Idag drar vi.

Plockat ihop saker och packat väskor hela dagen. Vill inte glömma något viktigt till Ada, men nu tror jag att jag har fått med allt. :) Ada ligger och vaktar packningen i sin stjärnsäng, som också står i "ta-med-högen". Antingen är hon bara väldigt förtjust i sin säng eller så är hon rädd att vi ska sticka utan henne. Sötis! :D

Ska försöka läsa ut Tursten-boken, "Det lömska nätet" nu, den ska lämnas på Tisdag och i värsta fall går den inte att låna om, jobbigt att behöva lämna en bok man inte är klar med.

Smältväder.

Idag skiner SOLEN och all snö är påväg att smälta bort. Ska springa ut med Ada så vi kan lapa lite sol ett tag, bra för kroppen med lite vitaminer.

17.20 har vi tid hos vetten för stygntagning, hoppas att de tycker att allt ser bra ut med såret. Jag tycker att det verkar läka bra iaf, det är torrt och fint också. Lite rött precis där stygnen går igenom huden men det är väl normalt eftersom det stramar där när hon rör sig.


Jag fick mitt diplom igår! Ska fixa ram till det och hänga upp på väggen, till R´s stora förtret. Men han är väl bara avis! ;)


Ada såg väldigt skeptisk ut när jag satt och harvade på motionscykeln i förrgår.


Såhär...


...och såhär ser såret ut nu.

Bilklädsel - Ed Hardy!

Satt och letade uthärdlig (de är ju så FULA) bilklädsel att ha i nya bilen, den har tygklädsel och nu ska vi ha skydd på den från första  början så den inte blir full med fläckar som inte går att få bort, som det har blivit i Focusen, vi är/har varit superförsiktiga men ändå lyckas man spilla något eller skita ner klädseln på annat sätt, och i Focusen är det ändå halvskinn.

Hos Jula finns det ett överdrag som jag kanske skulle stå ut med, den är inte ett dugg pensionärsaktig (som alla de andra) iaf. ;)


Blir kanske för mkt?!

Gillar man Ed Hardy -väldigt mkt- kan man också köpa mattor med samma motiv. :D
Dörr, lurendrejeri, hundkurs.

Jag har bokat tid med ett företag som installerar säkerhetsdörrar, "Secor" heter de och de tillhör "Dalockoncernen", alltså dörrtillverkaren. Det kommer ut en gubbe någon dag och mäter vår dörröppning, visar färgprover och skriver "kontrakt" med mig.

Skönt att det äntligen blir av, vi har ju funderat i några år på detta.

Hade nästan bestämt mig för att ett lokalt företag skulle få sätta in en Dalocdörr men när jag talade med Secor sa de att det företaget inte hade licens, utbildning eller var auktoriserade att sätta in dörrarna. Bättre då att låta Secor göra det, de är tom. en hundring billigare än den lokala gubben (som jag tyckte var billig)!!

Vi får ett annat lås nu också än vad vi skulle ha fått av den lokala firman. Istället för ett "ASSA" blir det ett "Dorma". Skulle vara lite bättre kvalitet och har 5st nycklar istället för 3st som ASSA-låset. :D Det här företaget verkar tusen gånger mer seriöst också, mailat den lokala firman flera gånger men får aldrig svar, lämnade meddelande på deras telefonsvarare men ingen ringde upp, jag ringde dem igen häromdagen och då svarade de och jag fick lite info men leveranstiden var på 8 veckor för deras lager på dörrar var slut, tur det, kanske ödet, så slapp jag köpa dörr av dem. De verkade iaf. inte så intresserade av att sälja en dörr till mig...

R´s mormor och morfar som bor i Gubbängen hade fått påringning av "Anticimex" för ngn. vecka sedan. Det var några typer som plingade på och sa att de kom från Anticimex, de behövde gå in i lägenheten för det hade varit en vattenläcka i huset. R´s mormor sa att de inte hade fått någon information av husvärden om det och vägrade släppa in dem, sedan kontaktade de husvärden och det hade inte varit någon vattenläcka i huset. Jävla typer som försöker lura gamla pensionärer på det där viset! En jäkla tur att de inte släppte in dem, man vet aldrig vad som hade hänt då, i bästa fall hade de bara blivit av med värdesaker och pengar, i värsta fall hade de kanske blivit hotade och misshandlade...

Jag har hört mig för lite om hundkurs för mig och Ada, vi ska ev. gå på kurs ute på Ingarö i Maj. Vardagslydnad. KUL!! :) Senare kanske man kan gå någon spårkurs också, vore kul! Och Ada älskar att gå och grymta med trynet i marken hela tiden så hon skulle nog också uppskatta det väldigt mycket.

Nu ska vi ut på en kissrunda. Bäst att stålsätta sig, damen är pigg och helt galen, drar som en gris på promenaderna. Ska bli skönt när man kan börja släppa henne och så långpromenader igen.

Snö!

Jättemkt. snö här, ligger nog en 3 dm på marken! :D För bara någon dag sedan såg vi gräset på gräsmattorna och nu är allt bara vitt, precis som det ska vara på vintern. :)

Vi ska intallera en säkerhetsdörr här i lägenheten, fick äntligen tag på gubben som vi hoppas ska intallera den. Men det kommer nog ta tid innan dörren sitter här, lång leveranstid, då de var slut i hans lager... :(

Har bokat tid för stygntagning, Torsdag kl 17.20. Vill att de ska kolla så att såret läker som det ska. Lite orolig och hönsig. :S Ingick ju iaf. i operationspriset så då kan jag ju lika gärna åka in och få det gjort så de kan kolla att allt är som det ska på samma gång. Ska passa på att fråga om när vi kan gå på vanliga promenader, börja träffa andra hundar, leka och springa fritt utan koppel också.Man slutar aldrig att förvånas, vad f*n tänker folk med??!!

