Försäkring. :(

Fick nya priset på Adas försäkring idag, shit vad dyr den har blivit, valprabatten är ju borttagen nu när hon är en gammal brutta. Är åtskilliga tusen de vill ha, över 4000. Kanske ska ringa Agria o se om den blir något mer överkomlig i pris om man ändrar vissa saker i den... Som det är nu har vi ju den allra bästa som finns (den täcker typ allt man kan tänka sig o lite till...) med lägst självrisk och högst ersättningstak.

Man kanske ska gradera ner sig till den som är snäppet under som också är bättre än bra, jag menar, kremering, som ingår i denna, kan jag betala själv om det kommer behövas och få medicin för 400 är ju helt ok, 800 har vi nu. Rehabilitering 3000 istf 6000 kan man ju också tycka är ok. Så vi hoppar nog ner ett snäpp och ser vart vi hamnar då i pris. Lägsta självrisken ska jag nog ha kvar. Men kanske hoppa ner ett snäpp även i ersättningstaket, beror på hur mkt skillnad det är. Kanske behåller det om det inte är så stor skillnad mot det högsta som vi har nu.

Packat för båda resorna och planerat lite till, badat Ada, som INTE tyckte att det var kul att behöva stå och vänta på att schampot skulle verka. Mycket oljud som kan komma från den lilla kroppen när hon är missnöjd med ngt. :S

Nu ska jag ta Adaktusson och kanske R, om han orkar, med ut i skogen på promis, igår gick vi två långa rundor, en ensamma och en med D jättesent på kvällen/natten så idag blir det nog inte så långt.

Måste tömma kameran nu och bränna alla bilder från den så den är tom till Tysklandsresan. Tar nog lite tid. Mycket som får plats i den.

Sen när alla måsten är klara ska jag läsa lite mer i en av alla böcker jag lånat från biblioteket, de hade fått in massor av nya pocketböcker när jag var där sist och jag var bara tvungen att låna allihopa. Så nu har jag en rejäl hög med böcker att beta av. Just nu läser jag "Tyskungen" av Camilla Läckberg, hon brukar ju vara ok så jag hoppas att denna är värd att ta sig igenom, är rätt tjock.

Nä, måste hälla i mig en kopp kaffe innan jag tar ut Ada, annars kommer jag inte orka. :DResan bokad + hyrbil.

Nu har vi bokat resa till München och även hyrbil. Ska ev boka hotell för första natten också, får diskutera det med M. Skulle vara skönt att veta att man har ngnstans att dumpa grejerna så man kan gå ut på stan på en gång isf att behöva tillbringa kvällen med att leta boende...

Tog en långis med Ada o R idag, soligt o fint, Ada var pigg och glad, slängde sig i vattnet när vi gick förbi sjön. Flera gånger. :) Det var rätt djupt också, men hon kravlade sig upp snabbt som attan, man blir impad av hennes snabbhet o vighet, hon ser ju inte så rörlig ut när man tittar på henne.

Äh, trött. Sova o planera mer imorgon, även handla mat inför Storholmen.
Blir nog Tyskland iaf...

München. Verkar vara en bra stad med mycket inom räckhåll, man kan besöka Dachau, Eagles Nest, kolla på BMW-museum, gå ut på schyrriga krogar, prova vin på vingårdar och titta på ölhallen där Hitler höll sina första tal. :)

Flygbiljetter är ganska billiga, hyrbil blir också rätt billigt, sen tillkommer ju soppa och boende (vi tänkte ta in på olika B&B). Kan bli kul, om det blir av. M verkar taggad iaf!


Semester.

R hemma med mig o Adaktusson denna vecka. Vi ska packa o planera inför nästa vecka.

Funderar på att åka utomlands om nån vecka, SKottland kanske. M ville ju till Tyskland, bila. Men det blir för mkt bilåkande o för dyrt, bättre att flyga till Skottland eller ngt.

Finns det något tristare än fotboll?!

Nej, det finns det inte, så vad bra att det är slut på eländet för Sveriges del nu.

Ada har bökat omkring här hemma nu på morgonen och nu ligger hon utslagen på sidan och sover, på golvet. Hon har fått för sig att sängen är hennes nya sovplats men det uppskattas inte av husse och matte, igår morse när hon hade smugit sig upp hittade jag en fästing i sängen som hade sugit blod och var rund som en kula, iofs var den pyttepytteliten men ändå, det är en av anledningarna till varför jag inte vill ha hundar i sängen. :S

Husse ska införskaffa JW med anka idag i Sickla. Jag o Ada ska gå långpromis i skogen och sen göra en av veckans två schamponeringar med "Etiderm".

Ser ut som att det kan bli dåligt väder idag, smutsgrått på himlen. Hoppas inte det börjar åska o regna när vi är ute i skogen bara.
Adas första goodiebag!

