.....

Frallaträffen var kul, Ada var lite modigare idag än förra gången, hon rejsade en hel del med de andra faktiskt!! Först var vi bara 6 st frallor, bara mörktigrerade. Sen på slutet var vi nog iaf 10 st, kanske någon till. Men det var bara en skäck där, alla andra var tigrerade i olika varianter. Två valppluttar kom det också, så söööta!! Man ville bara stoppa in dem under jackan och sno med sig dem hem! Inga kort blev det denna gång då det var så sablans kallt att jag inte orkade ta av mig vantarna och fota, brukar alltid bli halvdassiga kort iaf. så lika bra att strunta i det och bara njuta av alla härliga hundar.

Espressomaskinen låter ingenting nu, det är bara kvarnen som låter när den maler men annars är det bara ett lågt surrande som kommer från den. Helt otroligt, den har gnisslat och låtit jätteilla ända sedan jag köpte den och nu låter den inte alls, kanske var den dålig redan från början? För den lät verkligen otroligt mycket och illa innan den var iväg på lagning...

På servicelappen som jag fick med hem står det att de har bytt bryggdel, fördelare och clips. Vad de olika delarna är för något, vad de är bra för och vad det var för fel på maskinen vet jag inte. Hoppas bara att den håller nu, och fortsätter vara såhär tyst. :D

Adas regntäcke är inte tillräckligt varmt nu när det är såhär rått och kallt ute så vi åkte förbi Granngården innan vi for hem. Där hade jag tidigare i veckan sett ett fint lite tjockare täcke som dessutom inte kostade en förmögenhet. Passade bra att åka dit och prova det nu när vi ändå hade Ada med oss och det satt som en smäck, storlek 40 blev det och det var precis lagom långt, var en sådan där flärp man drar mellan frambenen och sen runt magen med resår i sidorna fram så det är lättare att röra sig i det. Samma modell som regtäcket från Rusta men tjockare, annat material och mysigare! Har dessutom reflex så man syns ju bättre med det också. När vi kom dit så såg vi att det var medlemsdag och 20% rabatt på alla hundprylar så det blev extra billigt när vi skaffade clubkort, kostade ju inget och det kan ju vara bra att få erbjudanden från dem. Jag gillar Granngården, absolut ett ställe jag skulle kunna tänka mig att jobba på. :)

Jag gjorde sushi igår, både rullar och kuddar med rå lax som vi köpte i fiskdisken på VI (fick den uppskuren utan kostnad), de hade extrapris på den och det blev jättebilligt om man jämför med vad det kostar att köpa färdig sushi på restaurangen. Gott blev det också. Lite trixigt att göra och det tar ju en hel del tid att få allt klart men det är rätt kul också, trodde aldrig att jag skulle klara av att tillverka egen sushi.

Imorgon ska jag till stallet, hoppas att bilen inte lägger av eller ngt. Den gnisslar och låter konstigt ibland, bara på ena sidan, det är väl dom där jäkla bromsarna som ligger i igen, något som är fel med dem, trots att de har varit inne för lagning flera gånger. Ford har så usel kvalitet på sina bilar och verkstäder!!

Ada är helt utslagen nu, hon ligger på sidan i soffan med benen rakt ut. Ser så himla kul ut när hon ligger så.

Nu ska jag skriva klart min inl.uppgift den ska vara inne imorgon.Lagad. Jävla Krups. :(

Dom ringde från Electrolux Home idag, de har LAGAT espressomaskinen. FAN OCKSÅ! Jag ville ju ha en kredit så jag slipper mer problem med den. För jag känner på mig att det kommer bli mer problem. Det är inte så att jag bara tror att det kommer mer problem, jag har läst massor av berättelser om hur folks Krups-maskiner har krånglat, lagt av och åkt in och ut på lagning, pappas la av och fick skrotas efter typ 8 månader, två ur Elextrolux Homes personal blev helt gröna i ansiktet bara jag nämnde orden Krups och espressomaskin och sa att de inte ens vill ha med skiten att göra.

R slutar tidigt idag, hemma runt 15.00, han gick upp 04.30 i morse för att hinna åka till jobbet och öppna. :S Så jag ska bli hämtad av honom och sen ska vi hämta maskinen, jag vill ha hem den så snabbt som möjligt så jag kan testköra den hela helgen och se så att den iaf. funkar tillfälligt...

Imorgon är det frallaträff 12.00! KUL!


Borta.

Nu är nästan all snö borta, mest slask och is överallt. Så himla trist!

