Sjuk, igen. :S

Började få ont i halsen igår, idag är jag sjuuuk igen, tät i näsan, huvudet är fullt av bomull och jag känner mig matt. Det verkar som att den förkylningen jag hade för ngn vecka sedan har tagit om. :(

Ringträningen igår (som jag hade gått och laddat för hela dagen), ja det blev det ju såklart inget av då R vägrade samarbeta och hjälpa oss att komma dit. Och jag hittar verkligen inte, jag gör inte det. Jag skulle ha haft en GPS, då hade det varit något lättare att orientera sig när man kör. Titta på en karta samtidigt som jag kör är inte en möjlighet då jag har fullt sjå att hålla mig på (rätt sida av) vägen även i vanlig fall. Jag är riktigt usel på att köra bil. Det är det jag är sämst på.

Nej, jag lägger ner mitt liv tror jag. Jag skiter i utställningar, hundträffar, ALLT. Jag har egentligen inte råd iaf... 0 kronor in varje månad och många kronor ut, inom en snar framtid är nog sparkontot tomt. Då vetefan vad vi ska hitta på.

Idag...

...har vi inte mkt för oss. Vi ska röja lite i lägenheten jag och monstret Ada. Det dras fram en massa prylar som sedan inte plockas undan...

R var inte speciellt intresserad av att vara med och titta på ringträningen. Jag hade hoppats att han skulle bli glad och vilja vara med och iaf. se på. Han har ju snackat om att HAN minsann kan ställa Ada, att jag är så feg och fånig som inte vågar. Och nu vill han inte ens vara med och titta på. För det är tydligen "tråkigt". HAN ÄR TRÅKIG! Jag tänkte att det här var ju en perfekt sak som vi kunde göra tillsammans, eftersom han har visat lite intresse för det tidigare. Men nej, det är visst roligare att spela tv-spel och sitta instängd i sin egen lilla värld. :S Får se om vi iaf. får skjuts dit eller om vi måste ta bilen själva och försöka hitta dit. Jag har aldrig kört dit och hur många gånger jag än har åkt förbi där och försökt memorera vägen så är det som bortblåst nu när jag försöker komma på hur man kör för att komma rätt. :( Kollektivtrafik är inte ett alternativ, jag vägrar åka själv ut till Rinkeby torg och byta buss, hellre tar jag livet av mig nu på direkten.

Puhh, det blir nog regn och/eller åska idag, det är kvavt ute.

Just det ja, jobbet på Siggesta blev det inget av. Det hade man ju kunnat räkna ut med lilltån, de hörde ju aldrig av sig trots ett utlovat sista datum, de skulle ju absolut höra av sig senast det datumet till ALLA som hade varit på intervju. Inte fan gjorde de det inte. Jag fick själv maila och fråga (flera dagar efter utlovat sista datum) vad som händer och då hade de visst redan gett jobbet till ngn annan. Men vad trevligt att ni höll vad ni lovade och hörde av er och berättade det då! GAHH, jag blir galen på folk som lovar och lovar och sen skiter totalt i det när det väl gäller!


Ringträning.

Jag är så sugen på att prova att ställa Ada, men jag litar inte på att vi kommer röra oss framåt (rädd för att det blir en tvärnit där inne) i ringen. Därför har jag nu, på inrådan från proffset Marlene ;) , letat upp en drop in-ringträning som går av stapeln imorgon!! Perfekt tajmat! Jag har hittat en inoff-utställning i skogås som man snart måste anmäla sig till men jag vill först se att vi klarar av att röra oss i ringen innan jag anmäler så imorgon avgörs det, ska vi prova att ställa ut eller ej! :D

Ringträningen, som man kan läsa mer om HÄR, är i SKK´s garage kl. 18.30-20.30. De som håller i den heter Moa Persson (tidigare frallauppfödare!) och Svante Frisk. Verkar bra!Ny vecka, nya tag!

Idag ska vi kolla på två hus, inget seriöst, mest för att vi SKULLE VILJA vara med och buda på dem, men det kan vi ju inte som vår ekonomiska situation ser ut idag. Det kostar ju inget att drömma, och man lär sig ju nya saker (som kan vara bra inför framtida husköp) på varje visning man går på.

