den innehåller så jag kanske struntar i den. De zooaffärer jag har varit in och letat på hittills har inte haft några oljor kvar hemma och de flesta har ju ändå bara små snordyra flaskor av Salmopet. Någon som har några tips på vilken olja man borde välja och vart man lätt kan hitta den?

Vi var i Forum igår och jag såg en kamera på Media Markt som såg helknasig ut, jag fattade inte hur man skulle använda den, den var pytteliten, mindre än på bilden, och jättekonstig, såg ut som att den var tillverkad på 1800-talet.


Konstig, eller hur?

Jag köpte två cerat på Lindex för ett tag sedan, de såg smarriga ut men fy f'*n vad värdelösa de är! Jag provde dem igår och var väldigt förväntansfull för de luktade såååå gott! Men de la sig som stearin på läpparna. Som en stel äcklig hinna, inte ett dugg återfuktande, de sämsta jag någonsin använt, sjukt att de ens tar in och säljer dem på Lindex. De åker i sopkorgen för de går inte att använda, synd att jag inte har kvittot kvar, då hade jag lämnat tillbaks dem och krävt pengarna tillbaka.


KÖP INTE!


Min motvilliga fotomodell i sitt mysiga täcke, dålig och mörk bild, jag vet, men man ser ju iaf hur täcket ser ut...

Dags att börja med maten nu.



RSS 2.0