På Lördag är det frallaträff i Hagaparken, 12.00. Vi ska försöka övertala M att följa med, han behöver vara lite social och dessutom så gillar han ju hundar och tycker att frallor är små underhållande varelser. Ja, vem gör inte det?

Marknadsplanen snurrar i mitt huvud hela tiden, känner en inre stress över den som inte ens försvinner när jag sover. Tänk om jag bara kunde bli klar med den någon gång. Och om jag visste att jag får med allt som ska finnas i den. Bara 3 veckor kvar tills den ska lämnas in och jag är inte ens i närheten av 20-40 sidor, runt tio har jag lyckats skrapa ihop hittills. Blir helt skakig och nervös bara jag tänker på den. Därför jag hela tiden försöker smita undan och låta bli att tänka på den, fastän jag egentligen borde göra motsatsen. Hjärnan är inte min bästa vän just nu om man säger så, försöker koppla bort den.

The Killers nya platta är släppt nu, har inte hunnit lyssna på den men jag hoppas, och tror, att den är bra!


Gamla papper.

Rotade igenom pärmen med betyg och annat viktigt. Det var visst ett program i kulturvetenskap jag sökte till i Falun, som jag då sedan tackade nej till. :D

Mitt högskoleprovresultat går ut i år, jag gjorde det visst 2003 (det är giltigt i 5 år)! Shit vad tiden går! Men det är inte säkert att det skulle hjälpa mig i en ansökan till någon högskola iaf, vet inte om resultatet på det var bättre än mitt medelbetyg, tror inte det. Så det spelar ingen roll.

Undra vad man ska ha för betyg för att ha en chans att komma in i Skara...?

Nä, ut med Ada är det som gäller nu!


AntagningstypPoängAntagnaKvalificerade
Gymnasium18.5023217
Folkhögskola4116
Högskoleprov1.516149
Totalt
Antal platser: 41
* Totalt för alla antagningsgrupper då man även kan söka in via andra antagningsgrupper än de som visas ovan.
** Personer som är kvalificerade genom flera antagningsgrupper
räknas bara en gångSå var det med den saken, mitt högskoleprov räcker inte till iaf. ( jag var ett korrekt svar ifrån 1,5 :S ) men mitt vanliga betyg skulle räcka, om jag har räknat rätt. :)

Lite sugen...

...på att söka till det som from. hösten 2009 kommer heta "Djursjuksköterska, 180 hp", nu kallat Djursjukvårdarprogrammet.

De har ändrat namnet, längden (från 2 år till 3 år) och behörighetskraven (man behöver inte längre ha yrkeserfarenhet!). Skulle vara såå lätt för mig att söka det nu när de gjort om kraven, förut var det komplicerat, fixa yrkeserfarenhet och läsa in olika kurser bla. Biologi A och B (eftersom de kurser vi läste i gymnasiet som motsvarade biologin inte längre var godkända). Allt jag skulle behöva göra nu är att läsa in Naturkunskap B, 100poäng (finns som distanskurs hos Jensen, där jag redan går 5, 7 eller 10 veckor), Naturkunskap A har jag ju redan läst!

Ja, det tål verkligen att tänkas på... Skulle vara ett drömjobb för min del, jag är ju djurgalen!
Såhär står det på SLU´s hemsida:

Nyhet!

Det nuvarande Djursjukvårdarprogrammet görs om till treårigt kandidatprogram, 180 hp, som startar höstterminen 2009. I och med det ändras behörighetskraven.

För att antas till kandidatprogrammet fr.o.m. 2009 krävs, förutom grundläggande behörighet för högskolestudier, särskild behörighet enligt följande:

 • Engelska A
 • Matematik B
 • Naturkunskap B
 • Samhällskunskap A
 • Svenska B/2B

Kravet på yrkeserfarenhet som fanns för det tvååriga programmet tas bort!

 

 

 


Nu har han varit här.

Och shit, jag har inte förutfattade meningar om "sådana där typer", vad ska man kalla dem? Hantverkare, nej, reparatörer, nej, eller ja, kanske. Jag vet bara hur det brukar vara och det här var ju inget undantag.