Skall åka och titta på chihuahuavalpar efter det också, och leka med resten av hundarna i den familjen, det skall tydligen finnas MÅNGA att leka med, allt från chihuahua till irländsk varghund, får se hur Ada reagerar på det! :D

Igår var vi till Djurmagazinet med Ada och fick henne vaccinerad mot kennelhosta. De hade hunddagar och en veterinär som stod i butiken och vaccinerade hundar och katter med 25% rabatt på ord.pris. Perfekt timing och så skönt med drop in då det var dags för Adas spruta nu och det gick så smidigt och man slapp boka tid och krångla sig iväg till vetten på en vardag. :) Träffade en engelsk bulle som också skulle vaccinera sig, Ada tyckte att den var läääskig, påflugen och stor. Ägaren till den tyckte inte att Ada var "mycket till Bulldogg". Pfff, vilken fräck typ! Han skulle bara veta! Storleken har faktiskt ingen betydelse, det är i huvudet det sitter!


Värsta utställningsproffset, så avslappnad. :)


Min favvis förbereder sig för att sopa banan med konkurrenterna. :)


Suddigt...


Ännu suddigare. :S


Så mycket skrynklor i ansiktet! :D


En väldigt avslappnad konkurrent. ;)

Skön stil. :)


Vi åkte runt lite i Västerås, coolt område som höll på att byggas nere vid vattnet. Påminde om Miami! :)


Vrålåket. ;)


Här har jag sökt jobb!


Jepp.

Nu skall jag se om det finns några nya jobb att söka. :S


Roligt!

Vi kom iväg till Västerås i tid, Ada lämnades 06.30 hos EoB, var framme i Västerås före 09.00. Perfekt.

Charlie sopade mattan med alla andra frallor, han blev BIR! :D SNYGGO! Så roligt, han är ju verkligen värd det, supersnygg, sund, världens finaste uttryck i ansiktet och så COOL! :) :) :) Superglad för både Charlie och hans mattes skull!! Han kommer gå långt. Det är jag säker på!

Jag har badat Ada nu, hon var mjällig, hårig och dammig. Nu luktar hon vanilj blandat med mandel och hon glänser. :)

Köpte ett stort "Powerbone, Calcium" för 5kr på utställningen, hade bara 5 kr löst, annars hade jag köpt fler, men med annan smak. Tur att jag inte gjorde det. Ada luktade på det, slog lite på det med framtassarna och sen ville hon inte veta av det mer, hon såg äcklad ut och grimaserade när jag försökte få henne att bita i det. :S

Nu ska jag dricka kaffe och sen slänga mig i soffan med resten av familjen. :)

Tog några bilder, de flesta blev suddiga och usla men ska se senare om det är någon som är tillräckligt osuddig för att lägga upp här.

Spräng skiten!

Man hör saker om Rosengård hela jävla tiden. Det brinner, kastas sten, skjuts hundar, misshandlas reportrar osv. och nu vill inte längre brandkåren åka in där. VARFÖR ÄR DET INGEN (som har möjlighet att påverka och agera) SOM GÖR NÅGOT!? Min första tanke när jag ser bilder därifrån eller hör nyheter om nya sjuka saker som görs där är "Spräng skiten!".

Varför tar ingen ansvarig person tag i det, på en gång, sätter ner foten och visar att det inte är acceptabelt att bete sig på det där viset??!! Istället för att göra något verkar det som att maktens män bara står med mössan i hand, ber om ursäkt för att de finns och står och ser på medan folk härjar fritt och våldför sig på egendom, folk och fä. Varför gör inte regeringen något, sätt in militär och rensa upp! GÖR något! Det har pågått så lååång tid nu och inget händer.

SJUKT!

Idag blir det bio, kanske. Vi har fortfarande två fribiljetter kvar. Men om vi går ska jag boka platser den här gången.


FYND från grovsopsrummet!

Igår var jag och R till grovsopsrummet och lämnade en stor kartong, det kom en man med en träbänk som jag tyckte såg så fin ut och jag funderade på om jag skulle fråga om jag fick ta den istf. att de skulle slänga den. Men när jag stod och funderade på om jag skulle våga mig fram eller ej så bara släppte han ner den på asfalten utanför soprummet (jag tänkte att ok nu är den förstörd så skit i den) och vi gick till centrum istället och handlade. På vägen hem gick jag iaf. förbi och kollade om bänken fanns kvar och om den hade överlevt fallet. Det hade den och jag fick ta hem den för "sopvakten". :D

