Min ärkefiende har flyttat, tror jag.

Piss-Bengt har flyttar (eller dött), verkar det som. Det var en massa folk i hans lägenhet igår och röjde, de slängde flera släpvagnar med möbler och skramlade omkring i köket. Hans balkong är helt tom också, så det verkar som att han inte kommer tillbaks till vårt hus mer. FY FAN VAD SKÖNT! Nästan så man måste öppna en flarra med Champagne för att fira!

Och anledningen till att jag a v s k y r honom är att han stinker, hans lägenhet stinker, det stinker i trapphuset från hans lägenhet och när han gått förbi där, när hans balkongdörr var öppen luktade det så illa på vår balkong så man inte kunde sitta där eller ha balkongdörren öppen. Grannarna i vårt hus har också klagat till styrelsen på stanken, så det är inte bara vi som är "känsliga" eller "fina i kanten". Nu är han förhoppningsvis borta och det är så skönt!
Hundkursen, tillfälle 3.

Nu har vi gått 3:e gången av 5. Idag var det stekhett ute på träningsplatsen. Men jag hade en blöt liten handduk virad runt halsen på Ada så det gick rätt bra ändå, på slutet var hon outhärdligt varm, trots flera pauser mellan momenten vi tränade. Då ville hon bara springa in i skuggan och lägga sig.

Vi tränade "sitt kvar" med störning. Alla hundarna var duktiga och satt lösa på rad, måste ha sett kul ut med typ 12 hundar av olika raser sittandes ensamma i en rad med sina hussar och mattar fem meter framför dem. :D

Kylhalsbandet
jag köpte lämnade jag tillbaks, det blev sjukt stort när det var uppblött och gick knappt att få igen när jag satte det runt halsen på Ada, ändå var det för hundar med halsar mellan 35-45cm. Adas hals är typ 36cm. Dessutom blev det som en trekant i formen när man satte ihop det i ändarna och det klämde på Adas hals + att det blev extremt tungt, stort och otympligt så det var helt oanvändbart. Jag ska ev skicka efter ett från bamsesbollar istället, den modellen verkar mycket bättre i formen. Han inte sett den i butik så jag blir nog tvungen att beställa från dem. Fast nu när jag har jobb kanske jag borde investera i ett kyltäcke istället, det gör nog mer nytta än en liten scarf...

Fick en väldigt tråkig nyhet berättad för mig per telefon idag. Min ridkompis i gamla stallet har förlorat sin Frieser "Z" (som jag lånade när jag och mamma var ute och red). Han dog i natt av tarmvred, han blev op. på Ulltuna men klarade inte natten. :(

Nu ska jag göra laxpaj.

Hoppas att du fick en bra Mors Dag idag mamma! Synd att vi bor så långt bort så vi inte kunde vara med. Men nästa helg kommer vi iaf. upp och hälsar på!
Idag har vi jobbat.

Jobbat och slitit. Ada har haft det jobbigast tror jag. Hon har blivit uppvaktad hela dagen av sin nya hundkompis, en boxerhane på 1år. Jobbigt för henne att inte få vara ifred och jobbigt för oss att passa på hundarna hela tiden, men det blir väl bättre med tiden, det var stor skillnad på "stök-nivån" om man jämför den första timmen med den sista så det verkar ju lovande iaf.

Min hjärna är stekt, överhettad och full av ny information. Jag har suttit hela dagen framför en MAC-dator (nytt för mig) och registrerat in nyinkomna kameror och objektiv i systemet (supernoggrant och pilligt arbete, allt med kameran och objektiven/tillbehören skall reggas och allt har konstiga namn/nummer). Har även gjort några fakturor (i Visma SPCS) skrivit följesedlar, kontantnotor, postpaketlappar, mailat, svarat i telefon m.m. Shit, vad mycket olika grejer det blev när man radade upp dem sådär, inte undra på att jag är dötrött!

Ja, jobbet är alltså som administrativ assistent på ett kameraserviceföretag, en auktoriserad Nikon-verkstad. Den enda i Sverige tror jag att det är. Så nu kommer jag snart vara värsta kameranörden och veta vad alla delarna på en Nikon-kamera heter på fackspråk, typ "jaha, har din EL-ENe3 gått sönder".

Nu ska jag slänga mig i soffan och kolla tv (läs: sova) med R, jag är så trött så det ska bli skööööönt.


1: dagen på nya jobbet idag. :)

Ja, jag fick ett av jobben jag skulle på intervju för igår. Jag och Ada ska dit idag för att skriva kontrakt och acklimatisera oss. :D

Berättar mer om jobbet ikväll. Nu ska vi snart gå. :)
En TILL intervju imorgon!!

Nu går det bra med jobbsökandet, det lever sitt eget liv.