 Han, som gjorde rent ventilationen, klampar in med skorna, är ovarsam och slänger omkring med sin sotarvajer i köket så jag trodde att (de förhållandevis nya) vita, högblanka köksluckorna skulle bli helt förstörda, skitar ner hela badrummet med betongbitar från väggar och skräp från ventilationen (ok, det skulle jag kunna stå ut med), TVÄTTAR HÄNDERNA I MITT HANDFAT MED MIN ANSIKTSRENGÖRINGSMOUSSE SÅ DET ÄR FULLT MED SKITDROPPAR OCH SKUM ÖVERALLT!!!! HALLÅ HUR JÄVLA DUM, VIDRIG OCH PUNDIG FÅR MAN VARA??!! Gör man så när man jobbar i folks lägenheter?! Förgriper sig på deras privata ägodelar och använder deras badrum?! Man slutar aldrig att förvånas!! Besudla inte mina grejer och vår lägenhet!

Och så meddelar fanstyget att de kommer tillbaks nästa vecka och ska mäta något med ventilationen, jag våndas redan... Kunde de inte ha gjort det samtidigt som rengöringen...?

Snart ska de installera elmätare också, jag kommer DÖ! Det kommer springa äckliga gubbar här med skorna på, skita ner, använda badrummet och förgripa sig på mina saker och lägenheten. HJÄLP!

*ÅNGEST*

Nej, usch, ska sluta tänka på det nu och gå ut i snöovädret med Adaktusson. Sen försöka hitta på någon slags mat och fortsätta plugga. Fick en bra start den här veckan så jag ska försöka ligga i nu så jag får ngt gjort.

Schnö.

Mera snö. Det snöar mest hela tiden! Men R sa att det ska bli varmgrader på Torsdag, så då försvinner säkert allt. :(

Idag har vi OVK, "obligatorisk ventilationskontroll" så nu sitter vi och väntar på ventilationsgubbarna som ska vara här någon gång mellan 08.00 och 15.30. Men jag tyckte att jag hörde dem ute i trapphuset för ett tag sedan så de kommer nog in här snart. Gillar inte när det ska in en massa okänt folk och klampa omkring i lägenheten... Hoppas att det går snabbt, och att de tar av sig skorna!!


Hon är så söt när hon gnager på glasskartongen, och duktig, för hon tar bara sönder saker när jag låter henne göra det. :D

Innan.

Jo, såhär såg håret ut innan jag klippte mig, skitdålig och suddig bild men man ser ju på ett ungefär hur hemskt det var... Och hur mycket vi tog bort. :D
Foton från dagen och gårdagen.


Ada hade fullt upp igår, slaktade en kartong.


Och det var jättekul!


Mycket bitar blev det. Vem behöver dokumentförstörare när man kan ha en fralla istället?!


Idag när jag vaknade (runt 08.30) och tittade ut genom fönstret såg det ut såhär. :D


Lite skillnad mot bilden jag lade in för någon dag sedan... Och allt kom över natten.


Ada ÄLSKAR snö! Rejsade hela tiden när vi var ute i skogen, inte ens i kopplet kunde hon hålla sig lugn. :)


Den nya förbättrade (?) Sara.

Jo, angående nya frisyren. R tyckte att jag såg konstig ut och som en tant. Tack för det!! M tyckte att det var jättefint och att jag var schnygg. Man kanske skulle byta gubbe... :S
Nu jäklar...

...har vi fått SNÖ! Det måste ha snöat massor i natt för igår vid 00.00 när jag o Ada var ut för sista kissrundan så var det ingen snö ute alls. Nu är det flera DECIMETER!

MYSIGT!!

Nyklippt!

Jag är precis hemkommen från frissan. Vad bra hon var! Lite dyrare än andra jag har varit till men det är det värt när man blir nöjd. Hon lyssnade in bra och resultatet blev prima! Känns som att man har filmstjärnehår nu, tillskillnad mot innan jag klippte mig, då kände jag mig typ som en lodis. :S

Jag ska lägga in en bild sen på den nya civiliserade Sara. Det var mycket hår som försvann, kanske 20-25cm! :D

SÅ SKÖÖÖNT OCH LÄTT!!


Den 7:e December har vi planer på att besöka hundutställningen i Älvsjö, men vi måste fixa hundvakt först för Ada ska inte ställas ut, vi ska bara åka dit och titta. Ska fråga E o B om de kan ta hand om henne, om inte de kan kanske M´s föräldrar kan. De anmälde sig som hundvakter efter att vi varit där och hjälpt till att installera strömbrytare i deras nyrenoverade badrum. Ada flörtade in sig rejält där, charmade brallorna av dem, rättare sagt! Bra hundvakter kan man aldrig få för många. KUL att de gillade henne så mkt!


Nu ska jag fortsätta med maten.Om jag bara fick lyssna på en artist resten av livet...