Den är av superbra kvalité (överlevde ju fallet ner på asfalten med bara några små skrapmärken, säg den IKEA-möbel som skulle klara det) och kommer bli så fin när den har fått ny färg och ny stoppning+nytt tyg på sittdynan!! Jag älskar gamla möbler!! Den kommer passa superbra ihop med möblerna jag fick från mormor som nu står i Säter, det är ungefär samma stil. Enda som är fel med bänken är att den är lagad/limmad på en av krusidullerna på ena sidan, men med slipning+ färg så är det inget som kommer märkas. VAD KUL med ett litet projekt! Det kommer bli såååå bra! Hade den varit hel hade jag nog struntat i att måla den, bara fixat nytt tyg och stoppning, för det är ju snyggt när det är original och slitet, men lagningen ser hemsk ut och det fattas en liten bit trä där också.


Kommer bli så fin när den är fixad! Locket går att lyfta på och man kan förvara saker under sitsen. :)Blä vad skitig den är! Behöver en rejäl tvätt!
Film igår, städning idag.

Vi såg "Män som hatar kvinnor" igår kväll. Vi tänkte att det inte var någon rusning till filmen nu när den har gått ett tag på bio och det var en tisdagskväll, så fel vi hade. När vi kom fram och skulle byta biocheckar mot biljetter så fanns det bara platser kvar på rad 1 och 2. Vi fick rätt så centrerade platser på rad 2 men det var ingen bekväm filmupplevelse, jag fick sitta och trycka huvudet bakåt i stolen hela filmen för att ha en chans att se hela duken... Så jag är sådär halvnöjd med filmen, det beror nog till stor del på de usla platserna vi fick. Så går det när man är bio-amatör och inte fattar att man ska boka platser innan man går på bio, även en vanlig tisdagskväll när det enligt internetsidan är 70% lediga platser i salongen precis innan man åker. :S Jag har iaf. stor koll på skådespelarnas hy efter den här upplevelsen, jag kunde räkna varenda por i Peter Habers ansikte och inte visste jag att Michael Nykvist hade så mycket acneärr, alltid lär man sig något nytt! ;)

Jag har ju läst/lyssnat på alla tre böckerna och det är ju alltid bättre med böcker än filmer för man förstår sammanhanget bättre och får fler detaljer. Nu visste jag ju hur hela handlingen skulle vara så det var ju inte speciellt svårt att hänga med, hade iofs. varit roligare om jag inte vetat vad som skulle hända hela tiden. R har ju såklart inte läst böckerna och blev positivt överraskad av filmen och ffa. handlingen. Jag vet inte vad han hade förväntat sig?

Har städat badrummet idag då R påpekade att det var dammigt, jag är ju hemma hela jäkla dagarna så det finns ingen anledning att låta den förfalla. Nu glänser det där inne och luktar skitäckligt, använde "sanitetsrent" som tar bort ALL SKIT man kan tänka sig, kalk och annat som sitter fast i badkar, handfat, på kaklet osv. Tur att jag använde handskar annars hade jag nog inte haft någon hud kvar på händerna.

Vad kan man mer hitta på idag? Tvättade gjorde jag igår. Får ta en lååång promenad med Ada. Det kan vi behöva båda två. Men det är så svårt att klä sig rätt i det här vädret, det ser iskallt ut när man tittar ut genom fönstret, grått, inte en tillstymmelse till sol. Sen när man har gått ett tag så blir man skitsvettig för man har så mycket kläder på sig, man plockar av mössan och öppnar jackan men då är det redan för sent, då är man redan svettig och blir blöt och kall istället, så man drar ihop jackan och tar på mössan igen och börjar svettas som en gris och tappar all motivation att gå vidare. Jag längtar till sommaren då man bara kan vara, slippa ta på sig ett oändligt antal lager av (funktions-)kläder som bara är i vägen och ändå inte hjälper till med att värma/transportera bort fukt...

Nu: äta något, på med alla kläder och ut med monstret.

Idag, på Lördag.

Idag ska jag och R åka till Sickla och kolla på "Män som hatar kvinnor", ska bli så KUL! Men man får se till att ha mkt godis och dricka med sig och vara nykissad precis innan eftersom filmen är 2½ timme lång! Iofs. får man ju mkt film för pengarna, så jag klagar absolut inte på det! :D

Lördag ska vi ut på en liten roadtrip till Västerås med mustangen och kolla på hundutställning. Min favvofralla Charlie ska vara med! Den här gången ska jag komma ihåg att ladda kamerabatteriet...