Nyss ringde det en person från ett företag här i närheten och ville plocka in mig för en intervju. Utan att jag ens sökt jobb hos dem! De hade sett min sida på ams.se, jag har reggat mitt CV där, mest för att jag inte hade något att göra en dag och kom på att jag inte hade aktiverat den tjänsten, jag hade det aktiverat hela tiden förut när jag bodde i Dalarna och även den första tiden jag bodde här i Sthlm. Men ingen har någonsin hört av sig angående den sidan så jag hade inga förhoppningar som helst när det gällde napp den vägen. Men nu funkade det viss! Så himla kul och oväntat! Jag lade upp mitt CV på både Monster och Polia för lääänge sedan men där har det varit helt dött, kul att det funkade efter bara 1-2 veckor på ams.se. :D

Så jag ska alltså på intervju på det lokala företaget (för en tjänst som administratör) klockan 10.00 imorgon och sen klockan13.00 ska jag till byggföretaget som ligger på andra sidan bron, en liten bit längre bort alltså.

Roligt roligt!Sista dagen i gamla stallet.

Nu har jag varit i gamla stallet och ridit för (kanske) sista gången. Kusan flyttar till nytt stall på Söndag, då ska jag bara dit och kolla lite efter hundkursen, men inte rida något.

Handlade lite mat innan jag lämnade Värmdö. Det tar hela tiden slut i kylskåpet och frysen. :S

Nu ska jag slänga mig i duschen och sen ut med Ada som ligger och snusar på golvet, hon sooover och sooover. Verkade inte speciellt glad att se mig när jag kom hem. Tyckte nog bara att jag kom och störde hennes skönhetssömn. Det är nog därför hon är så söt och fin, för att hon sover så jäkla mycket. :D

Imorgon är det intervjutime. Sen ska jag åka till Sickla och kolla på ett kylhalsband till Ada som hon kan ha på hundkursen på Söndag, jag hade tänkt beställa ett men jag har läst att de inte funkar som de ska ibland och då är det ju jobbigt om man måste krångla med att skicka tillbaks och sådär. Dessutom var det billigare på vanliga djuraffären, fast inte lika fin eller bra modell...:( Hade inte tänkt köpa någon kylprodukt alls egentligen men jag måste det om hon ska orka med kursen och få ut något av den. Det är värt ett försök och 79kr iaf...Såhär ser djuraffärens modell ut, den modell jag egentligen vill ha ser ut som en trekantig scarf, alltså lite större=täcker större yta.
Today:

*Tvätta+städa bilen, Focusen. Så den är ren och fin när B ska ta över den på Torsdag.

*Långis med Ada, ikväll när det är svalare ute.

Idag kom maten från foderbilen.se som jag hade beställt till Ada. Passade också på att beställa 2 kartonger hundkex (lamm och ris) och 2 påsar träningsgodis (kyckling), det var SUPERBILLIGT, specialpris just nu! :D Ada gillade kexen, de var riktigt hårda också, vilket är bra för hennes tänder. :)

Har skickat in alla papper till a-kassan idag, skönt att ha det ångestmomentet avklarat.

Imorgon ska jag dra till stallet tidigt; rida, mocka och fodra. Sen handla mat, och några andra saker jag behöver (typ plastmappar och annat nödvändigt) ute på Värmdö. Sen hem och ta hand om monstret. Hon får stanna hemma, det blir för varmt för henne att vara med och sitta i bilen. :( Men eftersom jag åker tidigt på morgonen så kommer hon nog bara ligga och snarka iaf när jag åker, så det spelar inte så stor roll. :)

Nya bilen.

Den kommer på Torsdag, eller ja, då får vi hämta den. :D

Verkar som att Torsdag blir en bra dag. :) Hoppas hoppas att intervjun går bra också.

Idag har vi inte gjort mkt. beställde mat från foderbilen.se förra veckan och har väntat på paketet idag, så vi har hållit oss hemmavid, men det dök inte upp idag, då borde det komma imorgon.

Nu, promenad.

Tack!

Tack för alla lyckönskningar och tumhållningar! Det vore väl självaste f*n om det inte skulle bli något av det här jobbet. :)

Idag har vi varit hos E o B hela dagen och firat D som fyllde 27år, eller ja halva iaf, vi sov ju till 11-12 nån gång, var på fest hos D till klockan 03,30 i natt. Ada var också med, hon charmade alla, som vanligt. ;) Hon är verkligen ett litet party animal, hon röjde järnet bland alla nya och spännande människor där. :D

Ska sova nu, stallet imorgon. Tidigt.
Äntligen!!