Igår, eller var det förrgår?, fick Ada ett brev på posten från sina kompisar på fyrbent.se. Hon blev så glad att hon inte kunde sitta stilla och posera mer än några sekunder innan hon högg in på snasket! Men underbart är kort, nu är det slut på godis och tuggben för hennes del. :(


Fin skarf va?! Passar så bra till latmasken Ada! :)


Matte tror inte jag kan simma så jag fick en flytväst som jag ska ha på semestern i skärgården.


Svar på biopsierna.

Vetten ringde nyss och det är inte demodex, tyvärr så är det någon slags allergi, det var något med vita blodkroppar som de hittat i provet. De hade färgat o grejjat med hudbitarna på labbet, för att se om det var svamp eller ngt, men inget sådant hittade de. Det var därför det tog så lång tid.

Så nu ska jag prova att plocka bort alla godisar, tuggben och sådant och ev. börja ge Hills d/d eller kanske Standardt Hjort, som är ett "rent" foder utan en massa skräp iblandat. För vetten sa att d/d var som vanligt foder med en lite mer ovanlig proteinkälla, det fanns lamm eller anka. Lamm äter hon ju nu så isf får det bli anka. Hjort har hon aldrig ätit så det borde man ju kunna prova med. Ska fundera på det över dagen och bestämma ikväll hur vi ska göra...

Urk, det här suger. :(James Wellbeloved är nog bättre än Standardt Hjort som innehåller kyckling, ägg, gris. JW är renare, trodde Hjorten var ren men det var den inte vid närmare granskning. Om jag kör ris/ankvarianten av JW (som -bara- innehåller animaliska ingredienser av anka) borde det väl funka likabra som d/d, jag gillar inte Hills så vill helst slippa använda det... + att det är snordyrt, 750kr för 14kg. JW är också rätt dyrt, 549 för 15kg, men inte så extremt dyrt som Hills. Standardt Hjort kostar 509kr för 12kg så det bästa och "billigaste" är väl JW, som jag dessutom tycker verkar väldigt bra och som jag vet att Ada gillar, har köpt kex från dem och fått provpåsar på fodret som hon har vräkt i sig. :)

Standardt Hjort har 23/14, JW Anka har 21/10 (protein/fett). Har även läst att allergiska hundar kan må bra av lägra proteinhalt i fodret och Ada brukar inte må bra av för mkt fett så där plockar JW en poäng till...

Hills ankfoder innehåller "animal fat", står inte vilken sort, kan ju vara bra att veta när man köper allergifoder, även om det kanske inte är så mkt protein i fett, men iaf. :S

Samlat ihop alla animaliska ben, godisar och annat nu, blir till att skänka bort det godis som är kvar till E o B´s grannar. Hoppas dom vill ha det, synd att slänga.

Plockat stygnen.

Har plockat stygnen på Ada nu, det har läkt ihop bra efter biopsierna. Men det var ingen lätt match, hon avskyr att bli lagd på rygg och dessutom fasthållen, kämpigt värre. Men nu är de borta iaf.

Vetten ringde, labbet hade inte gjort klart proverna vilket tydligen var olikt dem, hoppas bara att de inte slarvat bort hudflärparna! Avbokade tiden vi hade inbokad på Onsdag så jag inte lyckades få ur vetten V A D man skulle kunna göra på det besöket, hon svamlade om kortison för Adas hud såg ju så HEMSK ut (hemsk tycker jag inte att den är nu, lite röda prickar här o där ibland, mer vid stress och värme).

Men nej, jag vill inte ge kortison hon har ju inget besvär av utslagen (alltså, de kliar inte eller gör ont), jag vill ju veta vad som orsakar problemen, inte bara bota symptomen tillfälligt, det verkade inte riktigt gå in.

Så jag sa att vi hade ju talat om att byta foder till hydrolyserat allergifoder, och ja, det kunde man ju göra men då var jag ju tvungen att komma in på det bokade besöket för en förklaring av hur man gjorde.

What, vi talade ju om det sist, inget annat än specialmaten i minst 8v, det kan jag väl klara själv utan att komma in på besök..? Sen det man gör därefter kan man ju ta då, men det behövs väl inte något besök nu för det?! Sen sa hon att man kan prova Hills d/d, det var allergivänligt. Ska kolla upp vad det fodret innehåller, det verkar inte vara ett med sönderplockade proteiner iaf, så då kan jag kanske likagärna använda tex. Standardt Vild Hjort? Eller?

Om Hills d/d: "Helfoder med utvalda råvaror för hundar med foderöverkänslighet och/eller hudproblem. Finns med vitfisk, ägg, anka, lax, hjort  eller lamm."

Om Hills z/d: "Allergifoder med hydrolyserat protein."

Ja, nu ska jag gå ut med Ada, ge henne krubb och sen sova. Kanske ska upp med R imorgon och lämna Focusen på lack då, idag blev den klar precis innan stängning så vi hann ej hämta den. :/
Lambdasonden.