Såg det här precis och höll på att smälla av!!!!

Klippt från Blocket:

"***** är född i en kull på fyra valpar men de andra tre valparna i kullen har en annan pappa. Det är vi så gott som säkra på eftersom vi parade ***** med en Fransk Bulldog vilket vi inte trodde gav något resultat och därför parade vi henne igen med en Jack Russel några dagar senare. Dröm om vår förvåning när valparna sedan föddes och tre av dom är tydliga Fransk Bulldog avkomlingar men den fjärde ser ut som en Jack Russel"

Hallå någon hemma där uppe i hjärnkontoret?! Först parade vi med en fransk bulldogg och sen med en Jack Russel för att vi trodde att det inte hade gett ngt resultat. Jäkligt välplanerad avel, hur f*n resonerar människan?! "Man tager vad man haver, igår hade vi en fralla att tillgå, idag har vi en jack russel. Men skit samma, vi vill ju bara att våran stackars tik ska få valpar så vi kan sälja dem på Blocket och tjäna pengar. Så tar vi 6000kr för den stackaren som inte ser ut som en frallablanding och 8000kr för dom som ser ut lite mer som frallor."

Och hur kan de veta att just den här valpen har JRT som pappa?! Har de gjort faderskapstest? Den här valpen kanske bara fick lite mer utseende efter sin mamma men har samma pappa som de andra, och hur kan de veta att inte JRT är pappa? SMARTA MÄNNSIKOR DET FINNS!!!


Stallet nästa.

Jag ska till kusebusan idag, vädret är väl inte det bästa. Det snöar, MASSOR! Får se om det blir någon ridtur eller bara en promenad, hon har inga snösulor och brukar få styltor, med den is som ligger under snön kan det bli livsfarligt. R och Ada ska följa med som moraliskt stöd iaf, sen ska vi åka och handla lite mat på hemvägen. Vill inte lämna Ada själv nu när hon fortfarande har sitt sår på magen, även om hon skulle ha tratten på så känns det inte rätt. Hon får hänga med och ligga och sova i buren så länge, där trivs hon, så varför inte?

R vaknade vid 06.45 idag, tände sänglampan och skrek: "är klockan redan 7, jag ska vara på jobbet om en halvtimme!" sen kastade han sig ur sängen så snabbt så han väckte Ada och frågade slutligen mig: "det är väl måndag idag?!". Blev kanske lite för mkt vin för hans del igår?

Nästa helg drar vi till Dalarna, hälsar på familjen, tar kanske en tur på Kupolen, absolut en runda på Dollar och sen får Ada stanna kvar när vi åker hem på Söndagen. Jag börjar nya jobbet på Måndag. Spännande!


En missnöjd trattkantarell.


Jag smorde in mina gummistövlar häromdagen, läste att man ska göra det för att de inte ska torka ut och spricka. Det blev ju skillnad i färg och glans iaf. Jämför den högra (insmorda) med den vänstra (ännu ej insmorda).


Köpte ett par vinterkängor (också med på bilden) på Rusta, av alla jäkla ställen, för 100kr. De är faktiskt bättre än vad man skulle kunna tro, inte alls halkiga eller så, rätt bekväma också, men små i storlekarna, jag borde nog ha tagit en 41:a istf. den 40:a jag köpte. Har normalt strlk. 39.


R försökte få Ada att förstå att tratten inte är farlig, genom att själv ta på sig den. Han är väldigt pedagogisk men jag tror att han överskattar Adas hjärnkapacitet lite grann...
Världens lugnaste dag.

Idag har vi inte fått mkt gjort, men skönt att vara hemma och bara slappa utan att behöva ha dåligt samvete över det eller känna sig stressad att behöva hitta på något. :D

Vi har kollat på två filmer idag, "The Grudge 3" och en annan skräckis som heter "House". Båda var väl sådär, eller "The Grudge 3" var rätt usel, "House" var ok men inte mer.

Igår såg vi "Yes Man" och den var rätt bra, faktiskt, jag trodde att den skulle vara kass, töntig och hemsk som Jim Carrey´s filmer brukar vara, men han höll sig faktiskt på mattan största delen av tiden. Filmen hade ett rätt tänkvärt budskap också, det var nog det jag gillade mest.

Ada den busen, hon är mer vild än tam, tog sig friheten att hoppa upp i sängen idag, fastän jag försökte övervaka henne hela tiden, jag måste ha drömt mig bort i frukosttidningen och Ada passade såklart på att hoppa upp till försvarslösa sovande husse i sängen...:S Aj aj aj Ada, inte bra. Snart får du ha koppel inomhus så vild som du är! ;)

Nu har vi precis ätit (pasta med rökt lax- och parmesanostsås) och druckit vin, drack ett australiensiskt vin "Redfin" idag, helt ok. R har också fått smak för vin nu, han dricker mer vin än vad jag gör... Ska göra kaffe nu och slå på en till film, får se vad det blir för ngt, har en hel del att välja på. :) R ville se Melodifestivalen idag så jag antar att jag och Ada också blir tvungna att se det. :/ Inte min grej direkt, Ada är nöjd bara hon får blir upplyft i soffan så hon kan mysa med oss. Jag har världens bästa hund!
Både jag och Ada längtar efter att få gå långa promenader igen. Speciellt då det är så fint väder här nu. Solen har börjat visa sig igen!
Filmtips.

Någon som är sugen på att se lite annorlunda film? Vad sägs om norska filmerna "Fritt Vilt", finns både en etta (2006) och en tvåa (2008). Beskrivs som skräck när man läser om dem  på nätet men jag tycker att de mer är som thriller/rysare.


Jag har precis sett klart tvåan, SKITBRA! Skönt med något nytt också, 99,9% av alla skräckfilmer, thriller och rysare man ser är ju från USA...
Ny bil blir det!

Nu är det klart, vi ska köpa en ny bil.