..skulle det inte vara ett svårt val. ♥ Håkan ♥ Kan man bli annat än glad?!
R ligger däckad i soffan med Adaktusson, som vanligt...


Håkan på Fryshuset, vi var däääär!Det var i April vi var där och såg honom, aldeles för länge sedan!!
Hörru Håkan...Du får gärna ramla in här i lägenheten om du vill. Skulle jag inte ha något som helst emot! ;)

Ada o jag har varit ute och lekt med lilla Lolita, de brottas, jagar varandra och brottas lite mer när de träffas. Ada är som en stor tålmodig nallebjörn när det gäller henne, men kom idag på att hon kan ställa sig över/på valpen för att få en paus i busandet. :D


Som True Blood. :S

Ja, alltså, det är ju ingen höjdare med bryggkaffe, men man överlever iaf. på det. Jag antar att det är som True Blood är för vampsen i serien med samma namn. Jag saknar verkligen espressomaskinen!

Nu sitter man här igen med Fis-Lisa i knät, vaknade vid 08,00 idag. Ada har knallat omkring i rummet lite då och då på natten, men om man bara orkar ta sig ur dvalan och mummla "Ehhööhh, gåå å lägg däääj.." så knallar hon iväg till sängen igen och somnar om. :D Men vid 8 kändes det som att det var dags att gå upp och ut.

Har börjat läsa "Det missförstådda varumärket", den verkar mer lättläst än jag trodde att den skulle vara. :)


Såhär söt var hon igår när vi gick till utsiktsberget vid Telegraf. :D

Såhär pigg är hon nu.

Den här satte jag upp igår, man kan aldrig få för mycket krokar i hallen. Tack mamma o pappa. :)


Den här och......den här hyllan satte vi upp i helgen, för att täcka stora äckliga hål i väggen efter mollyskruvar. :/


Syltkakor bakade jag i förrgår, till R och även till O på hans jobb, han har blivit varslad och är deppig. :(


E o B hade sett en frallis i tidningen, så den fick vi låna och kolla i.


De tyckte att den var lik Ada.


Jag rensade i garderoben igår och hittade gamla kort som jag tagit i Norbo och framkallat själv, när jag gick i gymnasiet.


Såhär mycket blev det kvar av snön som kom igår...:(Ett förtydligande, R har inte fått kicken utan en kollega på hans jobb.


SNÖ!

Det snöar! För andra gången i år!

:D
Annorlunda dag. :D

Vaknade 06.30 av kräkljud. Ada står på mattan, som vanligt, och kräks, alltså inte "som vanligt att hon kräks" utan som vanligt att hon ställer sig på mattan de gånger hon ska göra det... :S Hmm, det där blev en konstig mening. Så snabbt skutt upp ur sängen, ut med hunden på golvet, hon kräks, äter lite på kräkset, jag torkar bort resten och sen ut på morgonkissen.

Pigg som attan (för ovanlighets skull) så jag stannade uppe, kokade kaffe (har inte hört ngt. om min espressomaskin än), åt frulle med R och kollade på Gossip Girl. Sen gick jag och Ada till utsiktsberget för idag har det varit BRA väder, för en gångs skull. Ada hade nog ätit raketbränsle och var superspeedad, frallefnattade som en galning och var inte ett dugg trött när vi kom hem, jag var helt slut, mina ben kändes som spagetti.

Åt omelett med svamp och tomater och kollade på Dog Whisperer, jag föredrar CM framför den där svenska killen som har börjat visas på TV, han är så hetsig när han håller på med hundarna, jag är INTE ett dugg impad av det jag har sett hittills. Inte alltid jag gillar det CM gör/säger heller men han är iaf. alltid lugn och behärskad.

Det senaste avsnittet med Rottweilern var en ren katastrof, tycker jag... Och familjen som hade skaffat hunden, vad TÄNKTE de med när de köpte honom?! "Men oj vilken söt liten nallebjörnsvalp, honom tar vi med hem och så kommer han nog alltid vara såhär liten och söt för resten av livet. Men oj, han blev jättestor och var inte intresserad av att leka snällt med våra barn och ligga på gräsmattan och vara söt hela dagarna." HALLÅ, ni köpte en Rottweiler, vad hade ni väntat er egentligen?! Kanske är smart att ta reda på liiiite om hundar och ffa. om RASEN innan man köper den där söööta valpen. Man slutar aldrig att förvånas...

