Värmekoma.

Jag har inget att skriva. Jag jobbar hela dagarna och kommer hem och däckar, psykiskt iaf.

Kanske tar årets första dopp idag, om jag lyckas lura med mig R ut.




Helg. :)

Nu ska det bli skönt med helg. Vi har otroligt mycket att göra på jobbet och det är supervarmt i våra lokaler eftersom det ligger i en slags källare med små fönster som inte ger mycket till ventilation. Den riktiga ventilationen är nog död, för den märker man inget av. Dessutom har vi en tvättstuga under oss som genererar ännu mer värme som kommer underifrån och steker oss ännu mer.

Nu ska jag åka och köpa bubbelvatten, hellre det än öl, vin och cider som alla andra dricker.




---

Längesedan jag uppdaterade men jag har bara inte orkat.

Ada är i Dalarna nu hos mamma och pappa, hon ska semestra där i två veckor. Gå på skogspromenader och kanske får hon också bada lite vid hundbadet. :)

Midsommar var kul, träffade släkten, var till Leksand och tittade på resningen av stången där, hade en playdate med Erika/Pelle och deras vovvar.


Ada och Zotis lekte på midsommarafton i Solbacka.


Midsommarafton.


Ada letade mat under bordet...


...det var visst utmattande.


Ada och söta Doris.


Ada hittade något mysigt att rulla i.


Måste ha varit något alldeles extra smarrigt för hon brukar aldrig rulla sig i saker annars...


Rejs. Ada i täten, sen lilla Dolly och Doris.


Det gick undan, eller så var det jag som var en långsam fotograf.


Söta Doris.


Hon har så fint huvud.







Deppdag.

För Adas del, hon har varit såå trött och lättirriterad. Sovit hela dagen på jobbet och nu sover hon igen, hemma i soffan. Det måste vara vädret som gör det.

Regn och kallt här i Sthlm. Vi håller på att förbereda avfärden till Dalarna, eller, jag gör det. R har suttit vid datorn och nu sitter han och läser tidningar... Jag har diskat och fixat med blommor och mat + packat klart min och Adas packning. F*n ta honom om han inte är klar med allt det han ska göra och packa tills vi ska åka. Jag tänker inte säga ngt till honom nu om att skynda sig, han är ju inget barn, även om han beter sig som ett rätt ofta...









Mat.

Nu ska jag laga mat, har varit ute med Ada på promis och lyssnat på ljudbok, fastnade vid datorn ett tag men nu är jag hungrig så jag måste fixa krubb. R har inte kommit hem än, han är säkert hos E o B och gräver...

Idag var jag till Nikons huvudkontor. Kul att se hur de har det där, ligger mitt emot Hagaparken, på andra sidan motorvägen. Superfina lokaler!!

Imorgon kväll åker vi till Dalarna, sent, jag jobbar till 16.30. Sen är det ju hemska köer och skit så lika bra att ta det lugnt hemma, äta och packa det sista...


Lilla gurkan. :)




Nyss hemkommen.

Kom precis hem från jobbet, Ada har varit en liten häxa idag med, men jag förstår henne på sätt och vis, hennes "kompis" kan vara lite påfrestande ibland... Jag ska prova att ta med en tygbur som hon kan krypa in och vara ifred och vila i.

Nu ska vi gå på promenad, vi tar med nya ljudboken "Hjärtats mörker" så vi kan komma igång och börja lyssna på den.

Haft utbildning i ett superkrångligt datasystem idag på jobbet, det är tydligen meningen att jag ska sitta och jobba i det MYCKET i framtiden. :S Riktigt ologiskt, snurrigt och komplicerat, med massor av koder och grejer som ska registreras. Jäkla japaner att inte kunna fixa fram ett enkelt, logiskt och modernt datasystem.

Nä, nu får vi gå ut innan det börjar regna. Igen.


Igår hade vi avslutning på hundkursen, dock inte i lika fint väder som på bilden (tagen gången innan).





Staden.

Nu ska vi ut på promis med Ada i skogen, sen hem, lämna henne i lägenheten och dra till stan. Ska kolla i lite affärer efter skor bla.

Sen kanske vi plockar upp M och åker till J, om han är hemma och vill ha besök.

Imorgon är det avslutning på hundkursen.

Igår var C här och hälsade på, ROLIGT men det blir så korta stunder man ses. :(




Slutar rida.

Jag har mailat kusens ägare om att jag ska sluta rida, det känns inte kul längre. Jag lägger ridningen på is ett tag framöver. Kanske börjar på ridskola eller ngt liknande (där det finns träningsmöjligheter) i framtiden.

Idag har Ada varit en rabiat liten häxa på jobbet, hon har morrat och vaktat ett tuggben och varit sur mot sin hundkompis, MIG (!) och en annan av de som jobbar där, som iofs får skylla sig själv eftersom han retade upp henne med flit... :/

Jag antar att hon är stressad och därför beter sig på det viset, men vad sjutton, börja vakta benet, morra och hugga i luften när jag eller en annan människa ska plocka bort det från henne, så har hon aldrig gjort tidigare!! Hon var lite sur vid sin matskål när hon var valp men det försvann efter att vi ignorerat det och alltid tog det lugnt runt henne när hon åt.

Men det känns svårt att bara ignorera hennes attacker nu, på jobbet. Samtidigt som jag vill hugga tag i henne och säga NEJ så har jag läst att det kan göra saken värre. Vad ska jag göra? Ska fråga på kursen på Söndag och se om instruktören har någon idé... Vi kan ju inte tassa på tå för henne och plocka bort alla ben, leksaker och hålla oss ifrån henne bara för att hon är en surpuppa...