R´s pappa B köper Ford Ficusen. Han vet mer än väl hur mycket problem vi har haft med den och hur dyr den är i drift, senast för en vecka sedan satt jag och spydde galla över den vid deras köksbord, så han vet vad han ger sig in på. Inget fifflande och fufflande här inte.

Vi köper/beställer idag en ny Toyota Yaris 1,33 (nya motorn som drar 0,51L blandad körning) en bensindriven miljöbil som kostar runt 500kr i skatt!! Vilken lättnad mot Ficusen som kostar 2500kr i skatt varje år, den är ett riktigt miljömonster och släpper ut massor av skit i naturen, dessutom äter den upp våra pengar. :S Det som kommer kosta oss mindre nu med den nya bilen är bland annat: service, reservdelar, försäkring, skatt, bensinkostnad, fälgar och däck. Den kostar ju en del i inköp men om man ser till hur mycker vi kommer behöva lägga ner på Ficusen inom några år så går det nog jämt upp.... Hellre då lägga dom pengarna på en ny bil med nybilsgarantier och som är av en nyare årsmodell. Ficusen är en 2004:a och den här kommer ju vara en 2009:a, så vi får en 5år yngre bil. :D

Ada är gaaaalen och börjar få så himla mycket energi, jag har spärrat av soffan med bord och kuddar så att hon inte ska kunna hoppa upp i den som hon brukar. Satt och tittade på film igår i godan ro och Ada kommer flygandes över kuddarna och landar nästan i mitt knä. Hundjäkeln har HOPPAT upp i soffan, det var ju abolut förbjudet nu efter op.! Fattar inte hur hon lyckades eller vågade, hon brukar ju tycka att det är väldigt jobbigt (alltså psykiskt jobbigt) att behöva hoppa upp själv i soffan när hon är frisk och det inte ligger en massa kuddar i soffans framkant.

Jag försöker kämpa mig igenom den sista biten av SPCS-självstudierna. Inte världens roligaste material vi har fått att jobba med (en bruksanvisning), väldigt opedagogiskt och jag förstår bara hälften av alla ord de använder (fackspråk).

Mer kaffe kommer att behövas! Appropå kaffe så är folket på mitt nya jobb tedrickare!! Det enda kaffe jag såg när jag var där var ett paket pulverkaffe. :S Hur ska jag kunna överleva på det?! ;)


R att och surfade igår och hittade den här bilden på nätet (vi har en sådan glasljusstake) och i beskrivningen stod det att det var R´s gammelfarfar (han var glasbåsare) som hade tillverkat den. Coolt!


Ada är FÖR pigg.

Hon är svår att hålla lugn. Vill busa, rejsa, hoppa och skutta, jag har fullt sjå att hålla henne på mattan. Galna hund! Men bra att hon inte har ont längre.

Igår satte jag på henne tratten (sköterskan hos vetten sa att det var JÄTTEVIKTIGT ATT HON HAR DEN PÅ, speciellt på natten!) inför natten (runt klockan 22.30) och guuuud vad hon pep och ojade sig. Hon gav sig aldrig så till slut somnade jag och R trots hennes vackra godnattsång. :S Klockan 01.00 vaknade jag av att hon satt och pep, ja hon satt, hon vägrar lägga sig ned när hon har tratten på skallen. Då hade hon suttit upp och pipit i 2 ½  timmar. Så jag plockade av trattjäkeln, det är ju djurplågeri att inte låta hunden sova. Hon når iaf inte sitt sår, verkar det som. Hon har börjat intressera sig för det mer och mer, eller, inte själva såret, det verkar hon inte ens veta om att det finns där men hon tvättar kaffebönan och insidan av bakbenen. Antagligen är det blod, sårvätska och sörja från operationen som sitter kvar där, fastän jag har svabbat av henne lite. Har studerat hennes stil och det verkar omöjligt för henne att komma åt såret då det börjar en bit upp på magen. Ibland är det en fördel att ha ett "missfoster", som vissa kallar bulldoggarna, hennes fysik fungerar som en naturlig tratt. :D

Var i Kungens Kurva i helgen, Ada var hos E o B, som gärna ville låna henne. E gillar att gå på lååånga (långsamma) promenader och Ada är ju perfekt för det ändamålet eftersom hon älskar att vara ute och tar låång tid på sig när hon undersöker varje grässtrå längs vägen (om hon har möjlighet). Vi provkörde en Toyota Yaris och var in på Rusta + IKEA en sväng. På Rusta hittade jag skrivarpapper och jättefina present-/förvaringsaskar med rosor och pioner på, bara 49kr för ett trepack! Vilket fynd! På IKEA köpte vi fyra djupa tallrikar, en diskborste med sugpropp, en rosa pizzaskärare, en bläckfisk att hänga tvätt på (funderade på om jag borde ha köpt två, en extra att ge till mamma, men jag visste inte om hon forttfarande behövde en), en schysst plast-tillbringare med lock (eller två sådana köpte jag, en till mamma också så hon kan slänga den gamla, röda, äckliga), fyra måttanpassade tyglådor att ha längst ner i hyllan EXPEDIT (som vi fick av M nu när han ska flytta) och en praktisk, hopfällbar och lätt väska som kan komma väl till pass tex. när man är ute och reser.

Nu ska jag och odjuret gå ut en sväng och se om det kommer något bajs idag, igår kom det inget. :( Men hon har ätit bra (och även druckit lite) både igår och idag så idag borde magen komma igång på henne igen. :D


Sötis!! Här kan man se att såret börjar en bit upp på magen.


Lådorna, de är tom. mönstrade inuti. Så fina!


IKEA-grejerna.


Väskan ihopfälld.