Vädret idag har inte varit speciellt upplyftande, grått och blåsigt, kallt. Ada och jag var ut i skogen runt lunch och sprang över stock och sten, upp och ner för bergsknallarna. Hon gillar att jaga mig och det var svettigt som attan, roligare att springa i skogen och bli jagad av Ada än att bara springa för springandets skull i elljusspåret.

Nu ska jag släpa mig in i duschen så jag är hel, ren och presentabel när R kommer hem.

Nya stereon låter väldigt bra förresten, riktigt bra drag i den, rejäl bas! :)Ny stereo inhandlad, äntligen.

Nu har R köpt en microstereo till köket. :D Blev en Panasonic SC-PMX4, med "cykel på köpet" hos Siba. Vi har lyssnat och lyssnat och lyssnat på olika modeller och nu slog han till när han var i Sickla, ensam. Hoppas att den låter bra, men det gör den nog. Han är ju bra på sån´t där. :)

Jag har skickat en jobbansökan till SKK, blev med vanlig snigelpost då de ville ha betyg med ansökan, svårt att scanna sådant, blev inte bra när jag provade förut.
----

Just nu harvar vi bara på här hemma, inget händer, allt bara är. Red idag, var snorkallt, blåste isvindar men solen sken så det var inte outhärdligt.

Har verkligen inget intressant att skriva om...

Funderar på att söka jobb på SKK, de söker en handläggare. Skulle nog passa mig som handen i handsken, enda nackdelen är att det blir en bra bit att åka och antagligen i långa köer om man börjar samma tid som "alla andra", dessuom måste jag åka bil då, skulle inte funka att åka kollektivt dit. Men jobbet verkar väldigt bra...
Söldag.

Idag har vi inte fått mkt gjort. Vi var ut med Ada i snålblåsten och sen tog vi en tur till Barkarby och Kungens Kurva. Kollade på ljudsystem och åt pizza och glass på IKEA. Mest för att ha något att göra. Vi hittade inget bra som också var relativt överkomligt i pris. Vägrar betala 4000kr för en "köksradio"!

Imorgon ska jag rida, som vanligt.

Inte hört ngt den här veckan om jobbet ute på Siggesta, hoppas att de hör av sig tidigt nästa vecka.
Ford Focus St170 säljes!

Den andra bilen som ska bort.


Ford Mustang GT säljes!

Nu ska vi göra ett försök att sälja bilarna. Båda två. Mustangen också. Jag har knåpat ihop (fin-fina, om jag får säga det själv) annonser som ska hängas upp i affärer här runtomkring, och två lappar att sätta i fönstren på bilarna.


Påskhelgen.

Mamma och pappa kom på Torsdagskvällen. Eftersom mitt minne är så bra så kommer jag inte ihåg vad vi gjorde. Fikade och inget mer? Nej, vi la ju oss tidigt för att orka upp tidigt inför Fredagen. Så var det.

Fredagen var det hundutställning, R var snäll och skjutsade oss (mig och mamma) med Mustangen till Kistamässan, kollade på Bostonterrier och sen Frallorna. Var inte en sådär jättestor utställning som jag hade väntat mig men det var ok, skönt att slippa gå så mycket mellan alla olika ringar. Hittade en liten kamprulle som jag köpte och ett balsam från Bio Groom som tydligen ska vara bra på torra, mjälliga, känsliga och kliande pälsar.

Lördagen var vi till Kungens Kurva och kollade på en MC-affär, åkte vidare till Hööks och där fyndade jag två (de sista som fanns kvar) vita canvasväskor med hundtryck på som var på REA, 5kr styck! Köpte även ett enkelt  och billigt (29kr) utställningskoppel till Ada. Kollade några andra affärer med, sen åkte vi till Gamla Stan och tittade på oljerock till pappa i en westernaffär, åkte hem och satt i solen hos E o B, mamma och jag rev R och D´s gamla koja de hade byggt när de var små.

Söndag hämtade jag mamma hos E o B, sen åkte vi till stallet och red. Jag red en gammal Frieserherre och mamma red min lilla kusebusa. Gick bra, vi var väl ute i ca 2 timmar, tog det lugnt. Sen åkte vi till Brisak och tittade på en massa prylar, åkte hem till E o B igen och rev mer av kojan + fällde ett typ 7 meter halvdött gammalt träd som D hade spikat sönder vid kojbygget. Det var kul att skrika "TIIIIIMBEEEEER" när trädet gav upp och ramlade. :D Käkade lite mat och sen åkte mamma och pappa hem. Helgen gick sååå snabbt, men vi hade ju saker att göra hela tiden också, det var nog det som gjorde det.