"Förvärmda givare fram till mitten av 1990-talet, kan behöva bytas efter ca 10000 mil.
På moderna, OBD-2 kompatibla bilar, beräknas givaren behöva bytas först efter ca 16000 mil."

Jag antar att vår bil räknas som en modern bil då den är från 2004... Har gått 6000mil, så V A R F Ö R går saker sönder hela tiden som inte ska gå sönder förens om många många mil...?? A mystery to me... Jag ska köra bilen direkt till lackverkstan efter att jag löst ut den från Ford idag iaf. Sen ska den B O R T!!!

Gasspjällslägesgivaren, den bytte vi väl förra gången tror jag. Märkligt.

Här hittade jag infon som jag klippte ut, man kan även se bilder på delarna, mycket intressant. :)Kollade precis på en sida som handlar om vår bilmodell, tydligen så är det ett vanligt problem att lambdasonden går sönder på den här modellen OCH att det börjar rassla från plåten vid katalysatorn, som vår också gör. Kul bil man har, hoppas att den inte drar på sig de andra vanliga felen som också stod med på sidan, innan vi hinner sälja den.

Just det, ett till av felen på sidan har den ju också lyckats få, det blinkade i instrumentbelysningen (värsta discolampan) så den var tvungen att göras om och de tog bort möjligheten att ställa den i olika lägen. Det gick på garantin som tur var, annars hade vi ju struntat i att åtgärda det.
Nu ska den bort!!

Lämnade Focusen på verkstan imorse, nu ringde de R o sa att det är en ny grej som är trasig, Lambdasonden, skulle kosta 2700kr men blir 2000kr på försäkringen... Sååå trött på den där bilen och på Fordverkstan, de är så otrevliga och man känner inte speciellt stort förtroende för dem. Men nu ska den bort, den kommer ju inte sluta gå sönder så det blir billigare i längden att sälja den och skaffa en ny bil.

Ada var lös i skogen hos Stormy igår, hon är så duktig när hon går med på ridturen, lyssnar bättre på mig när jag sitter på hästryggen än annars, jag sa "sitt, stanna" och hon satte sig bakom Stormy tittade med stooora ögon upp mot mig och satt kvar fastän vi började röra oss ifrån henne, sen kom hon springandes i lagom takt o höll bra avstånd när jag ropade på henne. :)

Fick plocka två fästingar på henne sen, en liten vuxen och en pytteliten nymf. Första fästingarna för henne, och dom hade redan bitit sig fast! Snabba som attan.

När vi kom hem badade jag Ada med "Etriderm" och eftersom det luktade sumpråtta från avloppet var jag tvungen att rensa det, det var bara en månad sedan jag rensade det men det såg ut som att vi födde upp en grudgebäbis där nere, MASSOR av sörjigt hår som blockerade vattenlåset och samlade upp all skit som rinner ner där, inte undra på att det luktade. :S Men nu är det renare än rent och stinker inte längre. Hoppas att det dröjer länge innan jag behöver demontera det igen. Jag försöker ju borsta igenom håret och sortera bort alla lösa hår från det som sitter kvar på skallen innan jag duschar men ändå samlas det massor i avloppet, konstigt att jag fortfarande har något hår kvar.

Snart midsommar också, kul! Vi ska grilla av D´s lax och äta jordgubbstårta som mamma ska göra. E sa något om en potatisgratäng också.... Lääängtar! Äta är ju bland det bästa som finns!

Jo just det ja, det har jag inte skrivit här, jag har börjat äta fisk och skaldjur, låg och funderade en natt på det och tänkte att "varför inte, jag skulle kunna tänka mig att fiska upp en fisk, döda den och rensa den själv, då kan jag ju likagärna börja äta det igen när jag tänker så." Har nog blivit barbarisk på gamla dar, det kanske är Ada som har påverkat mig...?


Självklart så glömde jag fota Ada igår, här är en bild från i våras när hon var med hos Stormy.
Stallet!

Idag ska vi ut, hela lilla familjen, till Ingarö och Stormy, måste komma ihåg kameran idag så jag kan föreviga Adas kärlek till Stormy! :) Dom är så söööta tillsammans.

Ficusen står ju fortfarande och deppar (skall lämna den hos Ford imorgon) hos E o B så vi har bara Mustangen just nu, den vågar nog R inte släppa iväg mig ensam i så därför följer han o Adaktusson med, för en gångs skull. :)

Har nästan slut på färskfoder men eftersom R är så lååångsaaaaam och inte går upp fastän både jag o Ada försökt väcka honom så hinner vi inte till djuraffären i Gustavsberg idag...:( Tur att hon äter torrfoder också, så mat får hon ju, även om färskfodret är slut, men hennes mage blir så bra av färskfoder så jag vill helst att hon äter det varje dag... Vi får väl köpa mer imorgon eller på Tisdag, fast bara några enstaka paket så vi inte får frysen full med obrukbart foder ifall vi ska börja med allergiutredning. :S

Nu ska jag lyssna klart på ljudboks-CD´n som sitter i spelaren, i väntan på att R ska bli klar med sin frulle.