Jag ska på intervju igen (Torsdag 28/5), ÄNTLIGEN, det var ett tag sedan nu. Det handlar om ett sommarjobb som ekonomiassistent/kontorspersonal på en byggbutiks kontor. :D Tre månader gäller det, men jag är glad för minsta lilla tillfälle till jobb, superbra att ha den erfarenheten också när jag söker andra jobb efter sommaren. Och vad skönt det skulle vara att känna sig lugnare och mer avslappnad över sommaren och veta att man har en inkomst då. Brukar vara dåligt med nya jobbannonser över sommarmånaderna också, så det vore ju perfekt att ha det där jobbet och sen söka nya jobb till hösten igen. HOPPAS HOPPAS ATT DET GÅR BRA PÅ INTERVJUN OCH ATT STÄLLET KÄNNS BRA! Iofs. får jag ingen "semester", kan inte resa bort eller sådär men det spelar absolut ingen roll för mig, får jag ett jobb och en inkomst så klarar jag mig lätt utan resor och "semester". Man har ju helger och tiden efter jobbet att sola och bada på ifall man vill det. :)

Nu ska jag gå ut i regnet med Ada och sen ska jag göra mig i ordning, R plockar upp mig efter jobbet, vi ska ut på Värmdö och handla mat, present till D som fyller år och ska ha fest ikväll, försöka hinna med ett besök på systemet osv.


Dammiga blommor hemma hos E o B.Ooops, jag tror vi sov bort halva dagen.

Vaknade 12.00, Ada också, hon myste/sov i sängen några timmar på slutet och då kan hon sova hur länge som helst verkar det som. Men hennes favvoplats är egentligen soffan, får hon bestämma så ligger hon helst ute på soffan och snarkar hela natten, inte mig emot, då slipper man bli gasförgiftad de dagar hon är kass i kistan.

Nu ska vi åka in till stan, det får bli Drottningholm på Lördag istället. Är nog mer folk/hundar där ute då också.


Vi tar nog Musen. M kanske vill åka lite med Pusen också?Ögonoperation tack!!!

Jag är så fruktansvärt trött på att ha ont i ögonen, ont i huvudet, att ha ont på näsan, att hela tiden försöka rätta till glasögon som sitter snett och obekvämt.

Jag skulle gärna operera ögonen redan IDAG om jag hade ett jobb och en fast inkomst. Jag HATAR verkligen det här, det irriterar mig så fruktansvärt mycket att ha saker som sitter i ansiktet och skaver och stör. Jag kan använda linser, visst, men nu har jag inte råd att skaffa nya, jag har ändå inte ögon som klarar av att ha linser varje dag, som jag isf. skulle vilja använda linser om jag nu hade råd att köpa dem...

Kan man inte söka pengar från någon fond eller något så man får råd med en ögonoperation? Det borde vara "gratis", ja iaf. räknas som vanlig sjukvård när man inte ser något öht. utan glasögon, jag är ju försjutton handikappad, man borde få operera sig så som folk opererar trånga halsar och andra saker som stör folks liv, genom den vanliga sjukvården. Nu kostar det ju typ 30 000kr att få någotsånär normal syn.

Nu har jag runt -5 i synfel och ser inte ens några decimeter framför mig utan glasögon, tänk att kunna stiga upp på morgonen och se, direkt, det skulle vara UNDERBART!


Är det någon som vill sponsra en ögonoperation, varsågod, jag skulle vara oändligt tacksam!

Today..

..gör vi ingenting. Som vanligt. Så var det med det.

Igår gick vi två lååånga promenader, men Ada verkar inte trött idag för det. Vi ska ut i skogen snart, jag ska försöka ladda över en del av ljudboken jag lyssnar på till vår Ipod Shuffle (som vi fick gratis när vi bytte internetleverantör), sist jag provade så funkade det inte... Jag lyssnar just nu på "Aldrig Fucka Upp" av Jens Lapidus. Den är helt ok.

Jag har sökt två jobb idag. Ett som ekonomiassistent (vikariat) och ett butiksjobb, sälja bildelar kan ju vara kul! :D

Äta, vad ska man äta idag? Jag har urusel fantasi och noll entusiasm när det gäller maten. Men det finns massor av potatismos över sen i Söndags så jag antar att jag får hitta på något till det.

R ledig imorgon
, vad ska man hitta på då? Han pratade något om Drottningholm förut. Hoppas att vi gör något iaf. det är så tråkigt att inte göra någonting. Det gör jag redan tillräckligt av.

Jag borde gå till Centrum idag, lämna tillbaks en bok, köpa vitt vin. Jag har hittat en bra sort som är billig, ekologisk och GOD, snygg flaska har det också. Ecologica Torrontés 2008, Argentina. Och såklart var det bara en tillfällig bekantskap på systembolaget och nu finns den inte på våra lokala systembolag mer enligt deras hemsida. VARFÖR är de få viner jag gillar bara tillfälliga och försvinner så fort jag har fått upp ögonen för dem?!