I Måndags var jag sjuk med en gnutta feber men tvättade ändå bilarna, både in och utvändigt, korkat, det fick jag igen på kvällen då jag blev jättedålig. Men bilarna blev glänsande rena och fina!

Igår var jag hemma och kurerade mig, städade lägenheten och sängen, tvättade en massa grejer, men jag gjorde allt i ett lugnt tempo så det var inte så ansträngande. När R kom hem åkte vi en sväng med Mustangen, kollade på utsikten vid Fjällgatan och sen åkte vi till MAX i Solna och käkade fiskburgare. Ada var med men ville inte sitta på golvet utan satt och såg olycklig ut och ville upp i knät.

Idag är jag fortfarande inte frisk, hostar och snorar men febern har nog försvunnit. Jag har inte orkat äta än, men ska göra det nu, det får bli äggmackor för jag hittade inget annat i kyl/fys att göra.

Idag kom kortet från Teneriffa, det hittade fram till slut! Tack Freddan och Johanna! :D


Knäppte två (dåliga) bilder, sen dog min kamera. Typiskt att jag glömde ladda den...


Söndagens ridtur, mamma i turkosa ridbrallor och säkerhetsväst. :) Min ridkompis M hjälper till att göra i ordning min lånehäst.


Ey, kolla turisterna i Gamla Stan! Lägg märke till min fina 5-kronorsväska. ;)


R hjälper också till att riva kojan.


Ada var en olycklig liten påskkärring. E tycker att det är jättekul. :S


Dags att hugga ner ett träd.


Ada låg ute på gräsmattan hela påskhelgen, ja, förutom på natten då...


Grävgropen som "alla" höll på med varje ledig sekund...


Vårstädning av Ada.

Satt just och gjorde Ada vårfin, först tvättade vi ögonen, sen öronen med öronrens, sen borstade vi tänderna men det var lite gula beläggningar på de bakre översta tänderna så vi provade tandskrapan jag fick låna av mamma. Den var verkligen en succé! Jag satt på golvet, la Ada på rygg lutad mot min mage och satte igång att skrapa lite försiktigt, hundjäkeln börjar snarka och ligger helt avslappnad och verkligen njuter! Nu är tänderna vita och fina igen, får borsta lite oftare så det inte fastnar en massa beläggning där som stelnar och blir riktigt stenhård tandsten.

Ska snart klippa klorna på henne och sen avsluta med att fila dem lite. Pricken på i får bli en insmörjning (med Försvarets Hudsalva) av nosen.

Vi var också ute på en kort promenad nyss, jag är fortfarande sjuk och snurrig/matt. Vi tränade att stå fint på "picknickbord" ute vid fotbollsplanen, stå stilla och bara vänta koncentrerat utan att sätta sig. Hon är jätteduktig på det, lär sig otroligt snabbt! Det kanske blir en utställningshund av Ada tillslut också? ;) Vi får sikta på att bli SUCH. Så man har ett bra mål att jobba mot! ;) Hahahaha, drömma kan man ju alltid! :D


En blivande Champion? ;)

Sjuk.

Jag är dödligt förkyld med feber och allt. Så orkar inte skriva om helgen idag heller. :S Jag återkommer när jag blivit lite piggare...
"Blogg död pga. fint väder (och besök)."

Ja här har det varit dött ett bra tag, mamma o pappa har varit här på besök och vädret underbart, vi har varit ute hela dagarna och sen ramlat i säng sent på kvällarna.

Skriver mer imorgon om helgens äventyr. :DÅh ja! Min e-mail!

Phuu, jag mailade min mailleverantör igår, på min fina skolengelska, angående förlusten av kontakter och sparade mail. Jag fick TVÅ svar från dem idag, verkar som att de fattade vad jag skrev. ;) Två personer från deras kundtjänst hade svarat på min fråga och nu känner jag mig lugn igen, mina grejer skall finnas på mitt mailkonto igen om en vecka, de håller bara på att flytta över från en server till en annan, men skall skynda sig med mitt konto, snabb och bra service! :D

Idag ösregnar det, skönt att det verkligen regnar och inte bara är grått och mulet. Bättre att det är rejält dåligt väder så kanske morgondagen blir superfin när "luften är rensad".