Tråkigt att vänta...

Just det ja, vi provkörde två bilar igår, en i10 o en Piccanto, små och billiga men inte så jätteroliga att åka i, duger iaf gott o väl som andrabil. Jag gillade i10:an bäst fastän den var sämre att sitta i, man satt liksom högt, till allas beskådan, fast den var så sjukt lätt att köra o man svängde på en tioöring! Rätt pigg o tyst. Stereon var ju ett riktigt skämt, men skit samma. Man kan ju inte få allt!

Hälsade på J också, han var som vanligt. M var odräglig, som vanligt. Ada var hos E hela dagen, gick bra. :)
Vetten.


Ringde precis till vetten o frågade om de hade svaret på biopsin, men det kunde de inte se att de fått. De skulle återkomma på Måndag, jag undrade också om jag verkligen måste komma på besök på Onsdag, om jag inte kan plocka stygnen själv, och det tyckte de att jag kunde. Så jag slipper ev. besöket på Onsdag.

Om det inte är Demodex så kan jag ju likagärna börja med allergifoder/utredningen själv o få mer instruktioner på telefon, vi talde ju om det sist så jag vet ju hur det går till, har även läst på nätet om det så det ska vi nog fixa själva. Onödigt att åka dit om det ej behövs. R kan ju svänga förbi efter jobbet nån dag o köpa allergifoder, om vi ska ha det.

Fått tillbaks pengar från försökringsbolaget igen, ska skicka in papperna från sista gången också, hoppas att det går lika bra som innan, snabbt o smärtfritt, min mardröm är att de helt plötsligt ska ifrågasätta varför vi är hos vetten så ofta o inte vilja betala tillbaks de pengar jag lagt ut...

HIttade ingen scarf i Centrum. Ska kolla Sickla, för vi åker nog dit o till Forum idag eller på Lördag, ska nog hälsa på J också o kanske gå på bio. Jag vill se Indiana Jones. :)

Såg en BMW 840 eller 850 idag när jag var till Centrum, och en vit bullterrier, den var så STOR, är de verkligen så stora? Samma size som en golden, typ, lite mindre. Fast det finns väl vanliga o sen miniatyrer, det kanske är de små jag sett förut. Vad konstiga de är i ansiktet, avlånga o konstig form, de ser mer märkliga ut än frallorna.


En utslagen Adaktusson.


Ödlevakt.

Matat D´s ödlor nyss, Ada var med och hjälpte D att städa golvet. D är i Hultsfred o kommer hem på Söndag. Hoppas ödlorna lever tills dess...

Igår fick Ada värsta attacken när hon stod o vräkte i sig torrfoder, började hulka och kipa efter luft, ett tag trodde jag att hon skulle stryka med. Hon spydde upp en hög med torrfoder men fortsatte hulka o såg helt skräckslagen ut. Skakade o låg o såg döende ut. Jag tänkte; ska man åka till vetten, nej, det hinner man nog inte, bättre att försöka rädda henne själv, så jag grävde henne i munnen/halsen men hittade inget o klappade henne på magen, ruskade på henne, efter ett tag så var hon som vanligt igen. Jag tror det kan ha kommit spyor i näsan på henne o att det var därför hon snorklade o höll på efteråt. För sen drack hon vatten o var som vanligt.

Vad ska man göra om de sätter i halsen egentligen? Man står ju helt handfallen när det väl händer, o att sätta sig i bilen o köra till djursjukhuset är ju inte aktuellt, hinner dö innan man kommer fram... Tar minst 40 minuter att komma innanför dörrarna där.

"Etriderm"-schampot verkar vara väldigt bra iaf, hon kliar sig mindre och är skitfin i pälsen, blank o ser verkligen ren ut. Kan jag rekommendera, var drygt också! Fast det kostar ju lite mer än hundaffärsschampon, 158kr gav vi hos Apoteket, vetten skulle ha 180kr... Jämför man med Espree så är det ju inte så fasligt mkt dyrare, det kostar väl runt 129kr om jag inte minns fel.

Hörde lite åskmuller när jag gick ut med Ada efter ödlematningen, det ser svart ute på himlen men det drar bortåt så vi slipper nog åskan. Synd, för det är så mysigt.

Ang. talböcker, nu lyssnar jag på "Orkestergraven" av Unni Lindell, har kommit till skiva 5 av 9, har väl inte hänt så mkt än så jag vet inte om jag kan rekommendera den...:S Lite seg änsålänge. Men jag läste "Midvinterblod" av Mons Kallentoft nyligen och den var bra! Likaså "Skuld" av Karin Alvtegen. :)

Nu ska jag cykla till centrum o fylla mobilen, ta en sväng förbi biblioteket och kolla om jag hittar en sån där scarf i djuraffären, R sa att han sett en sådan sist vi var där. :)

Just det, såg en skräckfilm igår, "Knock Knock", var jätteäcklig och lite läskig. Helt ok.
Om jag hade haft inkomst och pengar...