Ungefär såhär ser Ada ut just nu, dags att gå ut på promenad innan hon river lägenheten.

"Äntligen Hemma Huset" till salu!

Jag skulle inte tacka nej till att bo HÄR...

Så fint!


Jag vill också bo där...----

Igår var vi på kurs, vi åkte utan R. för han ville absolut inte följa med. Det var alldeles för bra väder för Adas del, hon orkade ingenting på kursen, hon var helt oengagerad och såg bara varm och flåsig ut. Jag borde ha smort in ansiktet med solskydd för när jag kom hem hettade det. Det var riktigt soligt och fint igår, riktigt sommarväder.

Ada är konstig på kursen, hon bryr sig inte om de andra hundarna. När vi tränade koppelgång igår och skulle möta varandra ute på vägen så struntar hon i dem, när de sicksackar mellan oss andra som står i en ring kan de gå hur nära som helst utan att hon bryr sig. Sen när vi är ute på promenad och möter en hund så blir det ett jäkla liv på henne. Varför?

Idag regnar det. Vi har städat och tvättat. Sett reprisen av Gossip Girl. Nu ska vi äta ngt och hoppas att det blir lite uppehåll i regnandet så vi kan gå på en promenad.

Agående Eurovision Song Contest, vilken USEL vinnarlåt. Den var bland det sämsta jag någonsin hört, tjatig, dålig text och usel sångare, hur i hela friden kunde den få så mycket röster?!


Idag inget, imorgon kurs.

Ska på 2:a kurstillfället med Ada imorgon. Hoppas att hon är lite mer samarbetsvillig då än vad hon var igår och idag. Ibland blir jag gaaalen på henne, hon vill inte. Vill inte det jag vill, alltså. Hon vill gärna stå och nosa på saker i flera timmar men vill absolut inte gå på promenad med mig, inte ens en kort en. Jag trodde, innan jag skaffade Ada, att alla hundar älskar att gå på promenad, men inte Ada. Bara när det passar henne.

Idag har vi varit på Hornbach, på netonnet-lagershop, i Kungens Kurva på olika affärer och sen har vi handlat mat också. Jag funderar på om jag kanske borde ge mig på det sista projektet i lägenheten, sätta nytt kakel i köket. Det ser så sunkigt ut nu med det gamla vita originalkaklet som inte ens når upp till skåpen, det går bara halvvägs upp, det var väl billigare att göra så när de här millionprogramshusen byggdes på 70-talet. Jag skulle vilja sätta 5*5cm-plattor i sandfärg eller ngt liknande. Halvmatta. Blir för mkt. blankt om kaklet också är högblankt precis som luckorna på skåpen, och det måste vara någon färg på kaklet, annars kommer köket se ut som en steril sjukhussal.

R
spelar Bond-spelet, som vanligt. M har köpt ny lägenhet, på Östermalm, en etta på 38 kvadrat. J har brutit benet, igen, och ska opereras och sen ligga på sjukhus i tre veckor.

Sjuka drömmar.

Jag drömmer helt sjuka saker, i natt drömde jag att jag var med i ett krig, att jag och en grupp med andra människor blev jagade och plågade av någon elak typ som också var med oss, sen var vi plötsligt på en golfbana och jag agerade caddie åt någon rik typ, sen var det vinter och pest och pina igen, vi vandrade över lik och någon pissade på mig när jag försökte gömma mig i en trapp, men jag kunde inte göra annat än sitta kvar och vänta tills det var över för jag ville inte röja mitt gömställe. Sen var vi på väg ner i en fors, vi skulle gå över den, det flöt sågspån i den så det såg mer ut som gröt än vatten och någon sa att det var nergrävad elstängsel där och man dog om man råkade trampa på dem. Sen vaknade jag och då var jag trött. Jag har ju sprungit runt hela natten, försökt undkomma de som jagade oss. Känner mig helt vimmelkantig.

En till anledning till min trötthet är katten, Ada-katten som väckte mig klockan 3 och var kissnödig och ville UT, hon morrade, gurglade och sprang omkring på golven. Gav sig aldrig, blev inte nöjd ens när hon fick komma upp i sängen så då antog jag att hon var nödig och behövde ut, så jag fick släpa mig upp ur sängen och ut i natten med henne. Kallt var det, skitkallt, jag gick i någon slags halvdvala, mådde illa av trötthet och när jag kom in igen så kunde jag såklart inte somna om på en gång... Typiskt.