Ada och jag ska tvätta några maskiner med smutstvätt, fila klor, lyssna klart på "Ett snyggt lik" och städa lite, golven börjar se rätt skitiga ut.

Ikväll kommer mamma och pappa hit inför påsken. :)

Jag måste byta springskorna jag köpte, till en större storlek, har provgått dem i lägenheten och märkte att de är för små, min stortå tar i när jag sätter ner foten, att jag inte märkte det i affären, men jag var iofs. rätt stressad då för parkeringstiden höll på att ta slut... Tur att Adidas har kvartsstorlekar. Storlek 40 och 3/4 blir nog bra, det såg jag nu att jag hade på de gamla, annars har jag ju storlek 39, men verkar som att Adidas storlekar är smååå.
Åh nej! Min e-mail!

Min mail är helt tom, de har flyttat mailen till en ny adress, och den nya mailsidan ser jättekonstig och otydlig ut.

Men det värsta av allt är att ALLA MINA KONTAKTER är borta, likaså mina sparade mail med inloggningsuppgifter och andra viktiga saker jag har sparat!! HJÄLP!!! Jag har skrivit till mailleverantören och frågat vad som har hänt och bett dem ge tillbaks alla mina mail och kontakter, de måste ju finnas någonstans i deras system. Tänk om de inte går att få tillbaks, om de har försvunnit?! Vad sjutton ska jag göra då?!

PANIK!


Intervjun gick rätt bra tror jag, det var 200 sökanden och 5-6 stycken som skulle intervjuas. Jag får veta om jag går vidare tidigast nästa vecka, senast om två veckor. Jag har tackat nej till tidningsjobbet (efter överläggning med min far, som också tyckte att jag inte borde ta det) för jag vill ge det här jobbet en chans, det lät så bra och roligt! Skall även söka i djuraffären här där jag bor. De hade en annons ute i lokaltidningen om att de behöver personal nu, på deltid. Skall skriva ihop en ansökan och ta med charmknutten Ada och gå och lämna den och fråga lite om jobbet. Det vore ju perfa att få jobb inom gångavstånd och jag älskar djur, jag är ju en riktig djurgalning!!

Jag är riktigt speedad idag, det blir jag alltid efter en intervju. Bäst att passa på att söka andra jobb, ringa telefonsamtal och få saker gjorda när jag är på det här humöret, med adrenalinet pumpande i kroppen.


Glada överraskningar.

Nu är det bara goda nyheter här! Trevligt, som omväxling! :D

Jag fick precis ett samtal från a-kassan och handläggaren sa att jag antagligen kommer få ersättning för den perioden jag var arbetslös efter skolan tills jag avanmälde mig för att börja på redovisningsbyrån! Jag var HELT säker på att jag inte skulle få ett ruttet lingon av dem (talade ju med deras kundtjänst förut när jag skulle skicka a-kassseansökningar och de sa att det antagligen var kört).

Hoppas, hoppas, hoppas att det ramlar in lite pengar från dem snart! Det behövs verkligen!Jobberbjudande.

Har blivit erbjuden jobb som tidningsbud, antingen 3 nätter i rad ons-fre, eller 6 nätter i rad lör-tors i Nacka-området.

Ska se hur intervjun går imorgon, höra mig för efteråt och se hur mina fortsatta chanser är där och sen ska jag ringa och lämna besked till Premo. Får jag kalla handen imorgon så tar jag 6 nätterspasset på Premo, måste få in pengar nu. Ingen idé att ta 3 nätter, det blir inga pengar alls. Nätterna ligger mitt i veckan=inget OB och det är för få nätter=pyttelite pengar. 6 nätter kan nog bli lite kämpigt i början men det är ju inte så långa pass man arbetar så det ska jag nog orka. Kanske jag får användning för mina nya träningskläder på fler ställen än i elljusspåret...

Snart ska vi åka till E o B, sitta i solen, lyssna ljudbok och titta på när R gräver, han är HELT besatt av det.

--..--..--..--

I söndags var jag till stallet och red ut med min ena ridkompis M, den andra dök inte upp den här Söndagen heller...:( Det blev en rätt så lugn tur för kusan kändes lite ömfotad och stel, lite ovillig, och det är inte alls likt henne.

Jag har fixat så att mamma och jag ska rida ut nu till helgen, på Söndag, jag ska rida M´s Frieser och mamma får rida min lilla kusebusa. :D Ska bli roligt att visa henne Ingarö, så annorlunda natur mot den i Dalarna och VACKERT!