...skulle jag beställa en massa saker härifrån ---> fyrbent.se.


Lista på grejer som jag skulle köpa om jag hade en massa pengar:

 • koppel o halsband, kanske också en sele från ----> MacLeather, den ljusbruna färgen. Sååå fint!
 • mysigt vinterhalsband från Hurtta med teddyfoder o reflex
 • tjuderskruv med spirallina
 • flytväst
 • ProCollar halskrage, för de tillfällen när Ada inte kan låta bli att slicka på tassarna...
 • Ceasarduken, superabsorberande handduk, den jag fick av mamma är jättebra när jag har badat Ada.
 • kylduk och kylhalsband
 • klosax giljotinmodell, den jag har nu som ser ut som en vanlig tång hatar Ada, hon kanske skulle hata denna med men värt ett försök.
 • lite nya täcken, regn o vinter
 • nya matskålar, som inte glider omkring
 • massor med leksaker och tugg!!
 • roliga scarfes, tex. den som det står: "Jag ligger hellre på soffan" på. Skulle passa så bra till Ada! ;) "I love cats" eller "Here comes trouble" skulle inte vara helt fel det heller.. :) "Vakthund", ja kanske. :)

Nu blev det soligt, bäst att ge sig ut i skogen igen.

Gå slingan idag igen? Regn?

Ska ta ut Adaktusson på en promis, får se om vi går hela slingan idag igen, igår gick vi, ensamma (R sov och M öppnade inte dörren), hela rundan o kom hem runt 21.00, tog väl ca en timme. Hon var pigg som attan o sprang före o rejsade när hon var lös. När det är sånt här väder, lite mulet o gråkallt, då är hon i sin bästa form. När det är varmt orkar hon knappt gå ner till bussen o vända.

R var på livräddningskurs igår, det var tydligen intressant och han var impad av brandmannen. Skönt, då behöver man inte oroa sig för att han ska stå helt handfallen om det händer ngt.

Kommer nog börja regna närsomhelst nu, ser väldigt grått ut, kanske tar en tur upp till utsiktsberget istället, kolla om vi ser vart det brann. Man såg inget från elljusspåret igår.

Måste fylla min mobil också, handla mjölk, smör och lite annat. Jag har tagit ner cykeln till gården nu och gjort ren den, pumpat däcken (som nästan var helt fulla trots att den stått på ballen hela vintern!) och smort upp kedjan så med cykeln går det på nolltid att ta sig till centrum. :)

Börjat lyssna på ljudböcker, aldrig gjort förut, eller jo, en har jag hört, Bröderna Lejonhjärta på kasett när jag var liten, och så alla Tintinband förståss, som jag lyssnade på när jag skulle sova... Men det här är första gången jag lyssnar på vanliga romaner, föredrar nog att läsa men det är lite kul med variation. Man kan ju göra manikyr på sig själv eller hunden under tiden. :)


Gullunge...Det regnar! :)

Skönt, det kommer lite regn. Brann i Lännersta igår så det behövs verkligen. Gräsmattorna är helt sönderbrända, hoppas att de repar sig av regnet så det blir grönt o fint ute snart.

Vi lämnade Ada hemma igår kväll o cyklade ner till Gustavsvik, längs vattnet nere vid Boobadet, hem till E o B, vattnade gräsmattan o blommor där + tog in posten, cyklade till centrum o handlade sushi. Sen kom M lagom till maten var uppäten och ville ha sällskap till Lokala Turken för glassköp, han bjussade, kors i taket! Ada o jag hängde på, R hade mat kvar o fick stanna hemma.

E o B kommer hem imorgon och idag åker D till Hultsfred, så nu ska vi vara ödlevakt åt hans ödlor, mata dem o ge vatten.

Badade Ada innan frulle den här morgonen, hon gillade inte att behöva stå o vänta på att schampot skulle verka. Man ska låta det sitta i 10 minuter innan man sköljer av det. Men nu är hon blank o fin i pälsen iaf, hoppas det hjälper mot utslagen o klådan också, Etiderm heter det, från Apoteket, vetten rekommenderade.

BILJÄVEL!

Focusen är ju bara sååå underbar, nu lyser motorlampan igen, TREDJE gången det här året! Hämtade den ju nyss från verkstan där de hade fixat rost på insidan av dörren, på garantin men ändå, det finns ju roligare saker att göra än att springa där med bilen hela jävla tiden. Det här kommer inte gå på garantin, det har det inte gjort tidigare iaf, enda chansen att få det på ngn garanti är väl att det är samma sak de bytte som har gått sönder igen, men då säger de säkert att det är ngt nytt fel så vi får betala iaf, hur ska vi kunna kolla upp det liksom...