Nu ska vi gå ut, igen. Skogen får det bli. Hoppas att jag kan ha henne lös. Att det inte är en massa annat folk ute. Sist när jag tränade på "sitt, stanna, kom hit" gick det skitbra, hon var verkligen taggad och ville lyda, för en gångs skull. Sen såg hon en hund och stack dit, vägrade komma när jag ropade på henne, det kanske hade gått om gubben med borderterriern inte hade stannat och gett henne en massa uppmärksamhet, om han bara hade struntat i henne och fortsatt gå hade hon kanske kommit tillbaks, för hon vågade sig inte ända fram, hon stod en bra bit ifrån dem och kollade först. Det var den träningen det. Hoppas att vi kan få någon ordning på det där genom kursen.5 st...

...jobb har jag sökt idag. Hoppas att någon av dem är intresserad av mig...

Imorgon är det Fredag och ja, vad ska man hitta på då? Ridit den här veckan har jag redan gjort och det känns konstigt att jag inte ska dit på Söndag, hela helgen är oplanerad, ja förutom hundkursen mellan 11.30-12.30 på Söndag då. Förutom den så är schemat helt tomt. Vad sjutton ska vi hitta på? Ta en tur till Kungens Kurva kanske, och äta lite mjukglassIKEA? Man kan göra (otillåten) refill på mjukglassen då man bara får själva struten i kassan och sedan själv sätter in den i en maskin och trycker på en knapp för att få den fylld med smarrig mjukglass. R kom på sist vi var där att man kan fylla struten om och om igen, om man vill och orkar. :D

När jag var i Forum idag så kollade jag in på HM, för skojs skull,  men jag var så osugen på att fönstershoppa, då jag vet att det inte kommer in en endaste krona på kontot den här månaden, inte nästa och inte nästnästa osv. Då finns det ingen mening med att gå runt och titta i affärer, jag får/kan ju ändå inte köpa något...

Nu ska jag springa ut med Adaktusson och sen sova. Ska försöka få R med mig också, men han sitter som klistrad vid sitt X-box 360 med James Bond-spelet "Quantum of Solace". Han köpte typ 10 nya spel när PC-City reade ut alla sina prylar pga. att de ska stänga hela den kedjan. Istf. 600kr styck kostade de nya spelen 79kr st. Rena julafton för honom. Nu har han att göra resten av året.
Effektiv idag, faktiskt.

När det känns sådär motigt och hopplöst, allt går bara bakåt och det känns som att man sitter fast med superlim när man försöker lösa sin situation, då är det svårt att vara effektiv, påhittig och positiv. Men jag bråkade lite med R igår och jag har gått och grubblat på det där med AF, ska jag, ska jag inte, är det verkligen värt förnedringen? Jag åkte till Forum idag iaf. och skrev in mig där, igen. Jag får råångest bara jag stiger in innanför dörrarna och tar min nummerlapp. Hatar verkligen det där stället mer än något annat på jorden. Det är bara så hemskt och tragiskt. Personalen är så sjukt otrevliga och folket som tvingas gå dit och förnedra sig är så sjukt sorgliga och deppiga. Nu är det gjort iaf och jag fick en övningstur med bilen. Det kändes ok att köra bil dit. Stolt och nöjd när jag väl hade gjort det. Fan vad fånig jag är, men det är verkligen jobbigt för mig att köra bil, jag blir sjukt nervös. Kan inte hjälpa det.

Tänk om man bra kunde ta en nyckel, köra in den i huvudet och vrida om och så vips var man den personen man önskar att man var? Tänk om det var så enkelt, eller att man bara kunde bestämma sig för att "nu ska jag vara såhär som jg vill vara och absolut inte sådär som jag brukade vara"? Jag önskar att jag var mer socialt begåvad och kunde ta för mig mer, visa hur bra, duglig och kapabel jag verkligen är. För jag ÄR verkligen bra och skulle vara drömmen för ett företag att ha som anställd, jag är seriös och laglydig, tar massor av ansvar, VILL verkligen jobba och få saker gjorda, jag älskar att hjälpa människor och är bra på att lyssna och känna in. Jag lär mig supersnabbt och skulle vara en tillgång på vilket ställe som helst, men jag kan inte få fram det och visa det på en intervju. Det tar bara stopp, jag blir helt nollställd och tråkig. Får inte fram det jag vill och verkar antagligen helt urusel och hemsk. Jag får ju komma på intervjuer men sen tar det stopp när de väl träffar mig. Jag förbereder mig och läser på, tänker ut hur jag ska vara och vad jag ska säga, försöker slappna av och tänka positivt men ändå så blir det inte bra. Och arbetsgivarna kan ju inte läsa tankar, det blir ju svårt för dem att förstå hur jag verkligen är, när allt de se är någon som är skitnervös, osäker och trist.