Den ser lite klen ut men jag provdrog rätt hårt i den innan köpet och materialet är slitstarkt. ;)


Man packar ihop den i sig själv genom att vända ut och in på den och dra igen den där grå dragkedjan man ser här på bilden. I utfällt läge fungerar den som ett vanligt ytterfack. Smart! :)

Märks det att jag har tråkigt på dagarna eller? Kan ju inte gå på promenad eller så nu när Ada är invalido. Men har man inget att göra får man hitta på saker som behöver göras. Tex. städa bokhyllan, som jag gjorde idag. :D

Jo, mamma, Ada kanske kommer och hälsar på några veckor sen när jag börjar jobba, så hon får återhämta sig rejält innan hon börjar åka kollektivtrafik och träffa sina nya hundvänner på jobbet. R tyckte inte att det var en bra idé att åka och lämna henne hos E o B på mornarna innan jobbet...


Mer bilder...Ada i Söndags efter att ha varit med i stallet, har på sig sin nya väst, som är lite för stor men den kostade bara 29kr och fanns bara kvar i den storleken. Med fleecetröja under funkar den bra att ha i bilen efter en kall/blöt promenad. :) Mysigt!


Förbereder sig inför veterinärbesöket, kvällen innan op. skulle hon badas sa de hos vetten när vi bokade tid.


Vill inte vara med längre...


Igår em. mådde dåååligt!!


Deppigt värre. :(


Idag. Skönt för henne att vara utan tratten, hon var livrädd för den igår för hon gick in i saker med den och vågade tillslut inte röra sig. Hon är inte speciellt intresserad av sitt sår heller så hon kan lika gärna få slippa ha den när hon är vaken. Jag övervakar ju hela tiden.


Gårdagens fynd.

Jag passade på att springa in i Sickla galleria igår, jag hade några minuter över innan Ada skulle hämtas. Köpte en ny plånbok, den jag hade innan är typ 9år gammal och börjar bli rätt sliten, opraktisk också då det är kardborreknäppning och bara finns tre kortfickor i den. Den nya hittade jag på Åhléns, WERA Stockholm 349kr, riktigt fin och många kortfickor så man slipper rota runt i plånboken en halvtimme för att hitta rätt kort. Kanske lite dyr men med tanke på hur ofta jag köper en ny så blir det ju inte en så dyr årskostnad. ;) Hittade en fin och skön t-shirt som jag bara var tvungen att köpa, 99kr, på ginatricot, av alla ställen(!), och även ett par tjocka strumpbyxor som var på rea, 29kr.


Gårdagens fynd och den gamla plånboken, Paul Frank (den med apan på).

Blir bättre och bättre.

Ada blir bara piggare och piggare. Så skönt. :)

De ringde från Nacka Djurklinik nyss, där hon opererades, och frågade om allt var bra med Ada, de sa att hon hade fått dropp igår och att det är därför hon kanske inte känner sig så törstig. Jag blir glad för sådana där små detaljer, saker företag inte måste göra men gör ändå. Pluspoäng! Smart av dem också, det skapar ju en massa goodwill och är så enkelt och billigt att genomföra. :)

Ada är så söt, ibland är hon den mest envisa och jäkliga varelsen på hela planeten men oftast är de grejer hon gör söta små saker som man bara blir glad av. Tex idag när jag såg att hon började undersöka sin mage/insidan av bakbenen lite (hon är rädd för tratten och slipper ha den när jag är med henne och övervakar). Puttade bort hennes huvud därifrån, hämtade bomullsrondeller med lite ljummet vatten på och då lägger hon sig ner på sidan och vänder upp magen åt mig. Precis som att hon kan läsa tankar. Så sööööt! Tvättade ytterst försiktigt runt såret (inte precis runt det utan en bit ifrån) och på bakbenen. Hon verkade uppskatta det och det kanske får bort en del av den där äckliga lukten. :S Jag är väldigt känslig för lukter...


Känsliga läsare varnas, här kommer några bilder på stackas magen:


Väldigt rent och fint, såret har bara vätskat pyttelite.
:)Heeemsk natt!!

Jag har inte sovit många minuter i natt. Slocknade på soffan någon timme i morse efter frukost och försök till "morgonkisspromenad" (promenad och promenad, jag bar Ada till gräset nere vid busshållsplatsen och sen stod vi där ute och frös i 20 minuter, sen bar jag henne hem igen.

Ada var superdåsig hela em. igår, på kvällen blev hon lite klarare men började må superdåligt när narkosen släppte, skakade, pep, gnällde och FLÅSADE. Tänk: riktigt het sommardag, hon flåsade och flåsade och flåsade. Hela natten flåsade hon och pep. Jag låg med handen nere hos henne och då var hon lite lugnare och pep inte så mkt. Men hon satt/stod hela natten och flåsade konstant i 6 timmar. Vilken pärs. Hemskt att se henne må så dåligt! Det var antagligen för att hon spydde upp värktabletten vi gav henne igår kväll, hon ville inte äta eller dricka, hur mycket jag än försökte få henne att göra det så tillslut gav jag henne tabletten bara som den var, utan mat, för hon verkade ha så ont och så skulle hon ju ha den på kvällen innan läggdags. Men efter en kvart kom det en riktig kastspya, ingen förvarning, plask, rakt ut på golvet och sen kort där efter en likadan till. Bara vätska, och pulver från tabletten. :( Så jag antar att den inte var så bra att ge på fastande mage, men vad ska man göra när hon absolut inte vill äta, inte ens bli matad med de allra godaste saker hon vet, ska man strunta i att ge tabletten och låta henne plågas eller ge den som den är, utan mat? Nu gav vi den en chans iaf, i bästa fall fick hon i sig några korn av den.

Nu ligger hon och sussar i sin plastbalja ute i vardagsrummet, äntligen kan hon vila lite. Hon har petat i sig lite mat och en annan värktablett också, dränkte torrfodret i varmt vatten, det blev helt svampaktigt men höll ändå formen och sen lite lite laxolja på det, för smakens skull, några bitar gled ner iaf och så fick hon i sig lite vätska på köpet också, för dricka vill hon fortfranade inte göra. Kanske beror på att hon har haft en tub i halsen under op. och har ont efter den?