Nyss ute med Adaktusson, vaaarmt idag också, blåsigt o mulet men kvavt. Ska laga mat nu o sen gå till centrum o köpa schampot till Ada.

Det finns ett hus i villaområdet mitt emot oss som är så vanskött, kollade upp namnet på postlådan (här kan man hitta en massa fakta om personer man vill kolla upp) och det är en gammal gubbe som fyller 67år om 35 dagar, han är säkert helt ensam, man kanske borde gå o gratta på födelsedagen o fråga om han behöver hjälp med huset...?? Ser sorgligt ut, säkert inte gjort ngt med huset eller tomten sedan det var nytt, för typ 35 år sedan...

Förresten, blev riktigt överraskad när jag gjorde mat åt Ada igår, när jag delade färskfodret så hittade jag stora träbitar i maten! Jag har läst om folk som har hittat hönsnäbbar o klor i andra märken av färskfoder men inget om BRAVO PLUS som jag ger, och klor o näbbar är ju mer naturligt att hitta i hundmat än träbitar, kanske är det så att de fyller ut maten med sågspån, det ryktades ju att vissa torrfoder fylldes ut med det om jag inte minns helt fel.. Men färskfoder, vad har träbitar att göra i det?! Ska tala med djuraffären o även maila tillverkaren...

Plockade ur lite bilder ur kameran...


Jag har ju alltid sagt att D´s ödlor är korkade, här är beviset...


På D´s födelsedag passade Adaktusson på att smila in sig hos pensionärerna (som den pensionärshund hon är) o även knycka en plats i svärmors soffa som annars är förbjudet område...


Ada gillar ödlor men...


...blir ibland lite för ivrig i sin kontakt med dem.


Ja just det ja, i Dalarna hos mormor fanns det mkt gott gammalt torrt gräs att äta, perfekt för en ko som Ada! Vi längtar redan tillbaks!


Smarriga myror fanns det också hos mormor! Mums! :)


Jaha, det här var nationaldagen, Karlavägen.


Och sist men inte minst; träbitarna i maten.Ute med M och hans bil igår.

Var först till Nacka Strand och fikade på J, Carola var där, artisten alltså. Sen åkte vi till stan o när vi körde förbi Stureplan så höll vi på att köra över Magnus Uggla som kom springande mitt i vägen. Sen ut på Djurgården och till sist en tur till Strömma där det var helt dött, så vi åkte till GB o handlade lite mat o sen hem o kollade film på projektorn, "Strange Wilderness".

Frallaträffen igår var inte så jättekul som den förra. Det var lite förvirrat och sen när vi kom ner till ängen där hundarna var lösa sist så hade den växt igen, typ 1m höga lokor och skit som växte där. På alla andra ställen låg det folk o solade så det var lite trist, blev en promenad runt området där o sen hem igen. Ada träffade en sööööt liten valp som hon tyckte var jättekul att leka med o jaga. Sen träffade hon en stoooor rysk hanfralla som var helt betuttad i henne, han kanske kände på sig att de har gemensamma rötter... :) Hon var så duktig också, när hon var lös sprang hon inte långt ifrån mig, höll sig hela tiden nära o var väldigt försiktig i sin kontakt med de andra hundarna, skönt för då slipper hon hamna i trubbel.

När vi vaknade var det 28 grader varmt ute, ser ut att bli en vaaaarm dag, så jag väntar med att åka till stallet till ikväll.

Var ute på en promis med M, D o R häromdagen o då hittade vi en lös hund, vit avlång med "pudelpäls", han o Ada fann varandra o lekte men ingen ägare syntes till, vi visste inte riktigt vad vi skulle göra med honom, han gick inte att fånga heller, sen sprang han iväg in mot ett bostadsområde med väldigt bestämda steg o försvann in på en gård så vi antog att han bodde där. Fattar inte att folk vågar ha hunden lös vind för våg, åker bilar överallt som kan köra över jycken.

Imorgon ska jag hämta schampot som jag beställt till Ada från Apoteket, sen ska jag bada henne på en gång. Hon är helskitig o schampot ska användas 2ggr per vecka (mot klåda o utslag) så det passar ju bra att tvätta henne första gången imorgon...

D är ute på havet med Cinderella o jag hoppas att han får tag på Martinin som jag ville ha. Visar sig ikväll. Men han brukar vara pålitlig. :)

Borsta tänder nu o sen ut med Adaktusson o R i skogen, ska se om vi kan se vart det brann...


Såhär såg Ada ut efter en dag hos E o B, nationaldagen.Det brann och nu luktar det rök.

När vi vaknade i morse såg vi helikoptrar som flög här utanför och sen en massa rök från skogen, skogsbrand. Nu har de lyckats släcka men det stinker fortfarande så man kan inte vädra eller gå ut. :S

Var till stan o kollade på broder när han gick i demonstrationståg, rätt lugnt om man jämför med förra året, iaf det vi såg...