Ja ja ja, det är som det är, jag får väl harva runt på intervjuer, när jag är 50år kanske jag har lyckats vänja mig av med att vara nervös och får ett jobb. Om jag har tur. Men jag såg på TV att om man inte har jobbat på 2-3 år så är man uträknad, icke anställbar, det var en professor som sa så. Nu gäller det att ligga i och söka, söka, söka, lämna CV, höra med folk jag känner om de  vet något ställe som kan tänkas vilja ha mig. För jag vill inte bli uträknad och oanställbar. Jag vill ju jobba, vara behövd, göra nytta och tjäna pengar.

Nu ska jag äta ngt och ta ut Ada i skogen.


Snart får vi byta ut den. Jag längtar.
Idag har vi...

...inte gjort något vettigt alls.

Men vi lever, andas och äter. Jag antar att man ska vara glad för det. Det känns rätt hopplöst allting just nu, som att saker och tinga aldrig kommer lösa sig. Man tar ett halvt steg framåt och sen femtio steg bakåt. Försöker tänka positivt men det är svårt när det bara går bakåt hela tiden och aldrig någonsin ordentligt framåt. Man ger ju upp till slut.

Imorgon ska jag rida. Eftersom vi har hundkurs på Söndag så rider jag imorgon istället, blir för svårt om jag ska ha med Ada till stallet nu när det är varmt ute, hon kan ju inte ligga i bilen då, och på något annat ställe kan jag inte ha henne. Och R vill ju inte följa med mer, såklart, för det är ju tråkigt, såklart. Så då måste det bli såhär, jag får åka till Ingarö två gånger i veckan i stället.Här var vi kalla, nytvättade och väldigt trötta efter en dag i stallet för lääänge sedan.Helgen.

I Lördags var vi på frallaträff i Hagaparken. Det kom väldigt lite folk och frallor. Kan det ha berott på vädret? Det regnade på morgonen men vi fick fint väder under träffen. Vi var totalt 5 frallor (1 valp) och en bostonterriervalp. Svärmor var med på träffen och höll, tack och lov, låg profil för en gångs skull.


Ada undersöker valparna.


Ada och valpen Rio, 13v.


Rumpan i vädret, som vanligt.


Brasse.


Varmt.


Jobbigt att vara social, bäst att ta en liten paus.

Efter frallaträffen fick Ada en försenad födelsedagspresent av sin farmor och farfar. Hon öppnade den själv.


Vad är det jag hör, ska jag få en present?


Ett inslaget paket. Spännande!


Snart får jag nog upp det!


Svåröppnat...


Sådärja! En pipboll!


Sen åkte vi till J´s föräldrar och tittade på när M smorde in lädret i sin bil.


Sen hem till M´s föräldrars hus i Björknäs där vi gick promenad med Ada och tittade på utsikten över Skurusundet.

Igår, Söndag, var vi på första hundkurstillfället. Vi var 10 hundar av olika storlekar och raser, den yngsta var en JRT på 6 månader och Ada var äldst med sina 2 år. De flesta var runt året. Ada skötte sig förvånansvärt bra och jag är väldigt glad över att vi har tränat mycket kontaktövningar under Adas uppväxt, det gick som smort (nästan) när vi skulle träna det med störning på kursen! :D Det enda som inte gick så bra var när vi precis i slutet skulle sicksacka mellan de andra hundarna som stod i en vid cirkel, då orkade inte Ada koncentrera sig mer och vägrade följa med mig, hon struntade i hundarna vi skulle gå runt, hon struntade i godiset jag hade i handen och ville bara lukta på marken och kissa på alla spännande dofter. :S Pinsamt! De andra som stod på tur efter oss fick börja fastän vi inte var klara och även cirkulera runt oss. Vi tog oss inte runt hela ringen. Det gick bara inte, hon vägrade gå, ignorerade mig och mitt lockande totalt! Men nästa gång, då jäklar...

Efter kursen åkte vi till stallet, tog en kort bergsrunda med Ada lös efter hästen och R gåendes. Sen löslongerade jag kusan, det gick väldigt bra, hon var duktig. :D

Väl hemma svidade vi om och åkte in till stan där vi käkade buffé på Bamboo Palace. GOTT! Sushi och kinamat, 8 olika glassar på efterrättsbuffén + friterad banan. Jag åt så mycket att jag häll på att kräkas i bilen hem... :S


Fredag em.