Operationen igår gick bra och allt såg normalt ut inuti henne. :D Sååå skönt att det är gjort nu!! Inga mer löp, ingen risk för pyo. inga ev. tjuvparningar, kanske mer matlust. Så himla bra att det blev gjort nu. Bra inpassat i tiden också då jag börjar på nya jobbet den 2 Mars och är hemma 24h om dygnet med Ada fram tills dess. Ada får följa med och vara kontorshund sen men de första två veckorna på jobbet ska E o B ha henne på dagarna, vill inte släpa med henne på buss, tunnelbana och pendel när hon fortfarande inte är helt återställd efter op. Så är det ju två andra hundar på kontoret också, en Dvärgpudelvalp och en stoooor New Foundland. När hon träffar dem vill jag att hon ska vara helt ok och ihopläkt och det är ju även bra för mig att slippa tänka på henne när jag ska försöka installera mig på mitt nya jobb. :) ALLT LÖSER SIG!! Skönt när man har den känslan och inte motsatsen. Ibland sköljer den motsatta känslan över mig (hjälp, panik, allt kommer gå åt h*vete) men då är det bara att tänka att det är inbillning och inte låta den tanken få fäste.

Angående jobbet då, jag var på tredje intervjun igår när Ada var hos vetten. Åt lunch med den av de tre ägarna jag inte hade träffat. Vi skrev kontrakt och jag fick en massa skriftlig info om jobbet. Skönt när det är seriöst och finns ambitioner hos cheferna! Jag kommer jobba som redovisningsassistent. Heltid. 8-17, sen, när jag är varm i kläderna, kan man flexa om man vill. BRA! Då kan jag kanske åka bil och slippa köerna. :D

Nu ser jag sååå fram emot min första lön, så skönt att tjäna pengar igen, slippa snåla och tänka över varje inköp 10 gånger. Kanske tom. kan spara några tusenlappar varje månad och sen, om jag får fast jobb efter provanställningen, på allvar börja leta hus!

Framtiden ser ljuuuus ut! Jag längtar tills de här första 6 månaderna är över och jag (förhoppningsvis) får fast anställning!!

Nu ska jag gå och dra lite i fårskinnet som råkade bli nerkissat igår och nu ligger på tork i torkskåpet på låg temperatur. Märkligt det där, precis när jag skulle spara ett blogginlägg och sen gå ut med Ada igår reser hon sig och går ur sin säng, lägger sig på fårskinnet och helt plötsligt börjar det forsa ut kiss! Såg inte ens ut som att hon märkte det själv, det var väl narkosen som fortfarande satt i, svårt att kontrollera musklerna då. Stackars liten. Lite dåligt samvete får man ju när man ser vad hon får gå igenom...


En award!Såhär ser reglerna ut för denna award:
Länka till bloggaren som gett dig awarden.
Nominera sedan i din tur 7 stycken bloggar som du tycker är förtjänar att få denna award!
Låt dom sedan få veta att dom fått denna utmärkelse genom att lämna en kommentar på deras blogg!

Tack Erika för awarden!!

Jag ger mina awards till:

Christine
Linda W
Linda med frallan Heffa

Linnéa
Johanna
Tina från Frallaforumet
Frallan Håkan, också från Frallaforumet

Och motiveringen är: Kreativ Blogger-priset går till ovan nämnda bloggar för att de är intressanta och spännande bloggar med mycket foton som jag följer nästan dagligen! Bra jobbat tjejer!

(Jag skulle väldigt gärna ha gett en till Erika också men jag vet inte om man kan ge tillbaks en award till den man fick den från? Kan man det så får Erika hederspris-awarden. ;)
Ada är nykastrerad och jag har fått jobb!!

Lämnade in lilla snuttan hos vetten imorse (08.20) och hämtade henne vid 14.00. Det var en trött hund vi fick med oss hem, men hon blev glad att se oss för hon försökte vifta lite på rumpan när hon såg oss men det lyckades inte så bra då hon fortfarande var superdåsig av narkosen. Sötnos!

Nu ligger hon och snarkar i sin plastbalja, hon får använda den nu när hon är nyopererad och kladdig, det är ett stort ärr hon har på magen, massor av stygn och så luktar hon som det brukar lukta när man slaktar rådjur och älgar, blod och inälvor. Fick lite kväljningar när jag bar henne till/från bilen. :S Ska svabba av henne lite försiktigt när hon är piggare, imorgon kanske. Nu ska hon vila så mycket det bara går i 10-12 dagar, sen kan jag plocka stygnen på henne, blir nog ingen match då de är superstora mot vad de var när hon hade gjort hudbiopsier. :)

Under tiden som Ada var hos vetten åkte jag till Sumpan och träffade den tredje systern/ägaren från företaget jag sökt jobb på. Vi åt sushi och pratade en massa om allt möjligt. Hon verkade snäll, rak och enkel att ha att göra med och företaget verkar superseriöst och ordentligt. Sån´t gillar jag!! Jag blev erbjuden jobbet där och självklart tog jag det! Berättar mer om jobbet senare. Nu ska jag gå ut med Ada och se om hon behöver kissa. Ojdå, det kom visst på golvet. Jag visste inte att hundar kunde kissa liggandes...

Promenadsällskap.

Idag ska vi träffa två små blandisvovvar (deras "föräldrar" är intresserade av frallor och ville gärna träffa en livs levande sådan) och gå på promenad med dem, sen blir det nog lite fri lek också på slutet om vi kan hitta en o-isig plats. KUL!! :D

Nu ska jag fixa mat så jag slipper gå runt med knorrande mage.