Hon attackerar också den andra hunden när han leker med någon av människorna, han lekmorrar och hoppar på dem men hon uppfattar det som att han är elak mot dem och då försöker hon säga åt honom och flyger på honom... Fortsätter hon sådär kan jag inte ha med henne längre, det funkar inte. Det är för små lokaler. Det är yttepytteliten yta att vistas på för alla.

Receptions-/kontorsdelen, som jag och min kvinnliga chef sitter i, är typ 2 kvadratmeter stor, den fria golvytan (där det inte står skrivbord och stolar) är typ en halv kvadratmeter, det är verkligen jättetrångt! Det finns inte utrymme för en sur hund. Det bästa vore om vi kunde hitta en dagmatte, jag tror inte att hunddagis skulle vara någon hit för vår lilla häxa... Skulle nog bli utslängd därifrån på en gång om hon flög på sina kamrater och så skulle hon nog tycka att det var för stökigt/mycket hundar och bli stressad av det också.

Nu ska jag lägga mig hos resten av "flocken" i soffan. Sen blir det tidig nattning idag, var väääldigt trött på jobbet hela dagen idag. Senast 22.00 måste jag vara i säng ikväll.




Fotat.

Igår tvättade vi Musen och sen tog vi några bilder med B´s systemkamera.








Underbara Orminge Centrum... :S

Hade med mig min lilla skitkamera också. Tog kort på två svanar i vattnet som gjorde roliga moves.







Dåliga bilder det blir med lilla fiskameran. :(






Hemma i Sthlm igen.

Roligt men kort besök i Dalarna, mycket inbokat också.

Vi kom hem igår kväll, runt halv 10. Nya lillbilen var lite seg och långsam, får se om vi kanske tar Mustangen upp till midsommar. Den drar ju inte så fruktansvärt mkt när man gör långresor och den är bra mkt snabbare än lille Yarri, som Toyotan har fått äran att heta.

Idag var vi först på hundkurs (tillfälle 4 av 5) och kollade sedan på nya stallet som kusen står i. Det var väl sådär. Väldigt simpelt, mörkt, extremt lågt i tak och trångt, ingen ridbana.

Nu ska vi åka iväg och tvätta Mustangen, den är så skitig, full med pollen. :S

Imorgon är det jobb igen. 08.00 till 16.30, Måndag till Fredag. Veckan därefter är det ju midsommar, så då blir det väl lite kortare vecka och en kortare sista dag den veckan, hoppas jag iaf!



Så trött.

Och rätt deppig. :S

Känns jobbigt jobbigt bla. med hundarna på jobbet. Ada har börjat säga ifrån när hennes "kompis" drygar sig iaf. men nu har det gått lite till överdrift istället, hon vaktar mig och även sin egen liggplats fastän den andra hunden bara går förbi utan att intressera sig för henne. Ont i magen av det hela. Jag har haft ooont hela dagen och gårdagen, har sockerdricka i hela kroppen, hela tiden. Inte kul. Alls. Jag hoppas att jag kommer känna annorlunda snart, att den där känslan går över, annars kommer jag nog få magsår och annat inom en väldigt snar framtid.

Stress är inte min grej, jag är extremt stresskänslig har jag märkt... Kan inte koppla bort och försöka slappna av eller "glömma" det som stressar mig, fast jag försöker, försöker andas och tänka logiska tankar men det vill sig inte, bara låser sig i huvudet. Riktigt jobbigt. Känns som att det har blivit värre än vad det var förut också...

Ska bli skönt att åka till Dalarna och försöka att inte tänka på jobb och hundar.


Idag ska jag packa.

Imorgon hämtar R mig direkt efter jobbet och så åker vi mot Säter på en gång, kl. 16.30. jag jobbar "bara" 37,5 timmarsveckor, har jag sagt det?





Andra arbetsdagen avklarad.

Nu är vi hemma efter dag 2 på jobbet. Ada är trött, det kan jag förstå då hon varken ätit eller druckit idag, hon vägrar! Hon vill inte dricka på jobbet, jag antar att hon är rädd att hennes boxerkompis har druckit ur skålen och fisförnäm som hon är så vill hon inte dricka ur samma skål som andra hundar har varit och slaskat i, hon är likadan på hundkursen, men där fattar hon iaf att den skål vi har med oss är ok.

Gick bra på jobbet, jag har fakturerat och skrivit följesedlar och servicesedlar. Det kommer in så mycket kameror hela tiden så det tar aldrig slut, finns hela tiden nya som ska skrivas in. Hoppas att vi kommer ikapp snart, de har ju varit överbelastade där ett tag så det har släpat efter och det är världens röra på skrivborden. Men min förhoppning är att vi snart ska komma ikapp och sen kunna börja röja alla pappersberg som finns på varenda liten plan yta i vår lilla kontorsdel. Jag gillar inte oreda, och nu är det kaos på skrivborden. :S Jag är über-bra på ordning och reda så det ska nog lösa sig till slut, men det kliar i fingrarna, svårt att inte få ta tag i det på en gång.

Hundarna har varit lite bättre idag, de har legat och vilat bredvid varandra en kort stund idag, så det går framåt, men emellanåt är de så odrägligt jobbiga (så jag får rå-ångest och det känns som att de kommer säga att jag inte kommer kunna ha med Ada längre), boxern är på Ada hela tiden och hon tycker visst att det är skitskoj att ha någon att leka med. De leker verkligen bra tillsammans också, Ada klappar honom i ansiktet med tassarna, ligger på sida och brottas med  hans huvud, sitter på rumpan och boxar honom med framtassarna. Så bra har hon aldrig lekt med någon annan. Det är ju på både gott och ont då de inte ska leka inomhus pga att det är så trångt..

Nu ska vi åka och rösta och sen handla mat. Ada får stanna hemma i den svala lägenheten och vila upp sig.





RSS 2.0