Var till svärmors jobb (ålderdomshem) och hälsade på idag, rent, fint och ljust men inget för mig märkte jag, tyvärr. Jag skulle inte klara av att torka en vuxen människa i rumpan och hålla på med annat äckel som involverar kroppsvätskor och dylikt. Hur mycket jag än skulle vilja söka det där jobbet, det ligger ju väldigt nära och hunden kunde ev. vara med, så skulle jag inte fixa det, jag märkte det idag när jag var där. De skulle byta blöja på en tant och jag ville bara springa därifrån, spy och slänga mig i duschen och skrubba mig ren. Jag har lite bacillskräck/tvångstankar, har haft det lääänge, och det går inte att bara tänka bort det, hur mycket jag än skulle vilja att det var så. :S

Ada gillade att hälsa på där iaf. hon slickade golven skinande blanka och det fanns mycket att äta där under matborden. Hon slickade gamlingarnas änder och uppförde sig galant, var inte rädd för rullstolar, lyftanordningar och annat "konstigt" som fanns där. :D Hon blev storfavorit hos både personal och boende. Den lilla grisen. :)

Åkte sedan till Värmdö med R och D. Vi åt thaimat, det var halvgott, jag valde fel rätt, R´s var mycket godare... Sen handlade vi mat på Willys och jag passade också på att lämna mitt CV på Granngården och gick sedan in och frågade om den kombinerade djuraffären/hunddagiset där bredvid behövde personal, men det gjorde de ju såklart inte... :(

Åkte hem med maten, plockade upp Ada och åkte till Saltsjöbaden. Där såg det ut såhär:


D, Ada och R.


Fint hus. :)


Ada kissar på allt.


Det var lite mörkt...


Vi besökte kyrkogården. Såhär vill jag också begravas.


Det var fullt med gravstenar överallt, vissa var lite okonventionella...


Lugnt och skönt.


Annorlunda.
Kapellet, som har fått en ny ingång.


Stora "gravstenar"...
Den mysigaste kyrkogård jag någonsin har varit på.


Ada fick frallefnatt på vägen tillbaks till bilen...

Blir nog frallaträff imorgon för vår del iaf. Får se om svärmor följer med också eller om hon är för morgontrött.


Åh jisses...

Satt och kollade efter nya frallaannonser på Blocket. Sökte på "fransk*" och då dyker det också upp en annons på Dobermann-valpar efter franska linjer. Rubriken är "Dobemann valpar av mycket hög kvalite" och de kostar 5000kr styck. Hmm, redan där börjar man ju ana oråd. Kvalitet och billiga valpar brukar ju inte riktigt hänga ihop. Går in på annonsen och ser att det är människan som nyss var med i Grannfejden och fick klagomål på sina 7 Dobermann som skällde och störde grannen. Den misären som de hundarna levde i, både psykiskt och fysiskt, är verkligen INTE en lämplig plats för valpar att växa upp i. Hundarna pissade inne - hela huset var ju nerpissat, hundarna attackerade varandra och vissa hade ärr i hela anisktet, ja det var ju rent kaos där. Hemskt att en sådan människa får fortsätta att äga hundar och även sätta valpar till världen. Bara så sorgligt... Vi disskuterar just nu på frallaforumet hur en bra uppfödare skall vara och det där är så långt ifrån min syn på hur en bra uppfödare skall vara man kan komma. Jag skulle aldrig köpa en stackars valp från en sådan människa, även om det är hemskt synd om valparna så skall man inte stödja en sådan vidrig hundhållning. Vill ingen köpa valpar från en sådan miljö så slutar det tillslut produceras valpar där också.

För var dag som går så blir jag bra mer och mer less på det här sillmjölkelandet vi lever i, mentaliteten här är "Stå med mössan i hand, böja ner huvudet, titta i marken och säga: Excuse me, I´m Swedish" när folk våldsför sig på miljön, människorna, djuren, ja allt i det här jäkla landet. Jag får bara mer och mer lust att flytta någon annanstans, där det finns ordning och reda, lagar och regler som följs, människor som respekterar varandra, men vart? Finns det ett sådant land eller håller hela världen på att förvandlas till ett jävla helvete?

Idag ska jag gå och hälsa på min svärmor på hennes jobb, jag och Ada skall göra ett studiebesök där och klappa på pensionärer. ;) Ada gillar russin, russin och barn. :DAda tackar och bockar...

...för alla gratulationer här i bloggen och på andra ställen. :D

Nu ska vi snart sooova.

Igår såg vi "The Reader", riktigt bra film som vi analyserade mycket och länge när den var slut. Sevärd!Hipp Hurra, Ada 2år idag!

Idag fyller Ada 2år.

Sjukt att tiden har gått så snabbt. Skönt att hon är frisk och kry nu, fram till 1-1½års ålder bodde vi nästan hos vetten. Idag mår hon prima. Men hon får röda utslag, nu igen, på frambenen/i armhålorna fram. Jag är nästan bombsäker på att det har med värmen att göra (för det har inte varit ngt problem över vintern/våren), när det blir varmt och hon blir "svettig" och klibbig så blossar utslagen upp, men de försvinner rätt snabbt igen och kliar inte, så de får väl vara där då.