Var på intervju i morse också och en av ägarna (de är tre stycken) var sjuk denna gången med. Så jag ska på lunchdejt med henne på Måndag. Då har jag träffat dem alla tre och kanske kan få ett svar på om jag får börja jobba där eller ej. Lite drygt att inte veta om det blir ngt. av det hela och behöva åka fram och tillbaks hela tiden. Men jag har en känsla av att det kommer bli ett positivt besked, när jag väl får veta vad de har bestämt sig för. ;)

Vi tränade lite trix igår:


Snart får jag nog den där godisen, jag provar alla mina konster (på samma gång) så kanske jag får den snabbare....


Men ge hit den snart då, jag är sååååå hungrig!!!


Om jag gör ingenting då, snäääälla??


Såhär?


Det här brukar alltid funka!


Nu ger jag upp, snåla kärring...


Orka.

Igår var D här, han försökte värva oss till sitt parti. Gick inte så bra. ;) Vi kollade på en film, ZOMBIEFILM!! Det var länge sedan jag såg en ny sådan. Den var helt okej, riktigt bra om det inte hade varit för att STEVEN SEAGAL var med. Vem fan kommer på tanken att ha med STEVEN SEAGAL, av alla j*vla skådespelare, i en zombiefilm? Han är ju så värdelös, ingen trovärdighet, ett skämt. Hade han inte varit med så hade filmen vart riktigt j*vla bra, en massa nya grejer med som jag aldrig sett i en zombiefilm. :D Just det, titeln på filmen är "Against the Dark", ifall någon är intresserad av att se den. :)

Idag ska vi ta en långis, jag ska på intervju imorgon och måste åka tidigt så det blir bara en kort promenad imorgon innan jag måste åka. Bäst att ta en riktigt lång promenad idag då istället. Men det blir nog en (tråkig, säger Ada) koppelpromenad, det är bara is överallt. Ada kan inte vara lös i skogen utan att få spel och frallefnatta över stock, sten och berg, så det är säkrast med koppel på. Vill inte att hon ska ramla och göra illa knäna så vi måste operera dem.

Igår klippte jag mig och det ser mest ut som shishkebab (ojämnt och konstigt), så jag tänker inte visa ngn bild på det. Ett nytt ställe som har öppnat här i centrum och de hade invigningspriser, 90kr för en klippning, men jag går nog inte dit igen, absolut inte till den frisörskan som klippte mig iaf. :S Var tusen gånger mer nöjd där jag klippt mig sist men vem f*n har råd att betala 420kr varje månad för bara själva klippningen?! Det är ju bara hår, det växer ut (alldeles för) snabbt igen. :)

R provkörde en Toyota IQ igår, den var helt ok sa han men den är för liten för oss. Så nu är vi nästan säkra på att vi ska byta ut Ficusen mot en Toyota Yaris.

Någon som har några erfarenheter av Toyota Yaris eller av Toyota i allmänhet, bra och/eller dåliga? Dela gärna med er av dem, please.


Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Fringe och sen bege mig ut med Adaktusson. Vore kul om solen kunde titta fram idag också...


Gammal bild på en TP-spelande Ada. :)
Jag lever fortfarande, mamma!

Lääänge sedan jag skrev nu. Inte haft tid/ork/lust att skriva något här. Har haft en massa annat för mig den här helgen, för en gångs skull. :D

I Fredags, hmm, vad gjorde vi då? Minnet är bra men jäkligt kort. Handlade mat på Willys i Mölnvik och prylar på Rusta, bla. en rund filtmatta att ha under kontorsstolen + halkskydd att ha under den, superbra (och billigt såklart)! Kollade film också, The Curious Case Of Benjamin Button. Den var skitbra! Rekommenderas!!

Sen på Lördagen, då lämnade vi Ada hos E o B, sen åkte vi till stan med D och käkade på Bar 54 vid Medborgarplatsen, vi hade tänkt äta på Texas Longhorn men hade inte bokat bord och när vi kom dit så var det såklart proppfullt i den pyttiga lilla lokalen, men det var nästan väntat. Bra och mycket mat på Bar 54 iaf (jag åt den vegetariska hamburgertallriken med coleslaw). Snygg inredning och snabb/trevlig service också. :D Men ölen smakade päck. (note to self: aldrig mer Spendrups äckel-päckel-öl)

Efter middagen promenerade vi några få meter och knallade in på Debaser Medis. Hängde av oss, drack öl/drink. Kul att de har fortsatt på Pixies-temat med drinkar uppkallade efter Pixies-låtar. :) Jag drack en "Blown Away", hallonvodka och annat smask. Gött! Ett extra plus för fina/annorlunda glas också. :D

Spelningen med Elegant Machinery var jäkligt försenad, lite drygt att stå och vänta en timme extra på att det skulle börja, det var knökfullt med folk och fanns ingenstans att sitta. Jag gillar inte att stå, får ont i ryggen och benen, och då måste jag hålla på och ändra ställning hela tiden. :S Men spelningen var skitbra iaf! Kul att se ett band som verkligen gillar det de gör, West End Girls var bland det tråkigaste jag sett, de verkade avsky att stå där på scenen och det lät kasst också. :S Struntade i att se The Mobile Homes för vi gick på tidig "efterfest" istället. På ett partikansli. Som låg i en källare. Under ett hotell. På knivsöder. Ja det var en upplevelse. Det ord som bäst beskriver den kvällen är "sotarmössa". Hahahahahahaha!!

Var med partifolket till 02.00, följde med dem till McDonalds, eller vi kryssade mellan fyllon, spyor och pissande karlar dit. Sen blev jag raggad på av en äcklig kontorsgubbe/fyllo där och då kändes det som att det var dags att åka hem. Hemma runt 3.

Hade gått bra med Ada för E o B iaf. Hon hade sin älskade stjärnsäng med sig dit den här gången och hade krupit ner i den nästan direkt när de gick och la sig. Gullis! ♥

Igår tvättade jag massor, var ute med Ada på en långis i skogen, kollade på Fringe och Nip/Tuck. Såg en "vampyrfilm", Rise Blood Hunter. Den var inte sevärd. Lucy Liu som en riktigt lame vampyr (utan huggtänder!). Nej tack.