Själv skulle jag aldrig köpa en Rottweiler, Doberman, Boxer, Schäfer eller liknande. Visst vissa av raserna är vackra men jag skulle aldrig kunna aktivera en sådan hund tillräckligt, jag har inte intresset, orken, tiden eller kunskapen. Vill man ha en sällskapshund så köper man en sällskapshund, inte en hund som behöver ARBETA för att må bra.

Jo, döingar i vattnet...

Det har dykt upp döingar här i närheten, TVÅ stycken inom loppet av några dagar... Klicka på texten här ovanför och läs mer...


Märkligt. Vi kanske ska gå till utsiktsberget någon mindre regnig dag och speja efter fler lik... Stället de hittade kropparna på ligger precis nedanför utsiktsberget jag o Ada brukar sitta och spana på...

Scary.USA!

Jag lääängtar tillbaks till Staterna!! E o B pratade om det för ett tag sedan, kusinen hade ringt och ville att de skulle komma och hälsa på, TA MIG MEEED!! Jag skulle kunna stanna där för resten av livet!! Sol, långa sandstränder, havet, Dunkin´ Donuts, Starbucks, gigantiska outlets och bilaffärer, coola kläder och prylar, äta smarriga vegetariska smörgåspålägg med horseradish på en bit rostad butterloaf grundad med "I can´t believe it´s not butter". SAAAAKNAR DET!!

REGN idag igen. R och jag hade tänkt ta en promis vid E o B med Adaktusson men det blir nog inget av det. Vi får handla mat och baka hallongrottor istället. Kanske lite blåbärspaj också. Man kan ju inte göra annat än äta, fika, mysa och kolla film när det är sådant här väder. Fan vad feta vi kommer bli. :S

Snart får vi elmätare installerade också, slut på den fria elen. Hyran kommer iofs. sänkas en del men det blir nog dyrare iaf för oss, vi har ju egen diskmaskin, tvättmaskin, torkskåp, projektor+hemmabiosystem och en massa andra elprylar... :( M går nog plus med det nya systemet, han tvättar ju i tvättstugan, har ingen riktig dator, har ingen diskmaskin och lagar typ aldrig mat. :/ D kommer nog gå hemskt mkt. back, han har ju gigantiska otäta terrarier som står och suger ström för att hålla temperaturen, hans lägenhet är ju skitvarm pga. all värme som läcker från terrarierna.

Förhoppningsvis kommer vi få nya fönster inom några år, det stod något om det i ett papper vi fick från föreningen för ett tag sedan. DET ser jag fram emot. Konstigt att de inte installerade det innan de byggde om utemiljön för flera miljoner... Det kostar ju massor att ha dåliga fönster i lägenheterna, det drar ju in massor av kalluft och läcker ut värme som det är nu, gamla otäta tvåglasfönster från 70-talet. Föreningen skulle ju ha sparat massor med pengar på att ta fönstren först, de spar ju inte in ett skit på att göra om gräsmattor, rabatter och asfalt...

Nu ska vi klippa klor. Gälller att ligga i och hålla efter de jäklarna, innan de blir för långa och börjar skrapa i golvet...


Najs.Hjälp, jag är utmanad!

Linnéa utmanade mig att lista sju saker om mig själv, både alldagliga och knäppa.1) Jag väger i nuläget 60 kg, är helt ur form och känner mig som en jättetjock korv när jag drar på mig jeansen (för det är där allt fett samlas; på låren, rumpan och höfterna).

2) Jag har tidigare varit vegan i något år, sedan vegetarian i många år och nu är jag fuskvegetarian, äter fisk och skaldjur.

3) Jag är diplomerad hästskötare, avlade prov i Vansbro och trots min extrema nervositet så gick det!

4) Jag hade alla rätt på teoriprovet när jag tog körkort och klarade första upppkörningen, ändå så är jag livrädd för att köra bil, det går bättre på natten eller tidigt på morgonen när det inte är en massa annat folk ute och kör. Det kanske är DEM jag är rädd för och inte min egen oförmåga att köra bil?

5) Jag har lidit av social fobi + tvångstankar och behandlats för det med antidepressiva + terapi i flera omgångar och år. Nu är jag "typ" botad. Fast det är fortfarande väldigt obekvämt med sociala situationer. Arbetsintervjuer är det värsta jag vet!

6) Jag har för tillfället en tatuering och en piercing (tragus) + ett töjt hål i örat (ca 1 cm). Hade som mest 4 piercingar (tungan, nipple, mouche, tragus) och hur många hål i öronen som helst.