Ada lämnade vi hos E o B, hon låg ute på gräsmattan i skuggan o myste, hade en jättebalja med vatten som vi tänkte att hon kunde bada i om det blev för varmt men hon hade bara druckit ur den. Hade gått bra att ha henne där iaf inte gråtit alls när vi åkt. :)

Passade på att hälsa på J också när vi ändå var i stan, hämtade mat på Max o åt hos J på hemmet, glass o kaffe efter det, sen var jag proppmätt.

Nu ska jag försöka sova i den här värmen, hoppas att det går fastän det är så instängt o varmt. Vädra går bara inte.

Imorgon; frallaträff!! Jippi!!

Hämta bilen, köpa medicin & schampo. NU.

Ficusen är klar, de ringde från verkstan nyss, måste gå och hämta innan 14,30, då de stänger.

Sen ska jag kolla om antibiotikan de skrev ut hos vetten igår finns på apoteket i Centrum eller om jag måste åka till Gurra eller Sickla för att hämta ut den, och om de kan ta hem schampot som Ada ska ha mot sina utslag. Finns på apotekets hemsida men har aldrig sett det i butik.

Lagt ut skolböckerna till försäljning, hoppas ngn vill ha dem för det skulle inte sitta fel med lite pengar nu, vetten igår kostade 3200kr (skrap o biopsi). O jag ligger redan ute med 2300 eller vad det nu var det kostade hos vetten för en månad sen...

Nä nu ska jag gå ut med Ada som har små rosetter (stygn efter biopsier) här o där på kroppen men inte verkar bry sig om dem som tur är... Just det ja, de hittade inga demodexkvalster i skrapen igår så de tog biopsier som skickades iväg för analys. Får svar om en till två veckor. Då ska vi på återbesök o plocka stygnen också.

Vetten tyckte att det var jäkligt konstigt att de i Saltis hade skrivit ut Kefavet eftersom det tydligen inte funkar så bra då bakterierna har blivit resistenta mot den, nu ska vi köra en annan antibiotika som ska funka bättre.

O vetten sa att hon aldrig gjorde skrap utan sedering för man tar ju i o klämmer ihop huden jättehårt för att trycka upp kvalstren o sen skrapar man rätt djupt med skalpellen också så att de inte hade sederat i Saltis verkade hon tycka var helt korkat, likaså att de hade tagit blodprov för rävskabb då vi hade gett Stronghold varannan vecka tre gånger. Det tar en ev. rävskabb o mjällkvalster så det var onödigt sa hon.

Kul att det vet.besöket var helt bortkastade pengar. NOT! Rätt skrämmande att vetten på Solsidan sa att Stronghold tar en ev Demodex också för det gör det ju inte. Advocate är väl det man använder för Demodex. Är de verkligen utbildade där borta?! Hjälp, man blir ju mörkrädd!!

Nöjd med den vetten vi har nu iaf. hon tog god tid på sig (verkade inte ett dugg stressad fastän hon hade fler patienter efter oss) o förklarade o lyssnade på vad jag sa. Var lugn o noggrann. Frågade också hur vi ville göra med saker o ting o körde inte över en. Ada var mycket lugnare också, fastän hon satt o skakade så hade hon inte panik som hon hade på Solsidan.


Huslig hemmafru.

Idag har jag, med hjälp av Ada, tvättat alla fönster i lägenheten, inne, ute o innuti fönstren. Även svabbat av utanför fönstren på plåten nedanför, vad kallas den? Fönsterkarm? Fönserbräda, fast utomhus? Fullt av gröna alger var det iaf men nu är det skapligt rent. Fönstren blev fiiina o blanka iaf, så blanka att en gråsparv hängde sig fast i ett av fönstren när jag höll på o torkade det. Korkad fågel.

Nu ska jag gå ut med Adaktusson. Sen ska vi dricka latte o läsa på ballen. :)


Gawd vad jag är trött...

Var ut på en långpromis med M, R o Ada nu på kvällen, har handlat o tvättat Mustangen. Ska borsta tänder o slänga mig i sängen så fort som möjligt.

Imorgon ska jag gå upp tidigt för att utfodra Ada, hon ska ju till vetten o sövas så hon ska äta frulle tidigt o inte något mer på hela dagen.

Nu är skolan slut för sommaren o jag har slutfört 5 kurser med MVG i alla. Vad bra det gick med att bara engagera sig lite lagomt, så det räcker för ett G, ändå har jag inte pluggat så mycket som jag skulle kunna ha gjort... Nu återstår bara att försöka sälja böckerna.
Vad ska vi hitta på idag då...?

Sov ända till 9 idag, Ada hoppade upp i sängen o satt o slickade på sig själv så jag vaknade (hon slaskar o grymtar en massa när hon tvättar), snällt att hon sätter sig precis bredvid mitt huvud för att göra sin morgontvätt...