Nu ska vi ut på en promenad i solen, det är faktiskt sol här idag! Sen ska vi till gyn.mottagningen, eller jag ska dit, Ada får stanna hemma, och fixa p-piller. Jag orkar inte ligga paralyserad av magsmärtor (trots värktabletter och vetekuddar) två dagar per månad längre. :S


Här var jag nyklippt, för någon månad sedan. Håret var ok, men jag skulle vilja ha det ännu kortare.


Ada trodde att bandet från min present var ett sån´t där träningsgummiband som tanter brukar ha hemma och träna med.


Stretchar.


Smakade gott gjorde det också.


Här är min present från R, förresten.


I Lördags hade jag på mig min nya sjömansinspirerade, långärmade poloklänning som jag hittade på H&M´s rea. :D
Jag behöver klippa mig.

Det snöar!

Idag när vi vaknade och tittade ut genom fönstret var det helt vitt i luften. Det snöar igen!! Blir så fint och rent ute när det kommer lite ny snö. Tystare blir det också. Så skönt!

Jag hade problem med att somna igår, brukar jag aldrig ha annars. Det kanske var whiskeyn jag drack hos J, två olika (smarriga) sorter drack jag, en gammal favorit; anCnoc och sen en ny; Aberlour a'bunadh, den var stark, 60%, fick späda med MYCKET vatten...

Ada och jag åkte först buss till Slussen och sen tunnelbana till Gullmarsplan, det var lite läskigt tyckte Ada som inte alls är van vid det, men hon gjorde det väldigt bra ändå tycker jag. *stolt* Med lite mer träning så kommer det gå som en vals. :D

Idag ska jag försöka få viktiga saker gjorda. T.ex. handla mat. Vore kul att äta något ikväll. Nu är det nog inte möjligt som det ser ut i kyl/frys/skåp/lådor.

Som svar på din fråga mamma:
Ang. Adas kastration, det var tydligen ok och tom. bra att kastrera nu, hon behöver inte löpa igen innan, jag frågade mycket noga innan jag bokade tiden. :)Kastreras.

Ada har en tid bokad för kastrering nu. Den 16 Feb. klockan 08.20 ska jag lämna in henne på Nacka Djurklinik. Nervöst. :S

Tack!

Tack för alla gratulationer!

Idag ska vi pyssla lite med SPCS, känner att jag inte har ägnat det tillräckligt mycket uppmärksamhet på sistonde. Sen på em. ska vi (jag och Ada) kanske (om J orkar) ta bussen in till stan och möta R och M vid Gullmarsplan för att sedan åka tillsammans därifrån till J som vi inte har träffat på ett bra tag nu. Hans kvaddade ben är tydligen inte som det ska, verkar bli fler operationer och mer sjukhusvistelse för hans del. :(

Ska på en andra intervju hos redovisningsbyrån på Fredag nästa vecka, de ringde redan igår (sa på intervjun att de skulle höra av sig nästa vecka) och sa att de gärna ville träffa mig igen. VAD KUL!! Tack Christine för de schysta rekommendationerna, de hade nog en hel del med deras snabba samtal att göra!

Fick fler presenter av R igår (fick en i helgen också, en hårddisk till filmer och bilder, på 1TB), en flarra rött vin och ett presentkit från Body Shop, Maroccan Rose, duschgelé, badsvamp som ser ut som en ros, massage-/badolja och en liten burk med bodylotion, allt i en supergullig låda, slänger ut bild på det senare. Jag har världens snällaste gubbe! ♥

Nu gled det förbi en "riktig" Hummer (alltså en H1:a) här utanför, inte ofta man ser dem. :)

Till helgen blir det nog ingen ridning för min del. D och R vill gå på Debaser Medis ( Lördag) och titta på D´s favvoband Elegant Machinery (+West End Girls och The Mobile Homes). Jag gillar synthpop och det var längesedan vi var ut så varför inte? Ska passa på att äta middag i stan också när vi ändå har hundvakt. Ada ska sova hos B och E. :D Måste leta upp en bra restaurang tills dess också. R föreslog Texas Longhorn men jag hittade inget som jag vill äta på deras meny. Men något liknande ställe som också har lite fisk på menyn istf BARA en massa kött och en fjuttig hummer skulle vara najs att gå till. Coleslaw, Beasås, Klyftpotatis, en bit lax och något gott att dricka. Mums. :)

Nu ska jag äta frulle.Intervjun idag.

Jag var på intervju idag. I Sollentuna denna gång. Verkar vara ett supermysigt och seriöst företag, det kändes att det var bra stämning och en lugn atmosfär där. Jag tror att jag skulle trivas väldigt bra om de anställde mig. Det skadade ju inte heller att de hade en ursöt 3-månaders dvärgpudelvalp där. :) Hoppas verkligen att de fick samma positiva intryck av mig som jag fick av dem. Allt kändes bra med det där stället. Bra företag, arbetsuppgifter, folk, miljö, ALLT!

Nu ska jag springa ut med vilddjuret en sista gång för idag. Hon är helt galen och röjer omkring i soffan så jag antar att hon behöver ut och kissa. :D


Imorgon fyller jag förresten år, hela 25 stycken.


God natt.
Resten av familjen.


Min svärfar, B.Min svärmor, E.Min gubbe, R.
R´s bror, D.


Ada och mig har ni ju redan sett. :D


Utmanad. :D

Jag har blivit utmanad av Linnéa:

Regler: Gå in i mappen där dina bilder ligger, gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen, släng upp bilden på bloggen och skriv något om den, utmana sex andra personer och länka till dem.