Ja, igår så var jag till Sickla och träffade Christine, det var lääänge sedan vi sist sågs men det kändes precis som vanligt, märktes inte att det hade gått så lång tid, KUL! Hoppas att vi kan ses snart igen!

Jag har precis varit i Forum (jag körde bil dit!) och bytt en löparjacka jag köpte igår, den var i storlek 38 men när jag grejjade runt med armarna och så igår kväll när jag provade den igen så stramade den över bröstet och i armhålorna, så bytte till en storlek 40 idag, den var lite bättre. Löpartightsen (extremt osmickrande saker men sköna att ha på sig och tydligen också att springa i enligt de lärde) som hörde till "paketet" tog jag storlek 36 på! Jag brukar alltid ha störst kläder nedtill, väldigt konstiga storlekar på de där kläderna...

Lyckades också hitta nya springskor igår (äntligen, som jag har letat!), det blev ett par Adidas SuperNova Sequence, supersköna, liknar de gamla Adidas SuperNova som jag köpte för typ 10 år sedan. De använder jag fortfarande när jag är ute och går med Ada. Riktigt bra kvalitet.

Köpte ett par Asics för kanske 4 år sedan och de sprack så det blev stora hål i skarven mellan tyg och läder på sidorna, där framfoten viker sig, på båda skorna, riktigt usel kvalitet, och jag kunde inte lämna tillbaks dem då garantitiden precis hade gått ut när hålen började visa sig. :S Hade inte använt dem speciellt mycket heller då de också visade sig vara obekväma att gå och springa i... Aldrig mer Asics!

Ja iaf, nu ska jag börja springa igen, det börjar bli svårt att få på sig jeansen, dags att ta tag i fläsket och krympa en storlek eller två...
Ada ville självklart vara med på ett hörn... Hon är verkligen en äkta Fralla!


Svårt att ta kort på kläder med reflexer, och när jag stängde av blixten blev det bara ett jäkla sudd av alltihopa. Men man ser ju ungefär vad det föreställer iaf. :S

Nu ska vi ge oss ut i skogen Ada och jag, men det blir nog de gamla skorna ifall det är lerigt och äckligt i elljusspåret fortfarande. Onödigt att grisa ner de nya första gången man använder dem...

Imorgon är det intervju! Spännande spännande!


Frallaträff idag och underbart väder!

Massor av frallor (över 30 st?) med tillhörande folk på träffen. Ada var lite (MYCKET) avvaktande och fräste åt de hundar som kom för nära men blev ändå jagad av vissa som var ettrigare än henne.

Jag tyckte inte att det var så kul idag. :S Kändes lite meningslöst att bara stå där och se dum ut med en hund som inte ville leka med de andra...

Vädret var helt underbart iaf, stålande solsken, för varmt med jacka så den åkte direkt ner i väskan, borde ha lämnat den i bilen. Tur att jag var duktig och kletade SPF 30 i hela fejset innan vi åkte, det är jag väldigt tacksam för nu. Solen tog bra ändå. Fräknarna börjar visa sig! :D Fikade lite när vi hade gått rundan med hundarna, men fan vilken usel planering med cafét, det tog R över 30 minuter att få två latte och glassar!!! Hur lång kö som helst och världens segaste personal. Nästa gång blir det eget ta-med-fika!

Åkte till E o B och hackade asfalt efter träffen. Satt i solen där också, Ada var lös och sprang mellan solen och skuggan hela tiden. Skönt för henne! Grannarnas schäfer var också lös ett tag och Ada är verkligen livrädd för den. Hon skrek rakt ut, riktiga avgrundsvrål, gälla och panikslagna, när han bara ville nosa lite försiktigt på henne. Jag fattar inte varför hon är så rädd för just Schäfrar?! Hon fattade inte att han var snäll och bara nyfiken, hon kunde inte se bortom hans Schäfer-utsida. Tråkigt. Han har verkligen lugnat ner sig (inte så valpig och sprättig längre) och är genomsnäll och go. :(

Imorgon blir det stallet på Ingarö. Hoppas jag får lite ridsällskap så kanske vi kan ta en långtur i solen, som förhoppningsvis strålar imorgon också. :)


Tjuren Färdinand på frallaträff, vid fikat efteråt.
SOL!