7) Jag har sökt till högskolan två gånger (Något program som innehöll litteraturvetenskap i Falun och "Journalistik med samhällsstudier - inriktning idéhistoria, 180 poäng" på Södertörn), blivit antagen och hoppat av precis innan start. Har även gjort Högskoleprovet, vad det nu skulle vara bra för...Jag utmanar: Christine, Linda, Anna, Johanna och Erika!
Nu har vi sett nya Bond-filmen, helt OK. :D

Dags att sova, ska till stallet imorgon, tidigt.


Vin och klipptid.

Var till Systemet för en gångs skull, inte ofta jag besöker det stället. Köpte två flaskor vin (lika bra att passa på när man ändå är där), som enligt beskrivningen skall likna "Neoh", kommer från Portugal, tillverkas i samma distrikt, innehåller samma druvor. Var en tillfällig nyhet så får se hur länge det finns kvar, ska prova det ikväll och se om det är bra eller ej. '

Lyckades boka en klipptid också, nästa vecka,på Fredag ska jag äntligen få bli av med lite hår. Eller mycket. Jag är så trött på skiten. Ibland funderar jag på om jag kanske borde raka av hela skiten med hårtrimmern. :S

R ska på middag idag med sitt jobb, någon leverantör som bjuder på mat inne i stan. Det var något Steakhouse de skulle till. Jag blir ensam hemma med Ada, vi ska prova vin och kolla på Ghost World, var längesedan jag såg den.

Men nu ska jag skriva klart inlämningen. Och fundera mer på hur jag ska lyckas knåpa ihop 20-40 sidor marknadsplan. :S :S :S

Inget svar...

...hos frisören. Det verkar svårt att komma i kontakt med dem, försökt ringa ett par gånger under dagen, hoppas på bättre lycka imorgon.

Saknar espressomaskinen, nu är man ju tvungen att dricka bryggkaffe. :S Hoppas att det går snabbt där nere hos Krups Service.

Ska fortsätta läsa i Marknadsföringsboken nu, så jag blir klar med veckans uppgifter någon gång.

Tillägg till önskelistan.

Angående handdukarna jag önskar mig från Jysk så ser de ut såhär:Den färgen jag önskar ser ut såhär, jag har redan tre små gästhanddukar ur den här serien med den här färgen men behöver komplettera med fler och även större (de är jättebra, tjocka och mysiga och håller sig fina tvätt efter tvätt). De säljs nu i sådana här paket om 4 små och 2 stora för 200kr i stället för 399kr.

Kostar inget att önska sig saker och ting. ;)
Espressomaskinen inlämnad.

Nu är den i Electrolux Homes händer, de skulle försöka få iväg den så snabbt som möjligt till Krups Service, idag eller imorgon. Skulle ta upp till två veckor innan jag får veta om den är lagad eller om jag får en kredit på den. Hoppas att jag får en kredit. Vill inte ha tillbaks den när jag har läst och hört om alla jäkla fel som den där maskinen har. Hon i affären sa att de inte ens ville ha Krups i sortimentet pga. den kassa kvaliteten men att de var tvungna. Kul att de sålde på mig en sådan då och sa att den var såååå bra. Tack för det! Hon sa att jag hade ju iaf. lyckats ha den i nästan ett och ett halvt år utan problem, det var tydligen en bedrift när det gällde den där apparaten. Aldrig mer KRUPS!

Tydligen så hade Krups lämnat ut nya apparater utan att ens försöka laga dem förut men nu var det inte så längre sa hon när jag frågade om de inte bara kunde byta ut den när de vet om att de där maskinerna är dåliga... Ännu ett skäl till att inte köpa något mer från KRUPS.

Ada och jag har roat oss med att skriva önskelistor.

Ada
 • Flexikoppel, Summertime, färg: rosa, 5 meter, BAND inte lina. Skall klara minst 15 eller 20kg.
 • Mjuk hundsäng, tillverkare: petcare, färg: beige med vita stjärnor. Sett på Djurmagazinet för 379kr (den som var i rätt storlek).
 • Väggkalender med Fransk Bulldogg, för år 2009.
 • Inget snask eller ben, funkar inte för hennes överkänslighet. :(Fin va! Och bättre än det flexikopplet vi har nu, det har lina och inte band, som denna.