Mysig bild det blev. :S 
Vi var i Tyskland i somras och besökte Dachau, det är alltså en fångdräkt därifrån på bilden...
Jag utmanar:


Erika S
Johanna E
Linda W
Christine S
Anna H
Linda med frallan Heffa


Kom igen nu, det här är en lätt (och snabb) utmnaning! ;)

Lite mer bilder.

Kom på att jag har fler bilder som jag kan lägga upp här.


Min favorit; Carrotka.


Det är inte lätt att hålla vikten när man hela tiden "måste" äta sådant här...


Bortser man från alienögonen så är Ada så söt på den här bilden. ♥


Här är hittehunden, Ada ville gärna leka men den var såååå rädd...


En liten råtta. :DDet var allt för tillfället. Nu måste jag fixa inför intervjun imorgon och så borde vi gå ut med den trötta Adaktusson också...
Jag har räddat en hund...

En liten sketen hund (chihuahua-storlek) kom springandes, helt ensam, här utanför fönstret idag när jag och Ada satt och surfade. Ada såg den och blev helt spänd varpå jag tittade ut och såg den springa över vägen (mycket trafik där) och så stod den utanför porten och skakade i kylan när jag gick ner och kollade där. Tog in den i lägenheten och satte en lapp på grannarnas dörr att jag hade deras hund hos mig, provade att ringa deras mobil också men inget svar. De kom ca en timme efter att jag fångat in rymlingen och hämtade den. Den hade visst bara bestämt sig för att springa hem helt plötsligt där ute i skogen. Tur att den inte blev överkörd och tur att Ada såg den så vi kunde ta in den från kylan.

Här kommer bilder som mamma tog på träffen:


Koppartält.


Står och väntar på alla andra odjur.


Full fart på ängen!


En klump med frallor. ♥ (Ada längst bak)"Negra", hette hon så?Den där lilla lurviga hunden gillade Ada att undersöka...En till spännande ras att utforska.Mycket folk. :D

Om helgen.

Mor och far kom i Fredags, vi käkade pasta med rökt lax (tack Linnéa för ett helt underbart recept) och sen smaskade vi i oss en massa gott från D´s jobb.

Lördagen var vi till Farsta och bytte färg (från orange till rosa) på ett flexikoppel jag fick i present av mammis och pappis. Tack för det! :) Sen åkte vi till Hagaparken, vi var först där som vanligt, lallade omkring, gick på toa och väntade på de andra vovvarna. Först såg det illa ut, vi var bara fyra tappra frallor där ett bra tag men sen ramlade de helt plötsligt in i en strid ström, vi var över 20 st frallor och massor av folk. KUL!! :D Mycket valpar med, några yttepyttesmå och några lite större, men alla lika söta, förutom en som jag blev helt paff av att de öht. hade köpt och dessutom tog med sig på träffen för den såg INTE frisk ut... Hoppas verkligen att det inte var ngt smittsamt den hade, då j*vlar!! Som tur var så gick inte Ada nära den, vad jag kunde se.

Ada var iaf. superduktig och lekte med de andra men höll sig hela tiden i närheten av oss och undvek de kombattanter som hela tiden skulle mucka och bråka. För bråkade gjorde de. Jäklar vilket liv det blev ibland. De fick slita isär hundarna, och precis när två började fajtas sögs det liksom dit massor av andra som också ville vara med och slåss... Läskigt.

Ada gick utan koppel mesta delen av tiden (jag litar inte helt och hållet på henne, men det verkar faktiskt som att jag borde kunna göra det), även där det var folk och andra hundar som inte hörde till träffen. Hon skötte sig såååå bra och lyssnade också när jag sa till henne då hon försökte smyga efter andra hundraser som tydligen är väldigt intressanta i hennes värld. Golden Retriever verkar vara en favorit.

Jättekul att se henne glad, fri och social, hon trivdes verkligen superbra där och att hon sedan fick följa med in på fiket som ligger vid Koppartälten var en fin fin bonus. Massor av hundar där inne (mest frallor) och alla skötte sig prima. Det var en liten människounge som sprang omkring där inne och utforskade stället, så även Ada, hon var helt oberörd när han sprang fram mot henne och viftade. Hon har verkligen utvecklats på den fronten, för bara ett halvår sedan var hon livrädd för barn och morrade, skällde och ryggade undan så fort hon såg dem.

På kvällen var vi in till stan (kors i taket) och käkade buffé på en mongolisk restaurang som ligger precis vid Centralen. Perfekt att ha handikapptillstånd när man ska in till stan, vi åkte runt och letade p-plats över halva stan och sen när vi gav upp hittade vi en ledig handikapplats precis bakom huset som restaurangen låg i. Gratis att stå där var det visst också. :D

Igår var vi till Värmdö. Kollade lite på Brisak och Granngården, köpte tuggisar till Ada för en kupong jag hade fått där. Istf 115kr fick jag betala 65kr för en påse med 42st gröna tuggpinnar gjorda på ris och lite annat som inte borde orsaka några reaktioner i Adas kropp. Hon gillade dem men jag tycker att de luktar väldigt märkligt, inte alls som hundgodis brukar lukta.

Prällen ringde idag. Han trodde att jag redan hade varit på intervjun och ville höra om det gick bra, jag ska ringa honom imorgon och berätta hur det gick. Snällt att han hjälper till och bryr sig så mkt. :D Han hjälper mig mer och är mycket mer intresserad än min nya familj någonsin har gjort/varit... :S Han hade något annat (rekryteringsfirma) på G också (!) ifall jag inte skulle få det här redovisningsjobbet som jag ska på intervju för imorgon. Snällis! :)

Hoppas att mamma skickar över bilderna från träffen snart så jag kan slänga upp dem här. Tog inga själv då jag hade fullt upp med att stå och le som en fåntratt, klappa och pussa på alla söta ♥frallisar♥.


Det finns bara EN hundras i min värld och det är Fransk Bulldogg!!
RSS 2.0