Var ut på en promis men det är varmt o då blir Ada mer seg än vanligt så det blev en kort en. Får se om jag tar med henne ut i elljusspåret på en lite längre tur, där är det ju rätt mycket skugga o lite svalare, men det kanske blir för jobbigt för henne iaf... Isf går jag själv, måste komma igång o få upp flåset lite, Freddan är ju skitduktig o springer o cyklar flera mil o jag orkar INGET, pinsamt.

M kom över igår o spelade Xbox, bilspel, han gafflade en massa om Danmark, han tycker att vi ska ta en roadtrip dit ner i några dagar. O självklart så kan vi ju inte åka hans bil för den har ju såå litet baksäte och om vi ska ha med Ada så... Oj oj oj, nej det går ju inte. Han tyckte att vi skulle åka Mustangen, men vafan, den är ju inte så kul att åka ända ner till Danmark i, då är Ficusen ett bättre val, dessutom tror jag inte R vill att Mussen ska rulla så långt, den tappar ju en massa i värde då och slits på mer än vad han vill. Ficusen drar ju dessutom mindre soppa, har fler dörrar, mer plats för Adas bur o lättare att komma i o ur med både folk o fä och den kan ju jag köra också (Mustangen ser jag, och antagligen inte M heller eftersom han är så kort i rocken, inte över huven på, scoopet sitter ivägen), så ska vi åka någon av våra bilar får det bli Ficusen.

Vi ska prata med bostadsrättsföreningen idag om vår plats i garagekön, konstigt att folk som flyttat in efter oss får plats innan oss...

Ska köra en tvättmaskin nu igen o fundera ut vad jag ska äta idag, får rota igenom frysen o se vad jag hittar. Sen skulle jag behöva köpa mjölk o frukt också, men det är så varmt att frakta det hem till lägenheten, får se om jag går själv eller väntar på R o bilen.

Vetten imorgon och sen ska vi kanske in till stan på Fredag för att träffa Freddan o Johanna. Lördag är det ÄNTLIGEN FRALLETRÄFF!! O sen kanske vi kan hälsa på J då också när vi ändå är i krokarna. Söndag blir det ridning, hoppas jag, nu har hästarna gått ut på bete iaf, skööönt, då kan man komma dit närsomhelst o inte behöva oroa sig för att kusen ska behöva stå i en skitig box bara för att man åkt ut lite efter 5... Jävulusiska köer på dagarna också, så ska jag rida får det bli tiiidig morgon eller sen em/kväll.Ingen vett idag. :(

De ringde precis från djurkliniken och det blir inget veterinärbesök idag, bokade in ny tid på Onsdag istället. Vetten som Ada skulle träffa (deras hudspecialist) är skadad efter en ridolycka och skulle inte jobba på ett tag så vi får träffa en vet som vi träffat tidigare, hoppas att hon kan sin sak, verkar finnas många veterinärer som inte vet vad de sysslar med. Hon jag talade med sa att hon tyckte att vetten som ska träffa Ada var kompetent nog att göra hudundersökningen iaf. Vi får se hur det går...


Hemma från Dalarna.

Var ju i Säter i helgen, VAAARMT var det. Soligt o fint, hann med en massa saker, bla. var vi på Dollar, Lager 157 (där jag äntligen hittade ett par nya jeans, från Monki, 250kr, vilket fynd!), träffade familjen, mormor, kusinen och Karin. :) Hittade dock inga sommarskor så nu ska jag rota igenom garderoben o se om jag har några svala skor som jag kanske har glömt bort att jag äger, men det är nog inte troligt att jag kommer hitta ngt..

Ada hade det kul o badade i Ljustern o träffade andra hundar bla. hennes stora svarta lurviga pojkvän Disel (blanding mellan labbe, schäfer o border collie) som hon var helt betagen i o låg o visade magen för, dom var så söta, han slickade henne på magen o hon både låg o myste o sprattlade omkring o var jätteglad. :)

Gick upp 5 idag, var år o dar sen jag gick upp så tidigt. Fick skjuts av R till E o B där jag hämtade Ficusen (som ska lackeras om på insidan av en dörr, har ju börjat rosta inifrån, som tur var går det på garantin), åkte hem med den till lägenheten o åt frulle o gick ut med Ada, sen iväg med bilen till verkstan o sen gick jag hem, passade på att gå runt elljusspåret när jag ändå var ute o gick utan Ada. Hon orkar ju inte gå hela den rundan o absolut inte i den här värmen. Och varmt är det. Idag också. :)

R kommer hem vid 3 o då ska vi åka med Ada till vetten i Sickla, de ska ta hudbiopsier eller kanske bara skrapprov, hon ska sövas iaf, så det är skönt att ha bilen då så jag slipper bära på henne när jag ska åka buss o sådär, hon väger som en säck cement... Sist när hon blev sövd o vi skulle hem så var hon förvirrad o råkade kissa på bussgolvet också... Pinsamt!

Nu ska vi tvätta helgens skörd av tvätt o städa lägenheten.


RSS 2.0