Allergisk reaktion.

Klippte klor på Ada nu efter promenaden och såg att hon är helt knölig och prickig på frambenen och i armhålorna ovanför dem. Även några av spenarna är rödprickiga och uppsvällda. Jag har bara gett henne av hennes egen mat, provade iofs att ge henne rå lax i fredags och lördags, men kan det vara den? Hon råkade även plocka i sig några kulor av torrfoder när vi var och provade täcken på Granngården, var en trasig fodersäck som hade läckt på golvet, men hon åt max tre pyttesmå kulor av det. Fodret var Royal Canin Medium Junior, såhär står det på foderbilen.se om det fodret:

"Täcker behovet för snabb tillväxt, ett foder med högt energiinnehåll (4288 kcal/kg), rikt på proteiner (32%).

Tar hänsyn till valpens lägre matsmältningsförmåga, innehåller mycket lättsmälta proteiner, reducerat stärkelseinnehåll (25%), fruktos-oligosakkarider och betfor för mage och tarm.

Har ett anpassat innehåll av kalcium och fosfor

INGREDIENSER
Torkad fågel, animaliskt fett, majs, majsmjöl, majsgluten, betfor, kycklinglever, mineral, fågelprotein-isolat, jäst, vegetabilisk olja, fiskolja, fruktos-oligosackarider, spårämnen (inkl. kelaterade spårämnen), jästhydrolysat (innehåller mannan-oligosackarider), DL-methionin, taurin, äggpulver, ringblommeextrakt (innehåller lutein), vitamin."

Kanske är det för att det är så högt proteininnehåll som gjorde att hon reagerade så starkt? Eller så är det något i den där innehållsförteckningen hon inte alls tål... Iofs. är det mycket majs i fodret, det är ju känt för att vara dåligt att ge till både hästar och hundar.

Ja, hoppas att det ger sig snart iaf, som tur är så är hon aldrig besvärad av utslagen, de kliar inte och det är nog bara jag som blir bekymrad över dem. Ada bryr sig inte ett skit. :D




Kommentarer
Postat av: Linnéa

jaaa inget annat än dalarna duger när det är jul...)

2008-12-01 @ 20:51:16
URL: http://www.lillafroken.blogspot.com
Postat av: Erika&Doris

Vad drygt med utslag och inte veta vad det beror på...

Doris hade diarre och spydde i fredags natt, inte heller kul!

Vad kul med frallaträff och att Ada var modigare denna gång!

Ha det!

Kommer du "hem" nåt i jul förresten??

2008-12-02 @ 09:11:45
URL: http://erika.sjoo.googlepages.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0