Sara
 • Kaffebönor, lyxiga! ;)
 • Handdukar och badlakan från Jysk, "Grande Rib", mörkgråa.
 • Presentkort H&M, jag behöver bla. nya underkläder...
 • Elements bärbar hårddisk, den jag har är FULL!
 • Håkan Hellström, The Killers och The Cure t-shirts.
 • En stor fototavla på Håkan Hellström, svartvit! :D


Jag ska försöka lära mig att virka och sticka. Har sett en massa fina grejer man kan sticka, hund- och människotröjor, mössor och annat kul, rivit ut en massa fina mönster. :) Mamma, du får lära mig över julhelgen! Men det verkar sjukt svårt när man försöker tyda mönstren jag vill använda...


Förresten, vi träffade en fralla idag, tre år gammal hane, "Tiger". I Sickla. Jag var såklart tvungen att gå fram och klappa och fråga en massa frallafrågor. :D


Inte fått ngt. gjort.

Föga förvånande så har jag inte fått ngt skolarbete gjort idag, än. Har lyssnat ljudbok och myst med Ada som absolut ska sitta i knät framför datorn, hon väger över 11kg så det är som att ha en stor sten i famnen.

Funderat en massa på vart jag ska gå för att klippa håret, det måste göras snart för det är odrägligt långt och trassligt. Ska ta av iaf. 10-15cm. Det är så jobbigt att tvätta och få torrt när det är såhär långt, tjockt och tungt.


Trassel som ska BORT, kolla vilken härva med hår där i spegeln!

Var hos Stormy igår, åkte ut tidigt för jag hade tänkt rida med Marianne och en ny medis, de dök inte upp så jag stressade dit i onödan. :S Höll på att köra rakt in i baken på en buss som stod bakom en kurva för att jag hade så bråttom, riskerade liv och lem och så fick jag rida ut ensam iaf. Bättre lycka nästa gång kanske. :)

Var bra ridväder, lagom kallt och disigt så det var inte så jättemycket folk ute som man riskerade att krocka med. Stormy var pigg och glad, red med sporrar och det var helt ok.

I lördags var vi i Gubbängen och åt mat med R´s mormor och morfar. D målade av en bild jag tagit på Ada och han är duktig. :) Ada skötte sig jättebra under middagen men hon tog på sig uppgiften att städa golven i lägenheten med jämna mellanrum och två gånger fick jag plocka bort vassa trätandpetare ur munnen på henne. LIVSFARLIGA HUND!

Nu REGNAR det, som vanligt.

Måste försöka ta tag i Marknadsföringsboken nu. Har lite över 20 sidor kvar av de 80 vi ska ha läst till på Söndag, sen har jag massor av arbete kvar på Marknadsplanen, en diskussions- och en inlämningsuppgift kvar för den här veckan.

Måste ringa till Electrolux Home om min j*vla espressomaskin (Krups XP7200) som har börjat krångla (sprutar ut vatten istf. espresso, är full med kaffe och sörja inuti)... *suck* Det blir -alltid- problem med allt man köper. Har bara haft den i 16 månader och redan är det fel på den, tur att Krups har en garanti på 24 månader iaf, om de jäklas på affären så kan man ju visa upp garantilappen och slippa mer bråk, förhoppningsvis, det gäller att vara förberedd. Sådana där försäljare brukar vara riktigt hala och ovänliga ibland. :S


Vad svårt det var att ta kort på sitt eget hår, nu syns trasslet i spegeln lite bättre, kanske. :)


Ett personlighetstest.

Som stämmer förvånansvärt bra!


Se resultatet HÄR.
Tröttis.

Klockan är 11.45.

Ada har ännu inte klivit upp ur sängen, ja ur -min- säng. Hon var uppe och sprang tidigt imorse och hoppade sedan upp och la sig bredvid sin hjälplösa, helt utslagna matte i sängen, hon vet att jag inte orkar eller kan säga till henne när jag ligger i min komasömn. Smart tjej.

Hon har ju också lärt sig att när jag stänger för sovrummet med gallret och ska lämna henne ensam så kan hon smyga sig upp i vår säng och lägga sig utan att bli nerputtad. Vi har träffat en hemlig tyst överenskommelse om att det är ok att hon ligger där när vi lämnar henne ensam, hon blir väldigt lugn av det och har inte gett ifrån sig ett endaste pip sedan vi kom överens om det, nästan som att hon ser fram emot att vi ska lämna henne så hon får mysa i den stora sängen. Ibland hinner jag inte ens ut ur rummet innan hon skuttar upp och lägger sig. Då har jag sagt till henne att "lite diskret kan du väl ändå vara, du vet ju att du egentligen inte får ligga i våran säng" *mutter*. Hon är så söt så man blir ju bara full i skratt när hon håller på med sina olagligheter. :D

Skall tilläggas att hon -aldrig- hoppar upp i sängen annars, sker bara ibland när jag sover på morgonen och vill sova liiite längre, om jag ber henne hoppa upp och när vi lämnar henne ensam. På kvällen/natten/dagen sover hon i sin säng.