Nu är det verkligen vår, solen skiner, ja rent av gassar. Vi har sett massor av citron- och nässelfjärilar på vår lunch-promenad och Ada har börjat flåsa på promenaderna för att det är så varmt ute! Ett säkert vårtecken! ;)

Snart ska jag och R (som öppnade idag och slutar tidigt) åka till Gustavsberg och handla mat, kanske tar en glass i hamnen innan. Gäller att passa på nu när solen äntligen visar sig, man vet aldrig hur resten av våren och sommaren blir... Jag har smort in ansiktet och halsen med SPF 30, för att vara på den säkra sidan, jag kommer nog bli helt rödprickig annars. Satans solexem. :S

Jag ser verkligen fram emot intervjun på Onsdag, tänker på det hela tiden, ska bli så spännande!


En bild till mamma på mystrollet Ada. Jag vet hur mkt. du saknar henne! :)

Hoppas att mamma och pappa kommer ner till påsk, så jag slipper gå ensam på Kistautställningen. Kul med lite sällskap.


Bilder från gårdagen.


Ada i ett av sina nya retrieverkoppel (med invävd reflextråd) från Tradera. :D


Underbar bulldogg och hon är MIN!


Jag tycker att hon har blivit lite kraftigare sedan hon blev kastrerad, men det kanske bara är inbillning?


Allvarlig.


Hittade spännande lukter att stå och snosa på i skogen.Dagen började inte bra.

Ada väckte mig vid 07.00, jag fattar inte vad hon ska upp och göra då, när hon hade lyckats få upp mig ur sängen så gick hon och la sig på soffan igen och sov! Fräck jäkla hund! Väckte henne och gick på morgonkissrunda. Sen direkt ner i sängen igen.

R hade sovmorgon idag, för en gångs skull, folket på hans jobb går hem tidigt (eller dyker inte upp alls) var och varannan dag medan han får stå själv och sköta butiken, nu hade han sagt ifrån och ville få en chans att vila ut. Bra gjort!

När jag gick upp och åt frulle så blev jag riktigt äcklad. Jag hade rostat mackor och när jag tog första tuggan kände jag en vidrig smak av jord i munnen. Helt jävla otroligt, mackorna hade börjat mögla! De går inte ut förens imorgon, halva limpan är kvar och måste nu slängas, för vid närmare anblick så hade den vita ludna fläckar både här och där. Jävla Willys, kan inte göra bröd som håller ända fram till bäst-före-datumet! Vad sur jag blir! Det är bland det värsta som finns att bita i en macka och sen känna en torr, unken, vidrig jordsmak i munnen, jag blir äcklad bara jag tänker på mackor nu och det är bland det bästa jag vet att äta. Fan!

Igår gick jag och Ada först på en lång skogspromenad i rask takt (ca 1 timme), sen duschade jag, bytte kläder och begav mig till E o B, också till fots, med Ada i täten. Hon är helt jäkla otrolig den där hunden, hon bara går och går och går, som en Duracell-kanin. Hon var inte ett dugg trött när vi kom fram till E o B, och det tar väl 30-40 minuter att gå dit iaf. Rejsade som en galning när hon fick vara lös på deras lilla gräsmatta på baksidan, lekte med kottar och var helt tokig! Hon har återhämtat sig helt från sin lilla depperiod som hon hade tidigare i veckan. Skönt!

Vad vi ska hitta på idag vet jag inte. Adas klor behöver få sig en omgång, annars har vi inget vi måste göra...


Ny sittstil, skräddaren.
Jag ska på intervju!!!

Äntligen en ny intervju!

Ett jobb som jag sökte för ett bra tag sedan, som jag trodde att jag inte skulle höra av, som har hört av sig och vill träffa mig. Ett jobb som mestadels är på ett kontor varvat med trädgårdsjobb och dessutom ligger på VÄRMDÖ! Jag älskar Värmdö! Slipper man en massa köer när man ska till jobbet på morgonen också, perfekt om jag skulle få det.

Ska dit på Onsdag nästa vecka. JÄTTEKUL, men nervöst, som vanligt. ;)

Nu ska jag och Ada ta vår andra långa promenad för dagen, till E o B. R har åkt dit nu efter jobbet, han är helt manisk när det gäller att hacka bort asfalt från deras gård. De ska bygga till sitt garage och ska gjuta betongplatta, då måste en massa asfalt bort och R verkar tycka att det är skitkul att hacka och förstöra deras gård, det ligger väl i hans manliga gener. Killar verkar ha en enorm förkärlek för att förstöra saker...

RSS 2.0