Lördag är det frallaträff, men jag tror inte att vi ska gå. Känns inte kul längre.

Söndag börjar vi på kurs! Vardagslydnad. Får se om jag går upp i ottan och rider innan kursen eller om jag rider efteråt. Det beror också lite på om R följer med på kursen eller ej. Jag vill att han gör det, han behöver gå på kurs lika mkt. som jag och Ada. Skulle vara bra för honom också, han har ju aldrig ens öppnat en hundbok och förstår sig inte på hundar alls egentligen. Har ju aldrig haft/träffat något djur när han växte upp heller. Så jag ska nog tvinga med honom ifall han inte följer med frivilligt, han kommer tycka det är kul när han väl är där.


Såhär ser en nybliven 2-åring ut. :D

Första doppet.

Igår gick Ada och jag en långis runt Glasbrukssjön. Det var lagom varmt (för en frallapromenad) och Ada passade på att ta årets första dopp i sjön. Hon var tuffare nu än förra året, hon jagade en pinne som jag slängde ut och glömde helt bort att hon sprang ut på djupare vatten, tvärnitade när hon kände att det var vatten upp till ryggen på henne, stod blickstilla och funderade i några sekunder, sen backade hon in mot land igen. Såg väldigt ROLIGT ut! Hon fattade nog där att det inte var så farligt att vara ute på lite djupare vatten för på ett annat ställe så kastade hon sig i efter pinnar och struntade i att hela hon blev drypande blöt. :D Kanske kommer hon börja simma (frivilligt) i år?

Har städat, R tyckte att det hade dammat igen helt här hemma. Diskat. Tvättat. Ätit mat. Sett över jobbmarknaden, trögt på den fronten. Funderat om det finns fler ställen här i närheten att lämna CV på. Sett reprisen av "Hitta Hem", jag har sett alla programmen den här säsongen, älskar det programmet! Vore drömmen att få jobba med ngt. sådant.

Jag förstår mig inte på min "bonussläkt", de tjatar och tjatar och sedan när man ger med sig och är villig att ge en viss typ av jobb (som jag har väldigt svårt för) en chans så vill de inte hjälpa till längre. :S

Nu ska jag ta min jycke och gå till skogs. Får se om vi kommer tillbaks.

---

Jaha, idag har jag varit ute på Ingarö och ridit i tre timmar. Det var en svettig tur både för oss och hästarna, med mkt galopp. :D Jag och Ada börjar på vardagslydnadskursen nästa Söndag så då rider jag nog bara på ridbanan, tar för lång tid annars. Likaså de nästkommande Söndagarna, hela Maj ut. Sen flyttar kusen till ett nytt stall, också på Ingarö, fast på andra sidan. Får se hur det blir. Jag tycker det är så bra där hon står nu, men det tycker inte ägaren. :(

Igår var vi i Tyresta naturreservat och gick promenad med Ada, hon sprang lös hela tiden och skötte sig utmärkt, ja förutom de gånger vi passerade hästbajs, det KAN hon inte motstå fastän hon vet att det är förbjudet, hon är snabb som en vessla och nyper åt sig en tugga innan man hinner fram och putta bort henne. :S Kul att gå på nya ställen, både för oss och för Ada. Hon är inte lika stöddig när hon är på nya ställen heller, här hemma tycker hon att hon äger gångvägar och gräsmattor, hon är lite mer ödmjuk när vi är borta, vilket är skönt. :) Såg första fästingen för i år också, den kröp med en jäkla fart över Adas rygg. ÄCKLIGT!

Nu ska jag fortsätta tvätta och diska. Det är ett evighetsgöra, tar aldrig slut.


Slagsmål i stan.

Igår var vi först på golfbanan och sedan på Gärdet, Ada gillar att traska runt där och bara vara. Vi hade med oss fika och satt och myste och Ada låg och spanade ut över hela Gärdet från en klippa och såg ut som att hon ägde stället. :)

Åkte in dit idag igen, för det var ju så kul igår, och tog en promenad till Djurgårdsbron där vi åt en stooor mjukglass. Ada uppför sig så bra utan koppel och struntar i de andra hundarna, men bara snöret åker på så blir hon som ett litet gurglande monster igen när man möter hundar. :S

Ja, apropå rubriken så bevittnade vi ett slagsmål inne i stan idag. Jag vet inte riktigt vad de slogs om men det såg ut som att det var ett turkgäng som försökte sno en ryggsäck från tre turister och sen när turisterna kämpade emot så fick de stryk...


RSS 2.0