Såg precis att damen har kräkts inatt. Men allt var uppätet, bara en stor fläck på mattan, som får åka in i tvätten igen. Märkligt att jag inte vaknade, jag brukar alltid vakna när hon hulkar och ska spy. Antagligen därför hon inte har gått upp än, pga. spyan, hon är nog lite deppig och nere, kanske mår illa fortfarande. Stackars liten. :( Men nu måste hon ut snart, så hennes blåsa inte sprängs.

En lista.

4 arbeten jag haft:

1. Optikerassistent

2. Servitris/Städerska på herrgård

3. Bensinmacksbiträde OKQ8

4. Receptionist hos Friskis o Svettis


4 filmer jag kan se om och om igen:

1. Dawn of the dead

2. Darling

3. Ghost World

4. Shaun of the dead


4 ställen jag bott på:

1. Norbo

2. Säter

3. Rättvik

4. Saltsjö-Boo


4 tv-serier jag gärna ser:

1. Dexter

2. Gossip Girl

3. Nip Tuck

4. True Blood

 

4 ställen jag vill åka till:

1. USA, igen!

2. Japan

3. Ryssland

4. Absolut INTE Afrika


4 favoriträtter:

1. Sushi

2. Morotskaka

3. Biscotti

4. Espresso/Latte


4 ställen där jag trivs:

1. Skogen

2. Dalarna, hos mamma o pappa

3. Stallet på Ingarö

4. Passagerarsätet i bilen

 

Sno gärna listan, som jag gjorde, gör om den och lägg in i DIN blogg!

 

 

Jag bjöd M och R på tacos igår, det uppskattades. Fan vad gott det var!

 

Åter till den j*vla marknadsföringen, gillar inte den här kursens upplägg alls. Det skulle kunnat vara en riktigt rolig kurs men som den är upplagd så är det bara

Å N G E S T.

 

 

 


Filmtips!

Vi har sett en del bra filmer på sistone också!

 • Transsiberian (RIKTIGT bra och spännande, mycket Ryssland)

 • Ten Inch Hero (Feel good)

 • Das Experiment (Tysk och läskig)
Roligt folk för en gångs skull!

Igår när jag o Ada var ute på EM-promisen träfffade vi en liten blandisvalp (shih-tzu/lhasa apso) på 5 månader vid fotbollsplanen, sen dök det upp en taxvalp, också 5 månader gammal. Vi släppte hundarna och jisses vad de rejsade!!! Ada var helt vild o galen och lekte som aldrig förr, hon gav inte upp efter ett tag heller, som hon annars brukar. Hon jagade och blev jagad, rullade runt, hoppade över dem, blev klättrad och biten på, och hon ÄLSKADE det. Hon är nog mer som en valp i huvudet, lite efter i utvecklingen kanske? Hon känner sig hotad av äldre hundar och blir osäker. Men med valparna vågade hon släppa loss och det var så himla kul att se! Jag bara stod där som ett fån med världens största leende på läpparna. :D
 
Gick runt på små moln sen resten av dagen, vilket sammanträffande att man helt plötsligt möter två helt okända personer, på samma gång, som har hundar i samma storlek som en själv, är supertrevliga och hundarna klickar på en gång och har hur kul som helst ihop. Träffade en liten bichon på kvällen som OCKSÅ var 5 månader, han brukade leka med blandisen ibland. Man borde ordna en dejt med alla 4 hundarna, nyttigt för dem att få umgås, leka och ha kul med hundar i samma storlek. :) Hoppas att jag träffar dem igen!!

Jag längtar efter SNÖ!!! Bilden från förra vintern.

Ja just det, vi var på Rusta igår och köpte bla. två tavellister i äkta ek, 60 cm långa, bara 29 kr st! Ska sätta dem framför hålen där vi hade fronthögtalarna förut, kommer bli skitbra! Så kan man ställa foton på Ada där och snygga LP-skivor, variera efter humör, lätt och snyggt!

Gillar du hundprogrammen på TV? En tänkvärd artikel om det hela. HÄR.


RSS 2.0